PKK doğruları söyleyen Barzani'yi tehdit etti

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Selma Irmak, Barzani'yi suçlayarak, üstü kapalı tehdit etti.

PKK doğruları söyleyen Barzani'yi tehdit etti
PKK doğruları söyleyen Barzani'yi tehdit etti
GİRİŞ 27.03.2016 14:55 GÜNCELLEME 27.03.2016 15:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Demokratik Toplum KongresiOlağanüstü Kongresi başladı. Açılış konuşmasını yapan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak'ın da Hatip Dicle'nin de hedefinde son dönem Kuzey Suriye'deki terör örgütü PYD'ye karşı tutumuyla dikkat çeken KDP lideriMesut Barzani vardı. Irmak konuşmasında "Düşman karşısındaki duruş ağacın kurduna göstereceğimiz tavırla özdeştir" dedi.

Irmak, Barzani'yi şu sözlerle hedef aldı:

"Tüm Kürdistani kesimlere çağrımızdır, bunu bilerek hareket etmeliyiz. Yürütülen siyasette salt kendimizi kurtarayım mantığından uzaklaşmalıyız artık. Sayın Mesut Barzani bir söz söyledi, bizler bunu eleştiriyoruz. Hiçbir kurumumuz 'terörist' bir kurum değildir. Bir Kürt diğer bir Kürde 'terörist' diyemez, tarih bunu onların önüne getirecektir. Düşmanlarımız yarın bu topraklardan gidecektir, bizler yüz yüze kalacağız. Barzani rol ve misyonunu oynayarak Türkiye ve Kürt halkı arasında üzerine düşeni yapabilir. Bizler Mesut Barzani'ye çağrımızı yapıyoruz, bu tutumundan vazgeçsin. Mele Mustafa Barzani'nin oğlu olarak üzerine düşeni yapmalıdır. Bizim alanlarda da kimi aşiretleri ve aileleri birbirine düşürmeye çalışma politikaları uygulanmaya çalışılıyor. Bundan dolayı bu oyunları görmek gerekiyor. Her dalın bir kurdu var, bunları yaşatmayalım. Düşman karşısındaki duruş ağacın kurduna göstereceğimiz tavırla özdeştir."

YORUMLAR 20
  • edebiyatçı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben kürdüm ve pkk'ye terörist diyorum!
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Barzani Türkiye'ye rağmen bir şey yapamayacağını, pkknın da ona hep ayak bağı olacağını biliyor.bu sefer doğru ata oynadı.
    Cevapla
  • huseyin mucurlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ne inanılır nede güvenilir yapanda hata eder...
    Cevapla
  • yorumsuz. 8 yıl önce Şikayet Et
    barzani doğru olanı yapıyor. asıl ağacın kurdu pkk ve yandaşlarıdır. pkk bugune kadar kürt halkına zulümden, acıdan, göz yaşından, kardeşi kardeşten nefret etmekten, evleri yıkmaktan ocakları söndürmekten başak ne bıraktı. dinsiz, kominist, leninist, terürist, israilist, ermenis ne olduğu belli olmayan pkk; göğsü iman dolu olan kürt halkını temsil etmiyor edemez. kurt halkı uyandı bu oyuna gelmez...
    Cevapla
  • Sedat ışık 8 yıl önce Şikayet Et
    mesut barzani türkiye ile ilişkilerini pkk'nın dayatmalarına rağmen sürdürmek istiyor neticede pkk bölgede güç mücadelesi içerisinde barzani aşiretini zayıflatıp ilerki yıllarda kendine yakın aşiretler yardımıyla bölge bir güç olmak istiyor barzani bu tehlikeyi gördüğü için türkiyeden başka seçeneği olmadığını çok net görüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada