Karakolda dayak ölüm getirdi

İzmir'in Bergama ilçesinde arkadaşlarıyla tartışırken polis memurları tarafından gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın karakol içerisinde dayak yediği anların güvenlik kameraları ortaya çıktı.

Karakolda dayak ölüm getirdi
Karakolda dayak ölüm getirdi
GİRİŞ 10.10.2012 12:52 GÜNCELLEME 10.10.2012 17:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olay, 22 Ağustos 2012 tarihinde Bergama'da gerçekleşti. İddiaya göre, arkadaşıyla tartışırken polisler tarafından gözaltına alınan Muammer Zeybek, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu sırada, gencin annesi, babası ve yakınları karakola kadar takip edip gencin serbest bırakılması için polis memurlarına dil döktü. Emniyet önünde çocuklarını görmek isteyen anne Yadigar, baba Talat Zeybek çifti ve yakınları ile polisler arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine baba Talat Z'nin arkadaşı Adnan Yörür, elleri kelepçelenerek içeriye alındı. Yaşanan gerilime daha fazla dayanamayan baba Talat Zeybek de fenalaşarak yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan yaşlı adam, kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

HUKUK DEVLETİNDE BU TÜR ŞEYLERİN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ

Olaya müdahil olan Avukat Kubilay Buber, yaşanan olayın insanlık dışı olduğunu belirterek,“Hukuk devletinde bu tür şeylerin yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Bergama ilçesinde bir gencin basit bir tartışma yaşadığını anlatan Buber, şöyle konuştu: "Tartışmayı gören komşusu polise haber veriyor. Olay yerine gelen ekipler ile gençler arasında karakola götürülmek istemelerinden kaynaklanan bir tartışma giderek müdahaleye dönüşüyor. Bunun üzerine polisler zor kullanarak, gençleri karakola götürmek istiyor. Gitmek istemediklerini söyleyen gençlerle çıkan arbede sonucunda, polisin gücü ve yetkileri bağlamında iki genç karakola getiriliyor. Çocuklardan bir tanesinin götürüldüğünü gören, anne babaya haber verir ve çocuğun karakola götürülüş biçimini anne ve baba görür."

Gençlerin karakola götürülüş biçiminin insanlık dışı olduğunu anlatan Buber, şunları söyledi: "Burada her anne baba çocuğunun bu şekilde götürüldüğünü izlese karakola girip bilgi almak ister. Ancak, karakoldan fiziki güç kullanılmak suretiyle dışarı çıkarılırlar. Bir şekilde bilgi almak için telefon görüşmeleriyle yetinmeye çalışırlar. Bu arada bir komşu bundan rahatsızlık duyar. Biraz da alkollüdür ama alkollü olan bu şahıs içeriye girmek ister. Oradaki polis memuruyla tartışır. Neyse ki şahıs oradan uzaklaştırılır. Ancak, biraz sonra polis memurları şahsın yanına iner ve arbede yaşanır. Bu arbede sırasında ‘Adnan Yörür' isimli müvekkilim karakola götürülür. Tabi bunları yaşayan bir baba daha önce geçirdiği kalp krizinin tazelemesi sebebiyle olay yerinde fenalaşır. Talat Zeybek isimli vatandaşımız hayatını kaybeder. Hayatını kaybeden kişi, ilk gözaltına alınan Muammer Zeybek'in babasıdır. Adnan Yörür adlı müvekkilime ise gelen tekme vurur giden tekme vurur. Biz hukuk devletinde bunların yaşanmasını istemiyoruz. Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu davranışları şiddetle kınıyorum.”

GÖRÜNTÜLER

Zeybek ailesinin polis memurlarından şikayetçi olduğu olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Muammer Zeybek'in gözaltına alınmasının ardından polis memurlarını ikna etmeye çalışan Adnan Yörür, polis merkezine alındıktan sonra şiddete maruz kalıyor. Yerde elleri kelepçelenmeye çalışılırken polis memurları tarafından tartaklanıyor.

Bu arada, İzmir'de geçen yıl Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Çetin de götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi'nde polisler tarafından dövülmüş, dayak görüntüleri karakolun kameralarına yansımıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • yusuf tekil 11 yıl önce Şikayet Et
    suclu kim. hukuk devletinden bahsediyorsunızda,hangi hukuk devletinde polise karşı geliniyor ve hatta hangi hukuk devletinde polis sucludan dayak yiyor,abd de olsun avrupada olsun polse karşı gelindigini ne gördüm nede duydum.abd de olsun avrupada olsun polise karşı gelinmez ve gelende vurulur.abd ve avrupada hukuk yok bizdemi var.namuslu suçsuz insan polise karşı gelmemeli,ınsanların suçlu suçsuz oldugunada polis degil yargı karar vermeli.kişiye ceza verilecekse polis degil yargı vermeli.
    Cevapla
  • mehmet evcılar 11 yıl önce Şikayet Et
    halk için emniyet adalet için hizmet. artık gına geldi...bunlar gerçek olamaz,olmamalı da...söylenecek çok şey var..yazmadıklarımı neye sayarsanız sayın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi