DAEŞ şoka girdi! Kayıpları çok fazla

Irak'ta koalisyon ve güvenlik güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonlarında, 121 militanın hayatını kaybettiği, 28'inin yaralandığı bildirildi.

DAEŞ şoka girdi! Kayıpları çok fazla
DAEŞ şoka girdi! Kayıpları çok fazla
GİRİŞ 28.05.2015 02:56 GÜNCELLEME 28.05.2015 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tikrit'in güneyinde terör örgütü DAEŞ'e düzenlenen operasyonlarda 68 militanın öldürüldüğü, Beyci'de örgüte ait mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi.

BAĞDAT'TA 25 KAYIP VERDİLER

Bağdat Operasyonları Gücü'nün de başkentin batısında 8 teröristi öldürdüğü ve onlara ait 2 aracı imha ettiği kaydedilen açıklamada, teröristlerin düzenlediği saldırının püskürtüldüğü sırada 25 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

RAMADİ'DE 4 DEAŞ ARACI İMHA EDİLDİ

Açıklamada, Ramadi'nin doğusunda bulunan Secariyye, Hasibe ve Ceziretu'l Halidiyye bölgelerindeki DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında ise 20 militanın öldüğü, 28'inin yaralandığı, bomba yüklü 4 aracın da imha edildiği kaydedildi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, DEAŞ öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde DEAŞ ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir DEAŞ'ın kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • terör örgütü CIA ve Mossad dır 8 yıl önce Şikayet Et
    daeş diye bir örgüt yok. el kaide diye bir örgüt olmadığı gibi. mossad ve cia var. ortadoğuda birilerinin eline para verip ortalığı kana buluyorlar. millet aptal mı
    Cevapla
  • galip 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl şey bu örgüt dört yıldır dünyaya karşı savaşıyor.Irak ve suriyenin yarısını kontrol ediyor afganistanda,libyada,tunusta,arabistanda,yemende askeri operasyonlar yapıyor.Ne bitmek bilmez insan,para ,silah kaynakları var.Biraz daha uğraşsalar dünyayı işgal edecekler vallahi izahtan yoksun bir durum
    Cevapla
  • galipe 8 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar düsman gösterilip katledilirse sonuc budur. daesh dediler gerici dediler militan dediler irtica dediler ama müslüman diyemediler, buna hükümette dahil
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    kökünü kurutmak lazım. Bizim ve bizim gibi müslüman ülkelerinin devlet erkanından tutun da medyasına kadar hepimiz mezhep çığırtkanlığı yaptığımız sürece bu sürüde bir eksilme olsa bile geçicidir.
    Cevapla
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl terör NATO Amerikan sömürgesini ve Emperyalizminin garantisi
    Cevapla
  • Furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi koalisyon gücü? Irak ordusu ve gönüllü milisler savaşıyor sadece ABD gölge etmesin başka ihsan istemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri