Masum: Türkiye'den asker isteyebiliriz

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Musul'a kara operasyonu yapılması halinde Türkiye'den asker isteyebileceklerini söyledi.

Masum: Türkiye'den asker isteyebiliriz
Masum: Türkiye'den asker isteyebiliriz
GİRİŞ 23.04.2015 11:04 GÜNCELLEME 23.04.2015 20:43
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CNN Türk'e konuşan Masun, Irak ordusunun yeniden yapılandırılmasının 2 yıl süreceğini, Musul operasyonunun da 'belki' sonbaharda başlayabileceğini belirtti.

Musul için kara harekatının şart olduğunu söyleyen Masum, ''operasyonu başlatmak için başka ülkelerin kara güçlerine ihtiyacımız yok. şayet ilerde ihtiyaç olursa Türkiye'den talepte bulunacağız.'' açıklamasını yaptı.

Masum;  ''Musul'a operasyon yaparken Peşmergeyi de kullanacağız. Türkiye 'Irak askerlerin eğitim konusunda ne gerekiyorsa yaparız' dedi.

YORUMLAR 29
  • F. Kürşat Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman Öztürk arkadaşımızın yazdıkları kelimesi kelimesine; Selman Kayabaşı'nın "Operasyon" ve "Karar Odası-Operasyon 2" kitaplarından alınmış paragraflar. Kitapları okudum. Doğru olan kısımları olmakla birlikte, komplo teorileri üreteceğim derken çok ama çok fazla uçulmuş olduğunu gördüm bu kitaplarda. Hele Mustafa Kamal'in aslında Kürtlerin koruyucusu ve yardımcısı gibi gösterilmeye çalışıldığı kısımlarda..hani koşar koşar da duramazsın ya.. öyle kopmuştu yazar gerçek dünyadan, kaptırmış gidiyordu.. Bakakaldım arkasından. "Dur! Orası uçurum!" demeye kalmadan, uçtu gitti adam.. Duramadı..
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    laf ebesi osman laf konustu bal kabagi!
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    osman bol keseden edebiyat sallamasi yapma... dilin laf yapiyor biz milliyetci turk musluman naralari atan bir devletin sancagi altinda savasmak icin emrolunmadik... belki dost olunur ama hayalledigin bu seyleri islam ummeti kabuletmez..... islam turklerin veya turk devletinin istegiyle osmanliya donus adi altinda birlige ulasamaz... islam birligi senin gibi osmanli taassupculariyla da olmaz.... osmanli bir aractir amac degil!
    Cevapla
  • işçi Kazım 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir arap için parmağımı oynatmam
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle beennn de oynaatmaam
    Cevapla
  • xbendenizx 9 yıl önce Şikayet Et
    he sen dedin bende oraya geldim. artık ne haliniz varsa görün der oldum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi