Kamer Genç'ten iç tüzük cinliği!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu’nda, muhalefet partisine mensup milletvekillerinin daha çok konuşması ve önerge verebilmesi için teklif verdi.

Kamer Genç'ten iç tüzük cinliği!
Kamer Genç'ten iç tüzük cinliği!
GİRİŞ 16.10.2011 09:33 GÜNCELLEME 16.10.2011 09:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanlığı’na, TBMM İçtüzüğünün Bir Maddesinin Değiştirmesi Hakkında İçtüzük Teklifi verdi.

-İKİ VEKİL YERİNE ÜÇ VEKİL KONUŞACAK-

Teklif, İçtüzükte başkaca bir hüküm yoksa her konuda iki milletvekiline kendi adına verilen konuşma hakkının ayrı ayrı partilere veya bağımsızlara mensup üç milletvekiline konuşma hakkı verilecek şekilde değiştirilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde genel kanunların tümü veya maddeleri veya herhangi bir kanunda, iki milletvekilinin konuşma hakkı olduğu belirtilerek, “Bu iki milletvekiline ait söz hakkı da çok defa bir partiye mensup milletvekilleri kullanmakta ve öteki parti ve bağımsızlara söz hakkı kalmamaktadır. Bu durumda milletvekillerinin parlamento çalışmaları engellenmektedir. Ayrıca iki kişi çok az olduğu için bunun üç kişiye çıkarılması daha uygun görülmüştür” denildi.

-BEŞ MİLLETVEKİLİNİN İMZASI BULUNMA ŞARTI ÇIKARTILIYOR-

Genç, İçtüzük’ün değiştirilmesine ilişkin verdiği diğer bir teklifle de, tasarı veya teklifin Genel Kurul’da görüşülmesine başlandıktan sonra verilecek değişiklik önergelerinin işleme konulabilmesi için aranan en az beş milletvekilinin imzası bulunması şartının kaldırılması isteniyor.

Teklife göre, “Ancak, tasarı veya teklifin görüşülmesine başlandıktan sonra verilecek değişiklik önergelerinde en az beş milletvekilinin imzası bulunmadıkça önerge işleme konulmaz” cümlesi metinden çıkartılıyor. Teklifin gerekçesinde, milletvekillerinin bir parti içinde seçildikleri gibi bağımsızda seçildiğine işaret edilerek, “Beş milletvekili olmadan önerge işleme konulmadığı takdirde milletvekilinin yasama faaliyetine katılması engellenmektedir” denildi.(ANKA)

YORUMLAR 4
  • realrebel 12 yıl önce Şikayet Et
    Kötü cin. bu adam kötü cinleri bile cebinden çıkarır. Onlar bile bu adamdan uzak duruyorlardır.
    Cevapla
  • Şiran 12 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlık diyelim. Evet çünkü cinlerin bir kısmı mü'min bir kısmı kafirdir. Bu olsa olsa şeytan olur.
    Cevapla
  • ahmet ümit 12 yıl önce Şikayet Et
    kötü cin. kamergençin kötü bir cin olduğunu zaten biliyorduk
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Kamer GENÇ neden muhalefeti tercih ediyor? Çünkü ömür boyu MUHALEFETTE kalacak. Kamer GENÇ İktidarı hiç düşünmüyor. İktidarda olsaydı tam tersi bir önerge verecekti. Sürekli kürsüde kalmayı tercih ediyor.Halk oylaması olsaydı kimse GENÇ i kabul etmezdi.halkın konuşması alaya alındığını bilmiyor. Çünkü ELEŞTİRİ okulundan mezun görünüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı