Çavuşoğlu: AB ile vizeler 2 yıl içinde kalkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile vizelerin 2 yıl içinde kalkacağını söyledi.

Çavuşoğlu: AB ile vizeler 2 yıl içinde kalkıyor
Çavuşoğlu: AB ile vizeler 2 yıl içinde kalkıyor
GİRİŞ 13.10.2015 15:12 GÜNCELLEME 13.10.2015 15:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantısının konuğu Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Ülkenin istikrarının, güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu anlatan Çavuşoğlu, terörün her türlüsünü lanetlediklerini, terörün ırkının, cinsinin laik veya radikalinin olmadığını, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirtti.

Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Kim yaparsa yapsın teröre karşı mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Türkiye bir ateş çemberi içindedir. Türkiye bu ateş çemberi içinde istikrarını sürdürüyor. Türkiye’de şu an 2 milyondan fazla mülteci var. Avrupa’ya 150 bin mülteci gitti diye Avrupa karıştı" dedi.

Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Türkiye, Dünyanın 17'nci, Avrupa’nın ise 6'ncı büyük ekonomisidir. BM’de 195 ülke var. 195 ülkede Türk malları bulunuyor. 70’den fazla ülkeye vatandaşlarımız vizesiz girebiliyor. AB ile de vize konusunda anlaşmalar yapıldı. 2 yıl içinde AB ile vizeler kalkacak. Türk vatandaşları İngiltere ve İzlanda hariç, çünkü onlar Schengen üyesi değil. Bütün Avrupa ülkelerinde rahatça dolaşabilecekler’’ diye konuştu.
 
"TURİZMDE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ"
 
Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son 25 yılda turizmde çok büyüdüğüne işaret ederek, "Antalya’ya 3 milyon turist geliyordu, bugün 13 milyon turist geliyor. Türkiye turizmden 8 milyar dolar gelir elde ederken bugün 33 milyar dolar gelir elde eder hale geldi. Hedef 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirdir. Türkiye bunu başarır" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    20015 yılına geldıg Birleşikmiletler yeni bir Hayat anayasa cıkmalı amabutün Zengin Dewletler bu Diskrimiren dosyayı yeniden yazılmalı bunu asıl Eurupa bize karşı Eurupaya alacayız oyunu burakıp bütün Dünyanı kapılar acılmalı nedeni zizin nasıl Pazarmallar dünyada okadar derweriyorlar am insana okada derwermiyor yeter artıg bu Pksoydo Eurupa politigi Dunyada para kazananlar insanlarda heryere gidsinler gesinler dolaşınlar insanolsunlar bunar gidigce gendilerini korumak icin her bislik war sen
    Cevapla
  • antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    ya su durumda avrupa vizeleri kaldırır mı? Almanya şengeni bile askıya aldı.
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte güzel haberlerden birisi
    Cevapla
  • urfa 8 yıl önce Şikayet Et
    en kısa sürede vizeler kalksın, yoksa kapılar açılsın avrupa göçmenlerle dolsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı