Rusya, ABD'ye uyarısını askerle destekledi!

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyona bağlı generallerin, Rus generallerle bir araya geldiğini açıkladı.

Rusya, ABD'ye uyarısını askerle destekledi!
Rusya, ABD'ye uyarısını askerle destekledi!
GİRİŞ 22.09.2017 14:35 GÜNCELLEME 22.09.2017 14:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD ile Deyrizor konusunda ilk kez yüz yüze görüşen Rusya, askerlerini Deyrizor'a gönderdi. Uluslararası haber ajansları, Rus birliklerini zırhlı araçlarıyla birlikte görüntüledi.

Rusya, görüşmeden sonra yaptığı açıklamayla da ABD'yi uyardı. Uyarının gerekçesi, ABD Özel Kuvvetleri'yle birlikte savaşan PKK’nın Suriye uzantısı YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Rus birlikleriyle birlikte olan Esed rejimi askerlerine ateş açması. Rusya Savunma Bakanlığı, Fırat'ın doğusunda gerçekleşen bu olayın tekrarı halinde, ateş açanlara "bütün askeri yöntemlerle" karşılık verileceğini ifade etti.

Rusya'dan ABD'ye sert çıkış! Tekrarlanırsa vururuz

 

İLK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜLER

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyona bağlı generallerin, Rus generallerle Deyrizor ilinde rejimle ABD destekli güçler arasındaki ayrışma önlemlerini görüşmek üzere bir araya geldiğini bildirdi.

PKK’nın Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Beşar Esed rejimine bağlı güçler arasında Deyrizor mücadelesi kızışırken ilk kez koalisyon ve Rus üst düzey askeri yetkililerin yüz yüze görüşmesi dikkat çekti.

Albay Dillon, görüşmenin birkaç gün önce bölgede bir yerde yapıldığını ve generallerin bölge ile ilgili harita ve grafikler üzerinden birbiriyle bilgi paylaşımında bulunduğunu dile getirdi.

Dillon şöyle devam etti: "Koalisyon ve Rus askeri yetkilileri bu hafta ayrışma önlemlerini genişletmek ve ayarlamak üzere yüz yüze görüştüler. Görüşmede, kazara hedef almaları ve DEAŞ ile mücadeleden alıkoyacak başkaca sürtüşmeleri engellemek için operasyonel grafiklerin ve lokasyonların paylaşılmasının gerekli olduğu vurgulandı"

Görüşmenin içeriğine ve yerine ilişkin daha fazla detay vermekten kaçınan Dillon, ABD ile Rusya arasında bir ay önce ise hava unsurlarının yanı sıra kara unsurlarının da ayrışması için bir iletişim kanalı kurulduğunu belirtti.

İki hafta önce SDG'nin Deyrizor’da başlattığı operasyon kapsamında bin kilometrelik alanı DEAŞ’tan temizlediğini iddia eden Dillon, örgütün Deyrizor’un kuzeydoğusunda ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

SDG TERÖRİSTLERİ DRYRİZOR'UN DOĞUSUNA İNMEYE HAZIR

AA muhabirinin SDG’nin halihazırda nerede olduğuna yönelik sorusuna Dillon, şu cevabı verdi: "SDG’nin ilk hedefi Deyrizor’un kuzey doğusunda, kente 20 kilometre yaklaşmaktı, bunu tamamladılar. Geriden temizlemeye başladılar. Geçen hafta da demiştim 500 kilometrekarelik bir alanı almışlardı. Bu iki koldan yapılan bir ilerlemeydi. O zamandan beri bu alanı tamamen temizlediler. İki kol arasındaki alanı temizlediklerinden dolayı şimdi özellikle de doğuya doğru bu iki kolun dışına doğru operasyonlarını genişletiyorlar."

Dillon, SDG’nin Deyrizor’un doğusuna inip inmeyeceğine yönelik sorusuna ise örgütün Deyrizor'un doğusuna inmeye hazır olduğunu söyledi.

Rejimin Deyrizor kentinin doğusuna hareket etmesine rağmen SDG’nin de doğuya inme isteğinin generallerin toplantısında gündeme geldiğini ifade eden Dillon, hangi grubun kentin doğusunu ele geçireceğine dair bir karar alınıp alınmadığına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

Dillon, ABD’nin son bir hafta içerisinde Deyrizor’da 17 hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM DİKKAT DAĞITICI

Basın toplantısında, Kuzey Irak'ta yapılacak referanduma da değinen Dillon, söz konusu girişimin DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlarda dikkatleri dağıttığını ifade etti.

Referandum gündeme gelmeden Irak’taki tek konunun DEAŞ ile mücadele olduğunu dile getiren sözcü Dillon, "Son zamanlarda, en son bu sabah, Iraklı mevkidaşımla yaptığımız ortak basın toplantısında neredeyse tüm sorular DEAŞ’tan ziyade referandum ile ilgili idi. Dolayısıyla şunu ifade edeceğim DEAŞ ile mücadelede dikkatler dağılmış durumda" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • mertt 6 yıl önce Şikayet Et
    guzeliim maneviyat dolu topraklari ne hale getirdiniz kopek herifler ne isi var rusyanin ne isi var abd nin
    Cevapla
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunuz olsun orada inş. amerika israil ingiltere fransa
    Cevapla
  • MsK 6 yıl önce Şikayet Et
    iki fil tepissede bizde isimize baksak
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan coniconlar da eşi kuranda yöneten de besleyen de sizsiniz terörün ana kaynagisınız siz nereye ayak bastiysaniz orda kan kaos göz yaşı var müslüman ülkeleri taur maur ettiniz bir kimyasal yalan ile ? Iraki peşinden afganistanı şimdide suriyeyi ama yolun sonu yaklaşıyor coniconlar
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk basda sakali piyonlar denilen isid deas el nusraya yatirim yaptilar baktilar sakali piyonlarin pisligi meydana cikti simdi pyd sarildilar enperyalisler.
    Cevapla
  • 7 ülke 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani tehlikesine son verilmeli. ırak petrolünü, topraklarını ve ıraklıların canlarını çalıp Yahudilere satan Barzani sorunu tamamen ortadan kaldırılmalı. tam 7 ülke barzaniyi vurur. bunlar çin rusya iran türkiye suriye ırak ve Lübnan. ırak toprakları ve petrolleri yeniden ırak devletinin emrine verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı