Kılıçdaroğlu rest çekti: Kapatın gitsin

Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu, “ha­yı­r” de­dik­le­ri tez­ke­re için hü­kü­me­ti to­pa tut­tu..

Kılıçdaroğlu rest çekti: Kapatın gitsin
Kılıçdaroğlu rest çekti: Kapatın gitsin
GİRİŞ 05.10.2014 10:50 GÜNCELLEME 05.10.2014 10:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

“Genelkurmay’ı kapatın gitsin”Ekim 5, 2014 |Facebook Paylaş
Kılıçdaroğlu: Terörle mücadele için yabancı asker gelecekse Genelkurmay’ı kapatın gitsin
Saygı ÖZTÜRK- “Bu hü­kü­me­tin eli­ne tez­ke­re ver­mek teh­li­ke­li. Te­rör­le mü­ca­de­le için ya­Hü­kü­met, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin Su­ri­ye ve Ira­k’­a “sı­nır öte­si ha­re­kat yap­ma yet­ki­si­”ni TBMM’­den, AKP ve MHP mil­let­ve­kil­le­ri­nin oy­la­rıy­la al­dı. Hü­kü­met, Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı­’n­dan ge­rek­li plan­la­ma­la­rın ya­pıl­ma­sı­nı is­te­di. Mer­ke­zi Ma­lat­ya­’da bu­lu­nan 2. Or­du Ko­mu­tan­lı­ğı da, al­dı­ğı di­rek­tif üze­ri­ne ge­rek­li ça­lış­ma­yı kı­sa sü­re­de so­nuç­lan­dı­ra­cak, plan­la­rı­nı Ge­nel­kur­ma­y’­a gön­de­re­cek ve “e­mi­r” bek­le­ye­cek.

Sı­nır öte­si ha­re­ka­ta “ha­yı­r” di­yen CHP, ge­liş­me­le­ri ya­kın­dan iz­le­ye­cek. Ge­nel Baş­kan Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­’y­la, ‘bay­ram soh­be­ti­’n­dey­dik. İs­ter is­te­mez gün­de­me dam­ga­sı­nı vu­ran ‘sı­nır öte­si ha­re­kat yet­ki­si­ni­’ ko­nuş­tuk. Ge­nel gö­rüş, Tür­ki­ye­’ nin IŞİD için de­ğil Su­ri­ye Dev­let Baş­ka­nı Be­şar Esa­d’­ı de­vir­mek için tez­ke­re al­dı­ğı yo­lun­da… İş­te Kı­lıç­daroğ­lu­’nun an­lat­tık­la­rı:

Or­ta­do­ğu ba­tak­lı­ğı

Dünyada şu al­gı var: Tür­ki­ye, Irak Şam İs­lam Dev­le­ti (IŞİD), El Nur­sa, El Kai­de gi­bi ör­güt­le­re mad­di, ma­ne­vi des­tek ve­ri­yor. Re­cep Tay­yip Er­do­ğan, AB­D’­ye git­me­den ön­ce­ki ko­nuş­ma­la­rı ile ABD ve dö­nü­şün­de­ki ko­nuş­ma­la­rı ara­sın­da 180 de­re­ce­lik bir dö­nüş yap­tı. Şim­di, ‘Or­ta­do­ğu ba­tak­lı­ğı­nı ku­rut­mak için Tür­ki­ye’nin rol oy­na­ya­ca­ğı­nı­’ söy­lü­yor. Ba­tı ül­ke­le­ri­nin hiç­bi­ri ‘Ben as­ke­ri­mi Or­ta­do­ğu ba­tak­lı­ğı­na gö­tü­re­ce­ği­m’ de­mi­yor. Ak­lı ba­şın­da olan hü­kü­met gön­der­mez.

5 mad­de­lik ön­lem

Türkiye’nin sı­nır öte­si­ne as­ker gön­der­mek ye­ri­ne al­ma­sı ge­re­ken baş­ka ön­lem­ler var. Ön­ce bun­la­rı ha­ya­ta ge­çir­me­si ge­re­kir­ken, IŞİ­D’­e önem­li öl­çü­de des­tek­ler ver­di­ği­ni bir­çok ül­ke­nin yet­ki­li­le­ri de açık­lı­yor. Tür­ki­ye’nin yap­ma­sı ge­re­ken şun­lar ol­ma­lı:

1- Sı­nır­la­rı­mız tam an­la­mıy­la kon­trol al­tın­da tu­tul­ma­lı.
2- IŞİD men­su­bu te­rö­rist­ler sı­nır­la­rı­mız­da ya­ka­lan­dı­ğı za­man ya da Tür­ki­ye­’ye ya­ra­lı ola­rak ge­ti­ril­dik­le­rin­de te­da­vi­le­ri de ya­pıl­dık­tan son­ra yar­gı önü­ne çı­ka­rıl­ma­lı.
3- IŞİD te­rör ör­gü­tü için mi­li­tan dev­şi­ren mer­kez­ler kon­trol al­tı­na alın­ma­lı.
4- Yurt dı­şın­dan Tür­ki­ye­’ye ge­len te­rör ör­gü­tü men­sup­la­rı­nı Tür­ki­ye­’de kar­şı­la­yan, on­la­rı IŞİ­D’­le bu­luş­tu­ran te­rör ör­gü­tü men­sup­la­rı­na izin ve­ril­me­me­li.
5- IŞİ­D’­in Tür­ki­ye üze­rin­den pa­zar­la­ma­ya ça­lış­tı­ğı ka­çak pet­ro­lüy­le mü­ca­de­le et­me­li.

