Günaydın, sağduyu çağrısına açıklık getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Bizim sağduyu çağrımız, 'Hiç kimseye zarar gelmesin' demektir. Yani polis şiddetinin sona ermesi ve varsa provokasyonların da sona ermesi demektir" dedi.

Günaydın, sağduyu çağrısına açıklık getirdi
Günaydın, sağduyu çağrısına açıklık getirdi
GİRİŞ 07.06.2013 13:21 GÜNCELLEME 07.06.2013 13:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bursa Akademik Odalar Birliğinde düzenlenen "Bursa 4'üncü Kent Konseyi Sempozyumu"na katılan Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmelerin, insanların polisle çatışmaya meraklı olmadığını gösterdiğini söyledi.

Onların, özgürlük taleplerini dile getirmek istediğini dile getiren Günaydın, şöyle konuştu:

"Görülüyor ki polisin çekildiği yerde bir sorun olmuyor. CHP'nin Genel Başkanı'nın yaptığı grup konuşmalarını iyi izlerseniz 'Türkiye'de bir tek insanın burnunun kanamasını istemiyoruz' diyen ilk liderin, Sayın Kılıçdaroğlu olduğunu görürsünüz. Bizim sağduyu çağrımız, 'Hiç kimseye zarar gelmesin' demektir. Yani polis şiddetinin sona ermesi ve varsa provokasyonların da sona ermesi demektir. Hiç kimse ambulanslara saldırılmasını onaylayamaz, hiç kimse herhangi bir kamu binasına zarar verilmesini onaylayamaz, onaylamıyor da zaten. Tabii şunu da söyleyeyim, bunu farkında olarak söylüyorum, biz 31 Mayıs günü Taksim'de yurttaşlarımızı korumak için 10 CHP milletvekili, içlerinde 4'ü de genel başkan yardımcısı, alanda bulunurken bir gariban emniyet amiri bize, 'Lütfen burayı boşaltın. Hiç açıklayamayacağımız bir talimat aldık ve iki dakika sonra sizin üzerinize gaz bombası atacağız' diyebiliyor. Şimdi bu talimatı kim veriyor Bu talimatı emniyet amirinin vermediği açık. Ben korkarım bu talimatı İstanbul Emniyet Müdürü de vermiyor, İçişleri Bakanı da vermiyor. Çünkü konuştuğumuz tüm görevliler, bize karşı çok mahcup bir tavırla konuşuyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    SİZE ASLA GÜVENİLMEZ. CHP'yi İşçi Partisi'ne devrettiniz. Böyle bir CHP'nin zaman içerisinde % 0.02 seviyesine ineceğinden hiç kuşkum yok. Sağduyu ve Mevcut CHP'nin bir yerde kullanılması çok saçma. Bu toplum sizin kaostan beslendiğinizi çok iyi biliyor. Özrünüz kabahatinizden büyük.
    Cevapla
  • yorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    sağduyu adına da olsa. lütfen siz hiçbir çağrı yapmayın yani kısaca gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz
    Cevapla
  • Yüksel Aktas 10 yıl önce Şikayet Et
    Yenimi Akliniza Geldi. Kac gündür meydanlarda milleti kiskirtiyordunuz Yenimi akliniza geldi merak etmeyin bu olaylar milletin kafasina kazindi secimlerde yine dersinizi alacaksiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale