Gül: Bu yapı kulüplere bile müdahale etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "spor kulüplerine bile müdahele eden bir illegal yapıyla karşı karşıyayız" dedi ve ekledi:

Gül: Bu yapı kulüplere bile müdahale etti
Gül: Bu yapı kulüplere bile müdahale etti
GİRİŞ 17.12.2014 15:41 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:50

AK Parti'nin İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'nda konuşan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "spor kulüplerine bile müdahele eden bir illegal yapıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Gül bugünün 17 Aralık olduğunun hatırlatarak, "Ak parti yönetimi vesayetle, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi askeri vesayetin Türkiye'yi geriye götürmeye yönelik müdahalelerine nasıl karşı çıktıysa, Türkiye'deki 17 -25 Aralık Paralel vesayetine, milletin de desteğiyle karşı çıkmıştır" dedi.

Bir vesayetin askeri apoletli olmasıyla, sivil cübbeli ya da başka bir şekilde olması arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Gül, "Vesayet ister askeri, ister sivil bürokratik olsun, vesayet karşı çıkılması gereken bir illegal örgütlenmedir" diye konuştu.

FENERBAHÇE ÖRNEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

"Paralel yapı"nın sosyolojiye de darbe vurmak istediğini söyleyen Gül, "Kendisi gibi düşünmeyen hangi cemaat, hangi yapı varsa bu kesimlere karşı bir infaz söz konusudur. Bakın dün, Galatasaray Kulüp Başkanı bir açıklama yaptı. Çok enteresan. Sosyolojiye müdahale diyorum ya... Spor Kulüplerine bile müdahale eden bir illegal yapıyla karşı karşıyayız. Ne diyor, 'Aziz Yıldırım'dan 50 Milyon dolar bu paralel yapı istedi. Vermeyince Fenerbahçe'nin başına bu işler örüldü' diyor. Türkiye'nin gelmiş olduğu durum bakımından çok vahim bir durumdur" dedi.

KAYNAK: DHA