Selahattin Demirtaş'tan Said Nursi çıkışı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'ta yaptığı konuşmasında, hükümeti Said Nursi konusunda zorlayacaklarını ve Nursi'nin kabrinin ortaya çıkarılmasını isteyeceklerini söyledi.

Selahattin Demirtaş'tan Said Nursi çıkışı!
Selahattin Demirtaş'tan Said Nursi çıkışı!
GİRİŞ 13.03.2014 16:45 GÜNCELLEME 13.03.2014 16:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Demirtaş, "Bizim arkamızda iktidarın serveti, gücü, para babaları, medya patronları, İsrail ve Amerika yok. Bizim arkamızda Allah'ımız var" dedi.

Partisince Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan BDP Genel Başkanı Demirtaş, 30 Mart yerel seçimlerinde herkesin canla başla çalışması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'ta övünebileceği belediye hizmetleri bulamadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Her gelişinde doğal gaz müjdesi veriyor. Size biber gazından başka gaz geldi mi? Muş gelişmişlik açısından Türkiye'nin en yoksul 81. şehri. Yani Muş'tan daha yoksulu yok. Bu hiçbir zaman değişmedi. Depreme rağmen arkadaşlarımız ne kadar iş yaptı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı bir yıl suçsuz yere hapse attılar. Deprem görmüş Van, Muş'tan daha iyi durumda. Muş sanki her gün deprem yaşıyor. Bütün bunları yapmak ve en kısa sürede başarmak için 30 Mart'ta göreve geliyoruz. Bizim arkamızda iktidarın serveti, gücü, para babaları, medya patronları, İsrail ve Amerika yok. Bizim arkamızda Allah'ımız var. Allah'tan başkasına kulluk etmedik, başkasının önünde diz çökmedik. Ellerindeki bütün imkanları kullanarak bize diz çöktürmeye kalktılar. Ama el ele, yürek yüreğe verdik, direndik ve gerçek bir halk olduğumuzu ispat ettik."

Demirtaş, halkın huzuru, güveni ve refahı için canlarını verebileceklerini, esnafın kepenk kapatmasında sorumlu olmadıklarını, esnafın vergi ve SSK borcundan dolayı kepenk kapatma durumuna geldiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Esnafın kepengini BDP açacak. Sarıldıkları tek şey provakasyon. İstihbarat alıyoruz, diyorlar ki seçime yakın AKP büroları taşlanacak. Açık söylüyorum kim yaparsa alçaktır. Eğer saldırgan arıyorsanız, Fethiye'deki olaylara bakın. Başbakan o günden bugüne daha tek kelime etmedi. Senin kaymakamın ve emniyet müdürün bir partinin tabelasını indiriyor, sen bir kelime etmiyorsun. Ana muhalefet ve MHP liderinden tek bir kelime yok. Hiçbiri 'partilerin tabelası indirilmez' demiyor. Çünkü BDP ve HDP'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. BDP olarak seçimlerden güçlü bir sonuçla çıkarsak bu ülkede barışı kalıcı hale getireceğiz."

Bediüzzaman Said Nursi'nin kabrinin ortaya çıkarılması için hükümeti zorlayacaklarını sözlerine ekleyen Demirtaş, mitingin ardından Bulanık ilçesine geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT ve BDP Lİ olmasam da bu KÜRT OĞLUNU TEBRİK EDİYORUM ... BDP de IRKÇI , MİLLİ ÇIKARLARIMIZIN zedelenmesine vurgu yapan SÖYLEMLER ve ÇATLAK SESLER bitmedikçe ASLA BDP ye oy vermem .. ama BDP de çok olumlu MERKEZE çekilme yönünde SÖYLEMLER de zaman zamazn oluyor.. TÜRKİYE lilik manasında iyiye gidiş var ..ben de SAİD NURSİ EFENDİMİZİN hayranıyım ..bu KÜRT OĞLUNU CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM ....teşekkürler SN . SELAHADDİN DEMİRTAŞ ,...
    Cevapla
  • erdal_ 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın demirtaş. çok ulumlu bi istek tebrik ederim
    Cevapla
  • yaşar ak 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Demirtaş, iyi bir şeyler ve hatta Akpartiden daha ilerde olacaksanız;. "Hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz." 28 defa zehirlenen. 30 yıla yakın hapislerde ezilen, dünya nimeti tatmayan ve talep etmeyen nurlu insan öyle diyor.
    Cevapla
  • Engin Karadağ 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi saldırgan başka kim var!. Van da Akp ye yönelik herzaman saldırı yapıyorsunuz. Van'ı ne hale getirdiğiniz ortada. Açık oy ile halkı sindirmek sizde. Van tarihinin en felaket dönemini yaşattınız Selahattin bey ! Bu yüzden size yol göründü bu seçimlerde. Hadi marş marş
    Cevapla
  • yunus gündoğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    yunus gündoğdu. hey demirtaş haddini bil sen kimsinde said nursinin ismi aliyesini ağzına alabiliyorsun kürt müsün diye mi hizaya nizama gel onun attığı tırnak olamassın sen senin gibiler esfeli safilindekiler prim yapacağınızı zannetmeyin siz önce olmayan inanç akaidenizi düzeltin sonra kürtlük kürtçülük deyin bediüzzaman mezarının bulunmamasını isteyenlerdendir sen sadece kimsin nesin aslın nedir onu millete varsa milletine göster o iş sana kalmamış yapılacaksa ki yapılmayacak o görev kuran ve nur talebelerinindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü