Yalova seçimleri için YSK'ya yeni başvuru

Yalova'da CHP'nin seçimi 6 oy farkla kazandığının duyurulmasının ardından, AK Parti 124 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılması için başvurdu.

Yalova seçimleri için YSK'ya yeni başvuru
Yalova seçimleri için YSK'ya yeni başvuru
GİRİŞ 03.04.2014 13:24 GÜNCELLEME 03.04.2014 13:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yalova'nın yeni başkanını geçersiz oylar belirleyecek. Oyların sayımına bugün saat 17.00 itibarı ile İl Seçim Kurulu'nda başlanacak.

Yalovalılar şimdi AK Parti'nin itiraz ettiği 124 sandıktan çıkacak sonucu bekliyor. AK Parti'nin itirazı üzerine bugün saat 17.00'den itibaren geçersiz oyların sayımına başlanacak. Yalova Adliye Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'nda yapılacak sayıma 3 hakim ve 2 parti temsilcisi katılacak. Halen Yalova'da seçimin galibi 6 oy farkla CHP'li aday Vefa Salman. Seçimde AK Parti 27 bin 223 oy alırken, CHP'nin aldığı oy ise 27 bin 229 olarak tutanaklara geçti. Bugün açılacak olan 124 sandıkta yaklaşık bin geçersiz oy olduğu biliniyor. Seçimin nihai neticesini ise bugün sayılacak oylar belirleyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki ilkel secim sistemi.. Dunyada bizden daha geri olan ulkeler bile net, acık, kolay ve anlasılır bir secim sistemine sahip iken, bizim ulkemizdeki, bir oy pusulası bile 2 metre uzunlugunda, aynı anda yapılan belediye seciminde karısık olsun diye 2-3 defa secim yapılıyor (yok, beledıye baskanı, yok meclis uyesi, yok muhtar,) mürekkep ile evet yazısı basmak ucuncu dunya ulkelerinde bile kalmadı, bunu normal gostermek için, yok kagıdı dısarı katla, yok ufle kurusuz, leke olmasın, cizik olmasın, yapılan hersey hirsizlara kolaylık saglamak icin, kanunlarımız bile surekli caydırıcılıktan uzak. her zaman heryerde malesef olan hep durust vatandasa oluyor. Dunyada bizden baska yuzlerce ulke var bu sorunu cozmus ama biz cözememisiz, Çünki çözdürmüyorlar, istemiyorlar, Bu ülkede Adil, Dürüst, Seffat bir Sistem istemiyorlar. Bunu Diş ülkeler istemiyor başka mesele ama bizim kendi insanımız istimiyor. Sistem olursa calamayacak.
    Cevapla
  • arif aparı 10 yıl önce Şikayet Et
    SUÇ DUYURUSU. Milletin iradesini maksatlı şekilde geçersiz sayılanlar yargılansın.Kartal da 280 sandıkta MÜHÜRSÜZ OY PUSULASI nedeniyle milletin iradesini oyunu gçersiz kılan sandık başkanları yargılanmalı.BAKIN ARKASINDA NASIL CEMAAT ÇIKIYOR ? (Burda başkan adayları mağdur,seçmen ise iradesi çalınmış insan)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama