CHP'den seçim hamlesi! Özel olarak davet edilecekler

CHP'de, yerel seçimlere hazırlık sürecinde merkez sağ kökenli isimlerin partiye daveti yeniden gündemde. ANAP ve DYP'de siyaset yapmış görev almış 200'e yakın isim, CHP'ye özel olarak davet edilecek.

CHP'den seçim hamlesi! Özel olarak davet edilecekler
CHP'den seçim hamlesi! Özel olarak davet edilecekler
GİRİŞ 08.11.2013 11:24 GÜNCELLEME 08.11.2013 16:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ankara adayının merakla beklendiği CHP kulislerinde bir de sürpriz yaşandı. Eski milletvekili İlhan Kesici'nin adı yeniden gündeme gelirken, Kesici isminin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından önerildiği öne sürüldü. Ancak kulislerde Kesici'nin adaylığına ihtimal verilmiyor.

Vatan'dan Kıvanç El'in haberine göre CHP, yerel seçimlere hazırlık sürecinde yeniden "merkez sağ" siyasetçilerin kapısını çalacak. Bir süre önce Kılıçdaroğlu'nun "DYP'li, ANAP'lı, DP'li aydın, ülkesini seven, ülkesi için bedel ödemeyi göze alan bütün yurttaşlarımı 6 okun, CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum" çağrısı doğrultusunda partide bir süredir çalışmalar yürütüldüğü ortaya çıktı.

İSİMLER BELİRLENDİ

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu bir süre önce kurmaylarına ANAP ve DYP çatısı altında önceki dönemlerde milletvekilliği, belediye başkanları ve genel merkez yöneticiliği yapan, "CHP'nin değerlerine uygun olacağı değerlendirilen siyasetçilerin" belirlenmesi talimatı verdi. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren isimler, 200'ü aşkın eski merkez sağ siyasetçinin isim ve iletişim bilgilerini Kılıçdaroğlu'na iletti. Bu isimlerin tek tek partiye davet edilmesi için çalışmaların sürdüğü ve yerel seçim öncesinde bu davete olumlu bakabilecek isimlerle geniş bir katılım töreni düzenlenmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

PARTİ İÇİNDE ELEŞTİRİ

Parti içinde "merkez sağ"a açılma olarak tanımlanan bu çalışmaların partide bazı isimleri rahatsız ettiği öğrenildi. Bazı "sol kanattan" partililer, "Merkez sağa açılma daha önce de denendi, ancak partiye bir oy katkısı sağlamadı" diyerek tepki gösterirken, daha önce partiye merkez sağdan geçen ve milletvekili adayı olarak gösterilen İlhan Kesici, Edip Safter Gaydalı, Lütfullah Kayalar, Sinan Aygün ve Turhan Tayan gibi isimlerin partiye katkı sunmadığı iddia etti.

DEMİREL RİCASI

Öte yandan Ankara adayının henüz netlik kazanmaması nedeniyle isim arayışının sürdüğü ortaya çıkarken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski milletvekili İlhan Kesici'yi, Kılıçdaroğlu'na önerdiği iddia edildi. Parti kulislerine yansıyan bilgiye göre Kesici'nin Ankara'dan aday olmasının değerlendirilmeye bu telefon nedeniyle alındığı belirtildi. Ancak Kesici'nin aday olarak gösterilmesine sıcak bakılmadığı ifade edildi.
2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara adayı olan Mansur Yavaş'ın isminin de bir süre öncesine kadar CHP kulislerinde Ankara adayı olarak konuşulması dikkatleri çekti. Yavaş'ın, CHP yönetimine, "Siz, sol bir partisiniz. Ben hayatım boyunca sağda siyaset yaptım. Sizin partinize uygun bir aday olmam" diyerek daveti geri çevirdiği öğrenildi.

CHP'de Ankara adayının kim olacağının ay sonu netleşebileceği ifade edilirken, parti kulislerinde Kesici'nin dışında bu görev için Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe ve eski Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın isimleri geçiyor. Aday adaylığını açıklayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın da çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

"GENEL BAŞKANI KIRAMADIM"

