Kırmızı bülten çıkarılacak mı? İşte yanııtı

Adalet Bakanı Bozdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacak mı sorusunu yanıtladı.

Kırmızı bülten çıkarılacak mı? İşte yanııtı
Kırmızı bülten çıkarılacak mı? İşte yanııtı
GİRİŞ 20.12.2014 16:15 GÜNCELLEME 20.12.2014 16:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacak mı?” sorusuna, gereken neyse onun yapılacağını söyleyerek cevap verdi.

"KARAR HENÜZ BAKANLIĞIMIZA GELMEDİ"

“Kırmızı bülten ilave bir tasarrufla çıkarılacak bir bülten değil” diyen Bozdağ, “Bildiğiniz gibi yasalarımız çerçevesinde ancak hakim ya da mahkeme kararıyla çıkarılması söz konusu olabilir. İstanbul’da Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği bir yakalama kadarı var. Bu karar henüz bakanlığımıza gelmedi.

Karar, Adalet Bakanlığı’na geldikten sonra Adalet Bakanlığı bu kararla ilgili yasal çerçevede yapması gereken şey neyse onu yapacaktır. Şuanda bakanlığımıza henüz gelmiş değil. Gelirse bakacağız” ifadelerini kullandı.

Kırmızı bülten sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Hakim veya mahkeme kararı Adalet Bakanlığı’na iletildikten sonra Adalet Bakanlığı bunu ilgili yerlere yazıyor. Ondan sonra da idari süreç mahkeme kararı doğrultusunda yerine getiriliyor” dedi.

“KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILIR ELBETTE”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuyla alakalı şu değerlendirmede bulundu: “Adalet Bakanımız burada kendisi daha iyi bilir ama tabii ki kırmızı bülten çıkarılır elbette. Çünkü mahkemenin kararı. Mahkemenin kararı yerine getirilecektir. Hiç kimsenin suç işleme hakkı yok. Hiç kimsenin tuzak kurma hakkı yok.”

YORUMLAR 14
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bu vatan hainlerine fırsat vermesin kırmzı bülten çıkması çıkacaktır bu vatan hainlrine asla sesiz kalmıycaz paralel vatan hainleri öyle diyorlar biz chpeye destek verdik chpe bize destek vermedi işte olay bu kadar basit amaç devleti ele geçirmek kendi devletini kurmak düşününkü vatan haini feto ilkokulu mezunu karşısında akademisyler porflar millevklri hakan şükür gibi şabanlar tuzluklar bu adama biat ediyorlar vatan haini feto cıa mossad ajandır israilni uşagıdır nedne amerikada tutsunlarki vesallam
    Cevapla
  • ali kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    israilli bakanlar hakkında çıkaramadınız, bakalım fethullah hoca hakkında çıkarabilecekmisiniz
    Cevapla
  • hoca mı?? 9 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğuda bilinmeyen iki kardinal var???merak ediyoruz
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede hiç kimsenin suç işleme hakkı yok..bakanında ..başbakanında..fethullah hocanında..
    Cevapla
  • Bulent 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu fethullah gğlen cemaatinin adını duymaktan sıkıldım, artık cemaat diye bir şey kalmadı ve bitti, fettoda artık ne güç kaldı ne de itibar onun yerinde olsam milletin yüzüne bakamazdım...Artık ne olur şu cemaatin sesini kısın ve haberlerine yer vermeyin sıkıyor geriyor...Cemaate gerek yok, allah ve devletimiz yeter...cemaat ölmüş de ağlayanı yok...çok uzuldum ahhhhhhhh:)geber cemaat o fethullah hoca inşallah bitecek.
    Cevapla
  • biz 9 yıl önce Şikayet Et
    biz de sıkıldık.ama napabiliriz adamlar rahat durmuyolar.anladın?
    Cevapla
  • seyh zarzari 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika kendi kafasina göre kimseyi teslim etmez hukuk devletidir din devleti degil bunu kafaniza soksaniz iyi olur arabistan misir türkiye irak bu devletlerle karistirmayin lütven
    Cevapla
  • Erdoğanist 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende Türkiyey i beğenmeyip böyle Amerika Avrupa vs hayranı tiplere "beğenmiyorsan git orda yaşa" demekten kendimi alamıyorum.
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın "M Numan", deve yılan misali olmuşsun resmen.
    Cevapla
  • m numan 9 yıl önce Şikayet Et
    istersen önce Şehir ve devlet isimlerinin BÜYÜK HARFLERLE YAILACAĞINI VE Lütfen demeyi öğren?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada