'Sadece Türkiye yardım etti'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Iraklı Türkmenlere sadece Türkiye’nin yardım ettiğini söyledi.

'Sadece Türkiye yardım etti'
'Sadece Türkiye yardım etti'
GİRİŞ 28.04.2015 14:42 GÜNCELLEME 28.04.2015 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Türkiye dışında hiçbir ülkeden yardım almadıklarını belirterek, diğer Türk cumhuriyetlerinin kendilerine kayıtsız kaldıkları siteminde bulundu.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM tarafından düzenlenen 4. Dünya Türk Forumu için geldiği İstanbul'da AA muhabirine açıklama yapan Salihi, Türkiye’nin insani yardım bakımından çok ciddi adımlar attığını vurgulayarak, "Irak’ın içinde en çok yardım alan Türkmen göçmenler oldu. Türk Kızılayı, AFAD, sivil toplum kuruluşları, partiler, valilikler ve belediyelerden yardımlar geldi. Hepsi bize yardım elini uzattı” dedi.

Diğer Türk cumhuriyetlerinden Azerbaycan’da ise Irak Türkmenleri konusunun sadece mecliste gündeme getirildiğini, bunun dışında devlet olarak Azerbaycan’la herhangi bir temasları olmadığını dile getiren Salihi, "Diğer Türk cumhuriyetlerinden de ne siyasi ne de ekonomik destek aldık. Bizim bu yönde talebimiz de olmadı. Bunun için talebimizin olması da şart değil” ifadelerini kullandı.

Filistin’in başına bir felaket geldiğinde Arap ülkelerinin yardıma koştuğunu dile getiren Salihi, aynı şekilde Türk cumhuriyetlerinin de talep beklemeksizin kendilerine yardım etmeleri gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 3
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    siz biz birlik olmak zorundayız kardeşim....
    Cevapla
  • mecnun 8 yıl önce Şikayet Et
    ırak türkleri bize Süleyman Şah'tan yadigardır. her zaman yanlarında olmak bize borçtur.
    Cevapla
  • Ercan şen 8 yıl önce Şikayet Et
    ıraktaki türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onlar bize ata yadigarıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki