Devlet Bahçeli'den zehir zemberek sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adayı olan İhsanoğlu'nun kaybetmesinin ardından ilk açıklamayı yaptı.

GİRİŞ 11.08.2014 00:15 GÜNCELLEME 11.08.2014 03:32
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, Milliyetçi Hareket Partisi olarak devlete olan saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyetle hususiyeti ayıracağımızı ve mesefali kalacağımızı bilmenizi isterim. 17- 25 Aralık'tan aklanmadan, resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçmek amacıyla ilk kez sandık başına giden Türk milletinin tercihi yaptığını belirterek, bu açıdan 10 Ağustos'un bir milat olduğunu söyledi.

CİDDİ BİR KAZANIM

"Milletin, Çankaya'nın 12'nci konuğununu bizzat seçtiğini ve aracısız tayin ettiğini" söyleyen Bahçeli, bu durumun Türk demokrasisi adına önemli bir atılım, demokratik tecrübe bakımından ciddi bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ufak tefek gerilimler ve bazı asayişsizlik vakaları haricinde yurt genelinde huzur ve sükunet içinde geçtiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:

ERDOĞAN 12. CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİR

"Şu an itibarıyla oy kullanılan sandıkların tümü açılmış ve sayım işlemi tamamlanmıştır. Seçime katılım oranı da beklentilerin gerisinde kalarak yüzde 74,1 düzeyinde kalmış ve yaklaşık 5 milyon vatandaşımız sandığa gitmemiştir. Böylelikle cumhurbaşkanı seçiminin resmi olmayan sonuçları ortaya çıkmış, milli irade tecelli etmiştir. Bu kapsamda olmak üzere, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki MHP, Türk milletinin demokratik tercihine saygı duymaktadır. Elbette parti olarak cumhurbaşkanı seçiminin sonuçlarını bütün yönleriyle inceleyip, detaylı olarak yorumlayacağız fakat bunun başta siyasi aktörler olmak kaydıyla herkes tarafından samimiyetle yapılmasını öneriyor ve ümit ediyoruz."

DEVLETİN TÜM İNKANLARI ERDOĞAN'IN EMRİNE GİRMİŞTİR

Cumhurbaşkanı seçiminin öncesi ve sonrasıyla uzun süre konuşulacağını anlatan Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"AKP'nin adayı Erdoğan, seçim kampanyasını hiçbir adalet, hiçbir vicdan, hiçbir ahlak gözetmeden icra etmiştir. Devletin tüm imkanları Erdoğan'ın emrine girmiştir. Yandaş medya, kiralık kalemler, çıkarlarından başka herhangi bir kaygısı olmayan çevreler, iç ve dış mihraklar topluca Erdoğan'ın kampanyasına destek vermişlerdir. Türkiye'nin aleyhine hesap yapan kesimler, iştahla Erdoğan'ın yanında hizalanmış, başarısı için her tezgahtan medet ummuşlardır. Kampanya boyunca demokrasi çiğnenmiş, eşitlik öğütülmüştür. Erdoğan ve paralı lejyonları, yalan ve iftira silahıyla donanmışlar, kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Bugüne gelesiyle kadar haksızlık, hukuksuzluk ve usulsüzlük tavan yapmıştır. Erdoğan, Başbakanlık görevinden istifa etmeyerek haksız rekabetten azami derecede istifade etmiş, kirli algı operasyonlarıyla tercihleri peşinen gölgelemiştir. Esasen bugün, rüşvet onay görmüş, dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir. Haram yükselmiş, helal düşmüştür. Zillet, rezalet ve hezimet öne geçmiş; dik duruş, temiz yönetim, ilkeli siyaset geriye düşmüştür."

ZAHMET EDİP OYLARINI KULLANMIŞ OLSALARDI…

Bahçeli, takdirin, Erdoğan'a oy veren 21 milyona yaklaşan vatandaşların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ne var ki Erdoğan'ı tasvip etmeyen, Çankaya'ya yakıştırmayan, sözlerine aldanmayan, tezviratlarına kanmayan sayıları 20 milyona yaklaşan vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır. Aziz milletimizin azımsanmayacak bir kesimi karanlığı reddetmiştir. Çirkef sözleri, çamur siyaseti, çürümüş zihniyeti vicdanen ve zihnen mahkum etmiştir. Birliğin, huzurun ve kardeşliğin sağlam şekilde yanında durmuştur. Üstelik sandığa gitmeyerek çok mühim vatandaşlık görevini ifadan imtina edenleri de hesaba kattığımızda, aday Erdoğan'ın bulanık durumu daha net olarak anlaşılabilecektir. Şayet demokratik iradesini sandığa yansıtmayanlar zahmet edip oylarını kullanmış olsalardı, bugün Türkiye'nin bambaşka bir gündemi, çok farklı bir seçim sonucuyla karşılaşması kaçınılmazdı. Üzülerek söylemeliyim ki vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda ister istemez pay sahibi olacaklardır."