Ge­nel­kur­ma­y’­ı ka­pa­tın

Hükümet Tür­ki­ye­’nin ba­şı­nı be­la­ya so­ku­yor. Tez­ke­re­ye ‘e­ve­t’ oyu ve­ren­ler, ül­ke­mi­zi ay­nı za­man­da Or­ta­do­ğu ba­tak­lı­ğı­na sü­rük­le­yen­ler­dir. Tür­ki­ye­’ ye şe­hit­ler gel­me­si­ne ne­den ola­cak­lar­dır. Bun­lar bi­li­ne bi­li­ne tez­ke­re­ye ‘e­ve­t’ oyu ver­di­ler. Tez­ke­re­de Ira­k’­ın top­rak bü­tün­lü­ğün­den söz edi­lir­ken, Su­ri­ye­’ nin top­rak bü­tün­lü­ğün­den söz edil­mi­yor. Amaç, IŞİ­D’­le mü­ca­de­le et­mek de­ğil Su­ri­ye­’de Esa­d’­ı de­vir­mek.

Tezkerede Tür­ki­ye­’ye ge­le­cek ya­ban­cı ül­ke as­ker­le­ri de yer alı­yor. Gü­ven­li­ği­miz için Tür­ki­ye­’ye, ya­ban­cı ül­ke as­ke­ri­nin pos­ta­lı de­ğe­cek­se, ya­ban­cı ül­ke as­ke­ri­ne ih­ti­yaç du­yu­lu­yor­sa o za­man Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı­’nı ka­pa­tın git­sin.

Tez­ke­re çok risk­li…

Suriye sı­nır­la­rı için­de bu­lu­nan va­tan top­ra­ğı­mız Sü­ley­man Şah Say­gı Ka­ra­ko­lu da tez­ke­re­de yer alı­yor. Oy­sa o top­rak­lar, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin top­ra­ğı­dır. Ora­ya ya­ban­cı bir gü­cün mü­da­ha­le­si olur­sa, bu­na her za­man anın­da mü­da­ha­le hak­kı­mız var. Bu­nun için Bir­leş­miş Mil­let­ler ka­ra­rı­na da ge­rek yok. Sü­ley­man Şah Tür­be­si­’ne bir sal­dı­rı ol­ma­sı du­ru­mun­da, Su­ri­ye­’ye sal­dır­mak için hü­kü­met ken­di­si­ne hak­lı ge­rek­çe bu­la­cak.

UNUT­MA­YA­LIM, Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı­’n­da ya­pı­lan ve med­ya­ya sı­zan or­tam din­le­me­sin­de, Su­ri­ye­’ye sal­dır­mak için ken­di gü­ven­lik gö­rev­li­le­ri­mi­zi Sü­ley­man Şah Tür­be­si­’ne doğ­ru ateş et­ti­rip, bu­nun Su­ri­ye ta­ra­fın­dan kay­nak­lan­dı­ğı öne sü­rü­lüp sal­dı­rıl­ma­sı se­nar­yo­su ko­nu­şul­muş­tu. MHP mil­li­yet­çi­li­ği…

Hükümetin eli­ne böy­le bir tez­ke­re ve­ril­me­me­liy­di. Böy­le bir tez­ke­re ver­mek­le bü­yük bir risk alın­dı. Ni­yet, IŞİD de­ğil Esa­d’­dır. Ak­lı ba­şın­da olan her­kes, bu­nun böy­le ol­du­ğu­nu bi­li­yor.

Tez­ke­re­ye, Mec­li­s’­te AKP mil­let­ve­kil­le­riy­le bir­lik­te MHP’­li mil­let­ve­kil­le­ri de oy ver­di. MHP, ken­di ül­ke­mi­zin top­ra­ğın­da ya­ban­cı as­ke­rin pos­ta­lı­nı gör­me­yi uy­gun
gö­rü­yor­sa, mil­li­yet­çi­li­ği­ni tar­tış­ma­ya aça­rım.

Ya­ban­cı as­ker ol­maz

Ülkemizde bir sa­vaş yok. Ya­ban­cı ül­ke as­ke­ri­nin ül­ke­miz­de ne işi var? IŞİ­D’­le mü­ca­de­le için ya­ban­cı ül­ke as­ke­ri­ne ih­ti­yaç du­yu­yor­san sen bit­miş­sin de­mek­tir. As­ker bu­lun­du­ra­ca­ğı­na sen az ön­ce söy­le­di­ğim 5 mad­de­lik ön­le­mi al. Bun­la­rın ge­li­şi­ne, gi­di­şi­ne se­yir­ci ka­la­cak­sın, des­tek ve­re­cek­sin, şim­di de on­la­rı ge­rek­çe gös­te­rip Su­ri­ye
top­rak­la­rı­na as­ke­ri­mi­zi gön­de­re­cek­sin.

