İran: gerekirse füze menzilini arttırırız

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı, Avrupa'dan İran'a yönelik tehditlerin sürmesi durumunda, füze menzilini arttıracakları uyarısında bulundu.

İran: gerekirse füze menzilini arttırırız
İran: gerekirse füze menzilini arttırırız
GİRİŞ 26.11.2017 17:58 GÜNCELLEME 26.11.2017 17:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa'nın İran'ın 2015 füze programı konusundaki "dik kafalı" tavrına karşılık, İran hükümeti defalarca programın savunma amaçlı ve tartışmaya kapalı olduğunu belirtirken, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hoseein Salami, "Füze menzilimizi iki bin kilometrenin üzerine çıkarmamamız teknoloji eksikliğinden kaynaklanmıyor. Bu konuda stratejik bir ilke izliyoruz. Şu ana kadar Avrupa'yı bir tehdit olarak görmedik, bu yüzden de füze menzilimizi arttırma ihtiyacı duymadık. Fakat eğer Avrupa bir tehdit haline gelmek istiyorsa füze menzilimizi arttıracağız" dedi.

"Menzilimiz Amerikan güçlerine ulaşıyor"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Mohammad Ali Jafari geçen ay füze menzilleri limitlerinin İran lideri Ayatollah Ali Khamenei tarafından belirlendiğini ve İran'ın iki bin kilometrelik füze menzilinin, bölgedeki "Amerikan güçlerinin çoğunluğu"na ulaşabileceğini, bu yüzden menzili arttırma gereği duymadıklarını açıklamıştı.

İran füze testlerinin BM'in Tahran sınırlarında nükleer etkileri olabilecek silahların test edilmemesiyle ilgili kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD, İran'ın füze programının uluslararası yasaları kırdığını söylemiş fakat İran hükümeti nükleer silahların programa dahil olmadığını, nükleer güç programının ise yalnızca sivil kullanıma açık olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşman kapılarına dayanmış bunlar söz kahramanlığı peşinde..
    Cevapla
  • Halid bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlarsınız Bundan Önce İsrail haritadan silinecek diyordu. Şimdi AB yi tehdit etmeye başladı. Bunlar yalan konuşmakta üstüne yoktur.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç olmazsa tehdit ediyor dimi ya
    Cevapla
  • Osm77 6 yıl önce Şikayet Et
    Cisraili haritadan silinecek sözler batılı propaganda idi ahmednecat böyle bir şey demiş olsaydi amerıka tepesine çökerdi
    Cevapla
  • Turkay 6 yıl önce Şikayet Et
    Saftirikler avrupaya guvenmeyin yapin en iyisini
    Cevapla
  • Kkkk 6 yıl önce Şikayet Et
    BM ne ki ABD İsrail ve Avrupa'nın kirli çıkarlarını temize çıkaran bir çamaşır makinası!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...