BAHÇELİ'DEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Erdoğan'ın "zafer kazanmadığını, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya'ya çıktığını" ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu şahıs, her ne kadar sandıktan çıksa da vicdanlarımızda Cumhurbaşkanı olarak görülemeyecek kadar şaibeli ve şüphelidir. Demokrasi, hırsızlığın aklanacağı bir zemin değildir. Sandık, ihanetin ve inkarın temize çıkacağı yer de değildir. Herkes sussa da biz gerçekleri, milletimizin yararına olacak doğruları haykırmayı cesaretle sürdüreceğiz. Herkes dursa da biz durmayacak, herkes vazgeçse de biz yılgınlığa düşmeyeceğiz ve inşallah AKP'yi iktidar koltuğundan demokrasinin imkanlarıyla, milletimizin tertemiz desteğiyle indireceğiz."

MESAFELİ KALACAĞIZ

"Sonucun şaibeli olduğunu ifade ettiniz. Bundan sonra Köşk ile ilişkiniz nasıl olacak " sorusuna Bahçeli, şu yanıtı verdi:

"MHP, Milliyetçi Hareket Partisi olarak devlete olan saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyetle hususiyeti ayıracağımızı ve mesefali kalacağımızı bilmenizi isterim. 17- 25 Aralık'tan aklanmadan, resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz."

İTİRAZLAR BAŞLAMIŞTIR

Bahçeli, YSK'ya herhangi bir itirazda bulunmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soruya "Çok sayıda itiraz şu an başlamıştır. Seçimlerde ufak tefek olaylar olmuştur ama itiraza sebep teşkil edebilecek çok olay vardır. Zannediyorum bunlar yarından itibaren devreye girmiş olacaktır" cevabını verdi.

YORUMLAR 54
  • bülent karışan 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli 2002 seçimlerinde sen niye kazanamadın. sayın bahçeli ikide bir bu seçim adil değil başbakanlıktan istifa etmeden bütün devlet imkanlarını kullanıp haksız rekebet yaptı deyip duruyaorsun 2002 seçimlerinde sen başbakan yardımcısıydın Erdoğan millet vekili adayı bile değildi hazine yardımı zaten almadı sen ozaman hiç istifa lafını ağzına almadın ve devletin bütün imkanlarını kullanmana rağmen Erdoğan tek başına iktidara geldi yani kısaca marifet imkanda değil kişinin kendisinde sen son moddel araçla dolaş Erdoğan traktörle kampanya yapsa yinede senden daha başarılı olur sen hakaretname okuyarak milletten destek alamassın sen enkısa zamanda parti konresi yap çünkü tek seçim kazandığın yer orası
    Cevapla
  • fahri yanargöz 9 yıl önce Şikayet Et
    ESKİDEN DİSİPLİN VARDI. Malum türk törelerinde han ölünce idare ulusunu kahramanca savunup ileriye götürecek evladına verilirdi eğer her savaştan mağlubiyetle çıkan yeni hakana tahammül edilemez lağvedilirdi bu mhp ve sözde ülkücüler töre nin içine de ettiler.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    RAHMETLİ BAŞBUĞ'DAN ÖZÜR DİLEMEK İÇİN ???. Yarın bir ibrik su al Rahmetlinin mezarına dök.( Başbuğ'um de ben 9-0 mağlubun senden özür diliyorum da ) zaten MHP'nin başına geçtiğinden beri bu başka iş yapmadın'ki GÖREN VARMI ARKADAŞLAR.
    Cevapla
  • m.yukser 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bahçeli Bir iyilik yap MHP yi bırak...... Laf olsun diye söylemiyorum. Bir yakın dostum diyor ki; MHP ye gönül vermiş birisiyim. AKP ye hiç oy vermedim. Ama son belediye ve Bu cumhur başkanlığı seçimi hariç. Hiç aklıma gelmezdi bir gün chp mhp ve Daha bir çok koftiden parti. bir araya gelecek. CHP nin ateş ettiği yer benim için hayırlıdır dedim. ve AKP ye oy verdim. Bundan önce Erdoğana hep şüphe ile bakıyordum. Memleketi bölecek diye düşünüyordum. Bu AKP yi muhalefet ayakta tutuyor onu kesin anladım didi.
    Cevapla
  • İlk Nur 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesafeli kalacağız mı?. Mesafeli kalacakmış, fazla samimi olmayacakmış. Sen git chp ile flört et bence. kiminle el ele dolaştığına bak. Tayyip Erdoğan'In da çok umrundaydınız. Adam %50'yi geçmiş hala kaybettim o kazandı diyemiyor bahçeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber