IŞİD'den kaçan sivillere inanılmaz işkence

IŞİD'in eline geçen Ramadi'den kaçan siviller, Hizbullah militanları tarafından IŞİD'li sanılıp onlarca kilometre yürütüldü.

GİRİŞ 28.05.2015 10:56 GÜNCELLEME 28.05.2015 11:03
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Irak askerlerinin geri çekilmesi üzerine 17 Mayıs’ta IŞİD’in eline geçen Ramadi’de IŞİD katliamından kaçan yüzlerce kişi, Irak polisiyle Hizbullah milisleri tarafından “terörist” sanılarak tutuklanıp birbirlerine zincirlendikten sonra çölde onlarca kilometre yürütüldü.

Lübnan’da yayın yapan Al Mayadeen televizyonunda yayınlanan görüntülere göre, Hizbullah sivil mülteci kılığında dolaşan yüzlerce IŞİD militanının yakalandığını duyurarak görüntü yayınladı.

Ancak kısa bir süre sonra, yakalananların IŞİD militanları değil IŞİD’den kaçarak yollara düşen yüzlerce Iraklı sivil olduğu ortaya çıktı. Hizbullah’ın “sivil görüntülü IŞİD militanları” dediği kişiler, Bağdat’a doğru yola çıktıktan bir süre sonra Şii milislerle Irak polisi tarafından “terörist” yani IŞİD üyesi oldukları şüphesiyle kuşatıldıktan sonra birbirlerine zincirlendi.

Sonra gözleri bağlanan yüzlerce mülteci tek sıra halinde Anbar eyaletindeki bir çölden onlarca kilometre yürütülerek götürüldü.

Al Mayadeen televizyonu görüntülerin, IŞİD’e karşı savaşan Şii milislerin de zaman zaman bu örgütten geri kalmadığının kanıtı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 30
  • yasinç 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın dinine hainlik yapanlar, id askerlerini ya ölürken görürler yada öldürürken görürler, id askerleri kaçmaz, hainler kaçar, ırak ve suriye ordusu askerleri gibi...!
    Cevapla
  • HAKKI 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kusatmadan kacan isid militanlari.
    Cevapla
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    almayadin uydurmus bunlarin hepsi isid irak kaynaklari dorgulamis siz neyin pesindesiniz.
    Cevapla
  • dost 8 yıl önce Şikayet Et
    üstat bu kacanlar arasında hiçmi yaşlı çocuk kadın yok yoksa bu kaçanlar çocuklarını ve yaşlılarını, kadınlarını geridemi bıraktı.!?
    Cevapla
  • firdovsi 8 yıl önce Şikayet Et
    şii sünni kardeşdir, işid sapik kalleşdir.
    Cevapla
  • ebu yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    mut'a nikahı yapanlar, Hz muhammed'in hanımına ağza alınmayacak iftiralar atanlar senin kardeşin olabilir ama asla sünnilerle kardeş değillerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...