Böy­le hü­kü­met mi olur?

Türkiye gi­de­rek meş­ru hü­kü­met ze­mi­nin­den, ‘kor­san dev­le­t’ ze­mi­ni­ne doğ­ru hız­la ka­yı­yor. Bu du­rum, ül­ke­mi­zin say­gın­lı­ğı­na za­rar ve­ri­yor.

“A­ta­türk or­tak pay­da­”

Son dö­nem­de ül­ke­mi­zin Gü­ney­do­ğu­su’nda, Ata­türk büst­le­ri, hey­kel­le­ri ya­kı­lı­yor. Unut­ma­ya­lım; Ata­türk, düş­man­la­rı­nın bi­le say­gı duy­du­ğu bir li­der­dir. Et­nik kim­li­ği­miz ne olur­sa ol­sun, Ata­türk he­pi­mi­zin or­tak pay­da­sı­dır, bir­leş­ti­ri­ci un­sur­dur. Büst­le­ri­nin, hey­kel­le­ri­nin kı­rıl­ma­sı, ya­kıl­ma­sı bü­yük bir iha­net­tir, mil­li mü­ca­de­le­de­ki be­ra­ber­li­ği­mi­zin yok sa­yıl­ma­sı­dır. Üs­te­lik onu kı­ran­la­rın, ya­kan­la­rın de­de­le­riy­le, be­nim de­dem Ça­nak­ka­le­’de ku­cak ku­ca­ğa yat­mak­ta­dır.

AKP ik­ti­da­rı si­ze hak­sız­lık ya­pı­yor­sa oku­lu­nu ya­ka­rak ço­cu­ğun eği­tim hak­kı­nı, ge­le­ce­ği­ni elin­den alı­yor­sun. Bu­na kim­se­nin hak­kı yok­tur. Okul­la­rı yak­mak­la bu köp­rü­le­rin de­va­mı­nı sağ­la­ya­maz­sın. (Sözcü)

YORUMLAR 14
  • Aslan GÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP DE, MHP DE, anadolu'ya ait değildir. hem CHP, hem MHP 1000 yıllık TÜRK-İSLAM kültürüne ait unsurlar değildir, her ikiside kapitalist, kemalist, sekularist gayri milli unsarlardır. aynı zamanda yabancı unsurların taşeronlarıdır, İTİRAZI olan varsı, 1960 darbesini incelesinler....
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    CHPliler davetlidir.. hadi hep beraber, ŞAMIMA DOKUNMA mitingi yapalım ve oraya gidip canlı kalkan olalım. bütün CHPliler davetlidir.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    Akli bu kadar iste.. Bir atasozu var.`En akillimiz deli bekir,o da kostegi ile yatir..`diye..CHP nin en akillisi,baskani yillardir bu zat iste.Sozum butun CHP lere..
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve Mhp Ana Yasanın ilk üç maddesinin değişmesini neden istemiyor . Chp ve Mhp kurucu kadroları, bu güne kadar Türk İslam tarihi, İnancı ve yaşam kültürünü, yok eden. Lozan antlaşması ile oluşturulan Kemalist devrim yasaları ile getirilen yasakları korumaktır. Menderes'in yasakları kaldırılmaya başlaması, Anadolu’da kurulması muhtemel Müslüman Türk devleti. Abd nin bölge hâkimiyetini bozacağı gibi, İsrail için tehlike idi. Bunun için CİA ve Tsk içindeki ulusalcı ve Kemalist askerler ve İnönü’nün desteği ile 27 Mayıs darbesi yapıldı. Darbenin organizatörlerin den Kemalistler “Türkeş ve arkadaşları” darbe sonu tasfiye edildi. Seçimle iktidara gelemeyen Chp aşırı sola kayması üzerine, CİA nın projesi olan: Devrim yasalarını ve Tsk ni koruyup kollamak üzere Aşırı Kemalist Türkeş’e Mhp kurduruldu, ülkücüler organize edildi. Görünüşte komünist–milliyetçi, gerçekte ise 27 Mayısın rövanşı ve ulusalcı-Kemalist çatışması sonucu 12 Eylül ABD darbesi oluşturuldu
    Cevapla
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    klas. Yaa bir şey yaparken herşeyi getirip atatürke dayıyorsunuz. Her olayı o zamana göre değerlendirmelidir. Boş boş zırvalıyorsunuz. Ne strateji biliyorsunuz ne ekonomi nede coğrafya nede çıkarlarımız biliyorsunuz. Siyasi görüşünüze ve mezhepinize göre konuşuyorsunuz. Boşa konuşmayın artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı