Bahçeli'den adaylara ağır sözler

Bahçeli, MHP liderliği için kurultay çağrısı yapan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'la ilgili sert konuştu.

Bahçeli'den adaylara  ağır sözler
Bahçeli'den adaylara ağır sözler
GİRİŞ 01.12.2015 11:48 GÜNCELLEME 01.12.2015 12:35
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün TBMM'deki grup toplantısından sonra yaptığı açıklama, siyasi kulisleri karıştırdı.

"GÜLEN HAREKETİNİN İŞİDİR"

Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP'de olağanüstü kongre için imza toplamaya başlayan genel başkan adaylarından birinin, Fethullah Gülen cemaatine bağlayarak, "Adaylardan bir tanesi Gülen hareketinin MHP'de görevlendirme girişimidir. Herkes aklını başına alsın" dedi.

"BİRİ ADAY OLAMAZ DİĞERİ MHP'Yİ CHP'LİLEŞTİRECEK"

Bahçeli şöyle konuştu;

"Olağanüstü kongre talepleri 1 Kasım seçiminden itibaren bazı şahıslar tarafından dile getirilmiştir. Bunların demokratik hakkıdır. Şu an 3 aday vardır. Bu arkadaşların demokratik hakkıdır. Bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur. Davası  Yargıtay’dadır. Bazılarıysa gündeme gelmiştir. MHP’yi CHP’leştirme gibi kötü bir alışkanlığı vardır. İçinde birisi vardır ki Fethullah Gülen hareketinin MHP’de görevlendirme girişimidir. Bu ne ona, ne de kimseye fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın."

KİMİ KASTETTİ? 

Bahçeli'nin Genel Başkan adaylarından bir tanesi için, isim vermeden Gülen bağlantılı olduğuna ilişkin iddiası, Ankara'da siyasi kulisleri hareketlendirdi. MHP'de bugüne kadar Genel Başkan adayı olarak Sinan Oğan, Koray Aydın ve son olarak da Meral Akşener Genel Başkan adayı olacaklarının işaretini vermişti. 

Kulislere göre, Bahçeli'nin açıklamasında "bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur, davası Yargıtay'dadır" sözleri, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'den ihraç edilen, ancak mahkeme kararıyla partiye geri dönen Sinan Ogan'ı işaret ediyor. 

Diğer adaylardan Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri sonrasında bizzat Bahçeli'nin işaretiyle, MHP grubu tarafından TBMM Başkan Vekili seçilmişti. Aydın, 1 Kasım seçimlerinde de yine Trabzon'dan MHP milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. Meral Akşener ise, 7 Haziran seçimlerine MHP İstanbul Milletvekili adayı olarak girmiş ve seçilmiş, ancak 1 Kasım seçimlerinde MHP milletvekili aday listelerine konulmamıştı.

YORUMLAR 50
  • şems ve kamer 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakmasın ya..devlet bey devletin garantisi.diğerleri gelsin parti baraj altı.devlet bey in adı yetiyor...
    Cevapla
  • Kul ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bahçeli komik adamsın vessalam
    Cevapla
  • erkam şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp'li olmayıp da bahçeli gitsin şeklinde konuşanları anlayamıyorum. madem bahçeli kötü bir yönetici ve madem sen de mhp'li değilsin. O zaman derdin ney be güzel kardeşim? Bu işin içinde bir iş var ama anlayamıyorum. vatandaş bilinçli konuşmuyor onun farkındayım da, o vatandaşı öyle konuşturanın niyetini merak ediyorum.
    Cevapla
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    mhpyi chp ye ceviren sensin bahceli baska yerde arama sucluyu
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    meral abla geliyooooooooooooor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?