ANAR'ın son seçim anketinde partilerin oy oranları

Anar Genel Müdürü İbrahim Uslu, 7 Haziran seçimleri için yaptıkları son anketi açıkladı. İşte AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin son oy oranları:

ANAR'ın son seçim anketinde partilerin oy oranları
ANAR'ın son seçim anketinde partilerin oy oranları
GİRİŞ 03.03.2015 12:28 GÜNCELLEME 03.03.2015 14:16
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

SON ANKETE GÖRE PARTİLERİN OY ORANLARI

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, ANAR 'ın yaptığı son anketin sonuçlarını da internethaber.com 'a verdiği mülakatta açıkladı.

Uslu, "Son yaptığımız araştırmada AK Parti'nin oy oranını yüzde 47-49 bandında bulduk, zaten yüzde 47'nin altına hiç düşmedi, en fazla da yüzde 49'lar civarında bir oy bulduk. Buna baktığınızda AK Parti'nin 2011 oylarından bu "Gülenci" oyları çıkarın, zaten geriye kalan bu oran oluyor. AK Parti'nin herhangi bir oy kaybına uğramadığını görüyoruz. Aslında diğer partilere baktığınızda da 2011'deki dengelerin üç aşağı beş yukarı aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Biz CHP'nin oy aralığını yüzde 24-25, MHP'nin oy oranını yüzde 13-15 aralığında buluyoruz. Sadece HDP'de bir hareket var, bence bu seçimin heyecanı HDP barajı aşacak mı aşmayacak mı sorusunda ve sandalye dağılımında olacak." dedi.

SEÇİMİN KAZANANI VE KAYBEDENİ KİM OLUR?

Oy oranlarının adaylar açıklandıktan sonra daha net açıklanabileceğini söyleyen ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, seçimin kazanan partisinin AK Parti olacağını sıralamanın değişmeyeceğini savundu.

HDP'nin barajı aşması durumunda bu seçimin kazananı olarak ilan edilebileceğini belirten Uslu, seçimin kaybeden iki partinin de CHP ve MHP olacağı öngörüsünde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun hedef olarak yüzde 35'i işaret etmesini de değerlendiren Uslu, "Ana muhalefet partisi olmaya aday bir ana muhalefet partisi görüyoruz, Kılıçdaroğlu AK Parti'nin kazanacağını ilan etti" dedi.

KAYNAK: NESRİN YILMAZ - İNTERNETHABER
YORUMLAR 50
  • öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ben şöyle bir konu açacagım güney ve dogu anadolu bölgesinde akp nin adayları antipati uyandırıyor buda buralarda Hdp nin işine yarıyacak bu bence danışıklı dögüş çözüm süreci kapsamında devletin halkı kazanma politikasını bilirsiniz ben güneydogunun büyük bölümünde görev yaptım.senim düşünceme göre oy dagılımı %44 akp %26 chp %15 mhp%10.3 hdp böyle olur.güney ve dpgu anadolu seçim kaderini degiştirecek hdp ye yarıyacak 55 millet vekili çıkaracaklar
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden hayırlı olsun 400 vk
    Cevapla
  • omerordu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende emekliyim aldigim maas 1020tl emekli oldu ama yinede AKPARTİ diyorum
    Cevapla
  • RTE 9 yıl önce Şikayet Et
    Insaallah yüzde 50 olur ....
    Cevapla
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    oyumu hep akp verdim çalışmasına diyecek yok sadece suçu emekliyi öldürdü bügün 5000 bin günle emekli olan aldığı maaş beli 2000 binden önce emekli olan yani 5000 bin günle 1500 tl maaş alıyor emekli olacam olmuyorum özel bir sektörde çalışıyorum emekli olsam alacam maaş 950 tl yazık gerçekten bu nebiçim hak hukuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı