PYD'den Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Suriye'ye sınır ötesi operasyon düzenleyeceği iddialarına ilişkin Suriye'deki Kürt güçlerinden açıklama geldi.

PYD'den Türkiye açıklaması
PYD'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 02.07.2015 09:39 GÜNCELLEME 02.07.2015 09:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

PYD böylesi bir operasyonun uluslararası barışı tehdit edeceğini öne sürdü.

Yapılan açıklamada Suriye'deki Kürt bölgelerine yapılacak olası bir operasyonun yerel, bölgesel ve uluslararası yansımaları olacağı vurgulandı. 

Böylesi bir operasyonun Suriye ile Ortadoğu'daki siyasi durumu karmaşık hale getireceği ve uluslararası güvenlikle barışı tehdit edeceği savunuldu. 

YPG güçlerinin gelecek saldırılara karşılık vermeye hazır oldukları da belirtildi. Açıklamada NATO üyesi ülkelerden Türkiye'nin Suriye'ye olası müdahalesini önlemeleri istendi. 

Suriyeli Kürtlerin bağımsız bir devlet kurma amacında olmadıkları ve komşularıyla iyi ilişkilere sahip olmayı istedikleri belirtildi.

YORUMLAR 25
  • türk türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    oyunu bozmak için müdahale şart kardeşim.
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    İfadeler ne olduğunu gösteriyor terör devleti kuracaklar derhal müdahele gerekirse vatan için canlar feda da oyun bozulmalı...
    Cevapla
  • devlet kurma niyetleri yokmuş 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet kurma niyetleri yokmuş, çok duyduk o yalanları.
    Cevapla
  • malcolmx 8 yıl önce Şikayet Et
    barzanide ayrı bir devlet kurma planımız yok diyordu bakın şimdi bağımsızlık referandumu yapacaklar kuzey suriyede devlet kurduktan sonra tabi.
    Cevapla
  • gürtegin 8 yıl önce Şikayet Et
    Daeş yüzbinlerce arap ı türkiyeye kaçırınca bir avuç kürt suriyeyi parsellemeye başladı.oyun gözümüzün önünde oynanıyor bizde izliyoruz.osmanlı olmak osmanlıcayı seçmeli ders yapmakla olmuyor.osmanlı savaşmaktan kaçınmadı hiçbir zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!