Sessiz sinemanın başyapıtlarından biri bulundu

İngiliz sessiz sinemasının başyapıtlarından biri, Hollanda'da gün ışığına çıkarıldı.

Sessiz sinemanın başyapıtlarından biri bulundu
Sessiz sinemanın başyapıtlarından biri bulundu
GİRİŞ 03.04.2014 12:58 GÜNCELLEME 03.04.2014 12:58

İngiliz Film Enstitüsü, 1923'te George Pearson tarafından yönetilen "Love, Life and Laughter (Aşk, Hayat ve Kahkaha)" adlı filmin Hollanda'daki küçük bir sinemada toz içinde bulunduğunu açıkladı. Sinemanın içinde bulunduğu binanın tadilata girmesinin ardından teneke kutular içinde saklanan bazı filmlerin, Hollanda Sinema Müzesi'ne taşındığı, Pearson'ın filminin de bu sırada bulunduğu öğrenildi.

Enstitünün en çok aranan 75 film listesinde yer alan filmde İngiltere'nin en başarılı sessiz sinema oyuncusu Betty Balfour başrolde oynuyor.

İngiliz Film Enstitüsünün Sessiz Film Küratörü Bryony Dixon, "Sessiz sinema döneminin en tanınmış kadın oyuncusu Balfour'un oynadığı bu filmin bulunması, çok önemli bir gelişme. Döneminin en yetenekli İngiliz yönetmenlerinden George Pearson'un günümüze kadar ulaşabilmiş sadece bir filmi vardı. Şimdi 'Love, Life and Laughter' bulduk. Pearson'un I. Dünya Savaşı'nı konu alan 'Reveille' filmi de en çok arananlar listemizde bulunuyor" dedi.

Dixon, Balfour'un canlandırdığı şarkıcının yoksul bir yazara aşık olmasını anlatan 90 dakikalık filmin yıl içinde gösterilmesinin planlandığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!