240 kadın, polise zimmetlendi!

Eş şiddeti nedeniyle kendilerine başvuran kadınlar, 175 polis tarafından korumaya alındı...

240 kadın, polise zimmetlendi!
240 kadın, polise zimmetlendi!
GİRİŞ 02.07.2011 08:16 GÜNCELLEME 02.07.2011 08:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Neşet Dişkaya'nın haberi

İzmir’de şiddet olaylarının sık sık gündeme gelmeye başladığı 2010 yılının ilk 6 ayında toplam 240 kadın, İzmir Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne “Şiddet görüyorum. Kocamın beni vurmasından korkuyorum” diye başvurarak koruma talebinde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri, önce şiddet gördüğünü ve hayatının tehlikede olduğunu öne süren kadınların eşlerini incelemeye aldı. Daha sonra kadının oturduğu mahallede araştırmalar yaptı.

YILMAZ’IN TALİMATI


Yapılan incelemeler sonucu tehlikenin boyutunu tespit eden polis müdürleri, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın talimatıyla koruma talebinde bulunan kadınları, oturdukları bölgede görev yapan asayiş veya karakol ekiplerine zimmetledi. İncelemelerde boşandığı veya boşanmak istediği eşinden ölüm tehditleri aldığı belirlenen kadınlar ise birden fazla ekibe zimmetlendi.

ÇİĞLİ VE KARABAĞLAR

Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’nden en çok koruma talebinde bulunan kadınların oturduğu ilçelerin Çiğli ve Karabağlar olduğu öğrenildi. Karabağlar’da 50 kadın koruma telep ederken Çiğli’de bu sayının 70 olduğu bildirildi. Çiğli ve Karabağlar ilçelerinde kenar mahallelerin çok olmasından dolayı bu oranın yüksek olduğu belirtildi.

Eşini döven polisi açığa almıştı

Daha önce eşlerini döven polisleri açığa alarak örnek bir davranış gösteren İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kadına şiddet kabullenemez. Bize koruma amaçlı gelen herkesin başvurusunu büyük bir titizlikle inceliyor ve oturdukları adrese yakın görev yapan ekiplere zimmetliyoruz. Ekipler, kendilerine zimmetlenen kişileri sürekli denetliyor ve onlara telefonlarının yanı sıra gereken tüm bilgilerini veriyor. Koruma isteyen kadın, boşandığı veya boşanmak istediği eşi tarafından rahatsız edildiğinde hemen kendisinden sorumlu olan ekibi arıyor.”

Gazete Habertürk

YORUMLAR 1
  • can akman 12 yıl önce Şikayet Et
    Neyin Zimmeti bu. anlamakta güçlük çekiyorum kimi kime zimmetliyosun..zaten akla bir kere düşmesin insan yapacağı bir şeyi mutlaka yapar saçma konu madem bu şekilde önleme yapacaksın kişi veya şahsı kimden koruyorsan onu markaja al gerekirse sindir bunlkarı bunları yaparsan idam ederim seni de bak nasıl cayıyor yapacağı iştennnnn bu ülkede basit çözümleri herzaman zor yollardan yapmaya çalışıyoruzzzzzz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor