Yozgat AK Parti'de tepki istifaları!

Yozgat AK Parti Merkez İlçe Kongresi öncesi büyük sürprizler yaşanıyor. İlçe yönetiminin delege listesi dışında bıraktığı, il yönetimindeki 7 partilinin istifa kararı aldığı iddia ediliyor!

Yozgat AK Parti'de tepki istifaları!
Yozgat AK Parti'de tepki istifaları!
GİRİŞ 15.11.2011 15:28 GÜNCELLEME 15.11.2011 15:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yozgat’ta kongre startı veren AK Parti’de sürpriz gelişmeler yaşanmaya başlandı. Kongre öncesinde mevcut yönetim tarafından delege listesi dışında bırakılan çok sayıda partili istifalarını sunmak üzere Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nin yolunu tuttu...

19 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan merkez ilçe kongresi öncesinde partililerin tepki istifalarının da artacağı iddia edildi.

Merkez ilçe kongresinde oy kullanacak delege listesinde ismi bulunmayan, il yönetimindeki 7 partilinin istifa gerekçesi olarak da Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve yönetiminin delege listelerini hazırlarken takındıkları anti demokratik tutum olduğu öne sürülüyor.

AK Parti Yozgat İl teşkilatında ortaya çıkan sürpriz istifalar kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı. Beklenmedik istifa kararlarının arkasında mevcut Merkez İlçe Yönetimi ile ilgili ciddi bir revizyon beklentisi olduğu öne sürüldü.

12 Haziran seçimlerinde Yozgat'ta başarılı bir performans gösteren AK Parti'nin Merkez İlçe'de yaşananlar yüzünden olumsuz etkileyeceğini ve ortaya çıkan bu durumun hafta sonu yapılacak merkez ilçe kongresi üzerinde de ciddi kaygılar doüuracağı gündeme geldi.

İSTİFA GEREKÇEKLERİ

AK Parti içerisindeki karışıklığın gerekçesi olarak merkez ilçe seçimleri gösteriliyor. 19 Kasım’da yapılacak merkez ilçe seçimlerinde oy kullanmayı bekleyen bazı isimlerin delege listesinde yer almamaları fitili ateşledi. 

Kurban Bayramı tatili nedeniyle sessiz kalan partililer, haftanın ilk günü Ankara’nın yolunu tuttu. Genel merkezde bir dizi görüşme yapan partililer, akşam saatlerinde Yozgat’a dönerek durumu değerlendirdiler.

GENEL MERKEZ SON NOKTAYI KOYACAK

Parti içerisindeki bu tür gelişmelere pek sıcak bakmayan AK Parti Genel Merkezi'nin, kongre öncesinde gerekeli önlemleri alması bekleniyor.  Ankara’ya giderek sıkıntıları ve istifa gerekçelerini aktaran partilileri dinleyen, genel merkez yönetimi, il koordinatörü milletvekilini kongreden bir gün önce Yozgat’a göndereceği ifade ediliyor.

AK Parti içerisindeki istifalara Yozgat milletvekilleri de sessiz kalmayı tercih ediyor. Merhaba Yozgat Gazetesi'nden Çetin Mermertaş'ın haberine göre Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yaşananlarla ilgili herhangi bir yorum yapmayı doğru bulmadığını belirtti.

Kamuoyunun, Genel Merkez'den beklentisi ise kongrenin ertelenmesi veya mevcut ilçe yönetiminin değişmesi yönünde...

KAYNAK: MERHABA YOZGAT
YORUMLAR 4
  • Viyanali Erkan 12 yıl önce Şikayet Et
    Yozgatlılar sınıları aşıyorlar. Aynen burda Viyanada da oldugu gibi. Yozgatli zengin olmasin bir kibirlenme ve böbürlenme varki olacak sey degil!
    Cevapla
  • kayseriden38 12 yıl önce Şikayet Et
    halil ibrahim?. özüne dönüyor derken? 100 yıl cezayamı geri dönüyor? Aklın yolu birdir arkadaş!
    Cevapla
  • gurbuz gurbuz 12 yıl önce Şikayet Et
    bal tutan parmagini yalarmis. Bazen bal yetmiyor yada yalayacak parmak kalmiyor, ne yapacaksin..
    Cevapla
  • Halil İbrahim AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    YİĞİT YOZGATLILAR. İşte bu kadar bütün anadoluda olduğu gibi yiğit yozgatlılarda özüne donuyor HAYIRLI OLSUN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Putin'in 5. dönemi başladı