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden 23 Ekim günü istifa ettiğini duyuran CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, görevine döndü. Kılıçdaroğlu'nun, "İstifanızı onaylamadık. Göreve devam etmenizi istiyorum" sözleri üzerine Halıcı, istifa dilekçesini geri aldı. Görüşmede Halıcı'nın istifasına karar verdiği toplantıda vurguladığı şikayetlerin ise ele alınmadığı öğrenildi. Halıcı, "Genel Başkan göreve devam etmemi istedi, kendisini kıramadım. Göreve devam ediyorum. Görev alanım doğrultusunda çok önemli projeler yürütüyoruz. Gerek genel merkezi gerek örgütü bütün süreçleri intranete taşıdık. CHP, bu konuları Türkiye'de dünyada ilk defa önemseyen, hayata geçirilmesinde fikirsel olarak start veren bir parti. Şu an var gücümüzle çalışmaya, halkımızın bizden beklediği çok önemli bir görev var. AKP iktidarının demokratik yoldan değişmesi konusunda üzerimize düşen büyük bir görev var. Önümüzde üç tane seçim var. Bütün partiye görev düşüyor" dedi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 12
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    atakan can. atakan can arkadaş kapalı kapılar arkasından atanan ,yonetilenler iktidara olacağına halkın seçtiği kişiler iktidara olması daha iyidir,halkımız artık uyanmıştır hizmet edene oy verıyor ,hiç unutma bu ülkede evlerde kuranın okunmasını yasaklayan bunlardır,ezanı yasaklayan bunlardır,camileri ahır yapan bunlardır ,kuranı inkar eden bunlardır,islamı yaşıyanları aşağılayan bunlardır,insanların giyimine karışan bunlardır ,1.ve 2.köpruye karşı çıkan bunlardır,oto yollara marmaraya karşı olan bunlardır,halka bidon kafalı diyen bunlardır,daha çok değil 13 yıl once halkın çoçuğunu camiye sokmayan ,camiye gitmelerını yasaklayan bunlardır,bale,dans kursuna gitmelerıne izin veren bunlardır,
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Bek tek. "CHPli değilim" dese de mantığı CHP'den farklı olmayan Atakan'ı fena dağıttın. :) Öyle ezbere laf, iftira yok; di mi Atakan?
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. ikdidar olupda ikdidarda kalamamak ne acı bir tablo biz nerde hata yapıyoruz diyorlar .. yaptıkları hatalarını bile görmeyenler ikdidar olmak derdindeler .. halkını anlamıyan birilerini ikdidar olması kadar çahilce bir siyaset olabilirmi. halkı bölerek nifak serperek ahlakını yozlaştırarak ikdidar sevdası olma isteklerini anlamakda zorlanıyorum
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. chp yapmak istediyi biz her kesimden temsil ediliyoruz her gelen bin kişi getirse onlarında getirdikleri ile milyon olurlar hesabı güzüyorlar ne varki herkes uyandı kimsenin peşinden gitme derdi deyil ülkenin menfaati arkadaşlıkdan doslukdan önemlidr artık kişisel menfaatler deyil ülkenimizin geleceği hepsinden önemli . siyaset kurumu öylesine bir bataklıkki malesef istediyini alamayıp kırılanlar küsenler dönüpde bu defa karşısında duruyor bu dunya ölümlü dunya kazancıda dunyada kalacak olan dunya götürecegimiz sadece amellerimiz den başka bir şey deyil . chp zihniyeti ülkemizi en alt seviyelerde tutmuş ilerleyememiş ne oldu 10 yılda deyişti güzeleşti ülkemiz hayal ettiklerimiz şeyler gercekleşir oldu bunun tek sebebi ümmeti muhammetin inançıdır bugun mevcut olan ikdidarı sevdimiz sevmedimizşeyleri olsada sevdiklerimizin hatrına gidiyoruz . eski ikdidarların hoş olan bir davranışı olsa idi ülkemiz dahada iyi olabilirdi
    Cevapla
  • bek tek 10 yıl önce Şikayet Et
    atakancanFB--2. KÖYÜM 80 HANE.Çiftçilik ve hayvancılık yapılır. Köyümüzün egitim düzeyi 1970 li yıllarda 3 ünv mezunu 2 lise mezunu iken 2013 tarihli veri 141 ünv mezunu 13 ünv okuyan 30 lise ve orta ögrenim.. ŞİMDİ GÜZEL KARDEŞİM DIŞARIYA OKUMAYA GİDEN GENÇLERİMİZ OKUL BİTTİGİNDE KÖYDE KALMAK İSTEMİYOR.. Ekin buğday,sarımsak pancar ekip arazi sulamak ot yolmak hayvan besleyip ahırlarda tezek kokusu çekmek istemiyor ÜNV OKUYAN HİÇ KİMSE KÖYDE ÇİFTCİLİK YAPMAK İSTEMİYOR. KÖYDE 20 HANE ÇİFTCİLİK VE HAYVANCILIK YAPIYOR.. benim köyüm Türkiyenin aynasıdır çiftcilik ve hayvancılığı bitiren bizler kendimiz olduk.. DEVLET KÖYE DAVET EDİYOR VE BİZE HER İMKANI TANIYOR AMA BİZ BEGENMİYORUZ..İSTANBUL GÜZEL KULA KULLUK ETMEK DAHA TATLI GELİYOR :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri