CHP'lilerin 'inanılmaz' seçim yanlışı

CHP örgütü, 30 Mart yerel seçimlerinde sandık sonuçlarının büyük bir kısmını sisteme girmeyi başaramamış.

CHP'lilerin 'inanılmaz' seçim yanlışı
CHP'lilerin 'inanılmaz' seçim yanlışı
GİRİŞ 16.04.2014 13:43 GÜNCELLEME 16.04.2014 13:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP örgütü, Türkiye genelinde toplam 194 bin 704 sandıktan 78 bin 312 sandık sonucunu genel merkez tarafından oluşturulan sisteme girebildi. Bu nedenle, girilen sandık sonuç tutanağı oranı yüzde 50'nin altına düşerek, yüzde 40.22'de kaldı.

CHP'de, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını 18 Nisan Cuma günü yapılacak. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından PM'ye sunulacak raporda yerel seçim sonuçları analiz edildi. Raporda, Bilgi ve iletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan değerlendirmelere göre parti örgütü, sandık sonuç tutanaklarını istenilen ölçüde sisteme giremedi.

Genel Merkez tarafından, seçim güvenilirliğiyle ilgili tüm partililerin kullanımına sunulan "seçim takibi sistemi" uygulamasının geliştirildiği anımsatılan raporda, "Sisteme girip sonuçların girilmediğini ya da haber ajanslarına göre açılan sandık oranlarını çok düşük olduğunu gören bazı partililerimiz 'sistem çalışmıyor' düşüncesiyle sistemden çıkmışlardır. Sonuçların yavaşlığı/eksikliği ile ilgili iki neden vardır. Birincisi, YSK haber ajanslarından çok daha titiz olmak zorunda olduğu ve tüm parti bilgilerini girdiği için haber ajanslarına göre yavaştır. İkincisi ise girilmeyen sandık sonuç tutanaklarıdır" denildi.

EN YÜKSEK ORAN ANKARA'DA, ÜÇ İL SIFIRI ÇEKTİ

Raporda, 7 Nisan 2014 tarihi itibarıyla il ve ilçelerin sandık sonuç tutanakları giriş sonuçları yer aldı. Buna göre, Türkiye genelinde toplam 194 bin 704 sandıktan, 78 bin 312 sandık girilerek ancak yüzde 40.22 oranında sandık sonuç tutanağı sisteme kaydedilebildi.

Tutanak girmede en başarı il Ankara oldu. Ankara'daki sandık sonuç tutanaklarının neredeyse tamamı sisteme girilirken, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Kırşehir ise sıfırı çekti.

YORUMLAR 9
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    3 koyun ver kaybederler. Bir sol klasiğidir güzel slogan üretirler ama iş yapmayı beceremezler.
    Cevapla
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir Zamanlar. Cep Telefonunu Kapatamayan CHP Genel Sekreteri Önder SAV Vardı. Teknolojinin Gerisinde kalan CHP zihniyeti Ülkemizde Muhalefet Sorunu Olduğunu Bir Kez Daha Göstermiş oldu.
    Cevapla
  • Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    Çağdaş. Cahiller,sefiller : chp Çağdaş, son teknoloji : Ak Parti
    Cevapla
  • tolgaa 10 yıl önce Şikayet Et
    HOHOHOHO :)). birileri yine yeniden koyunları kaybetmiş ya laa :))
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluşu bile yalnış olan bir partiden, doğru bir şey beklemeyin !. Partiler millet için kurulur, peki CHP ne için kuruldu ? kimse bilemiyor ! tek parti devrinden sonra 1950 yılında seçimi bir kaybetti pir kaybetti, daha bir türlü kendine gelemedi ! Millet önünü kesiyor !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Filistin'in BM üyeliği onaylandı