Bülent Arınç'tan çok kritik mesajlar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştü. Bu kritik toplantıdan sonra Arınç, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili çok kritik mesajlar verdi. Arınç'ın mesajları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferlerinden sonra yaptığı 'balkon konuşmaları'na benzetildi.

Bülent Arınç'tan çok kritik mesajlar
Bülent Arınç'tan çok kritik mesajlar
GİRİŞ 03.06.2013 22:22 GÜNCELLEME 04.06.2013 14:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Taksim'de başlayan ve ülke geneline yayılan olaylar için uzlaşma çabaları sürüyor. İlk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Arınç'ın konuşmasında öne çıkan şu oldu: 'Bu eylemler haklıdır, meşrudur... Polisin tavrı olayları çığırından çıkartmıştır...'

Arınç, Çevre duyarlılığı sonucu şiddet görenlerden özür dilerim, açıklamasında da bulundu.

İŞTE BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI: 

-Şüphesiz Cumhurbaşkanımızla devam eden ve çok farklı boyut kazanan gösterilerle ilgili istişare için Sayın Abdullah Gül ile görüştüm.

ORTAK ARZU: SOKAKLARA GÜVEN HAKİM OLSUN

-Tansiyonun düşmesi, eylemlerin artık son bulması konusunda çoğu siyasetçi açıklamalar yaptı. Şu an ortak arzumuz huzur ve güvenin sokaklara hakim olması.

-İki gündür takip ettiğim kadarıyla şiddet ve vandallık içeren gösteriler düşme eğilimi göstermektedir. Biz de bu durumu sağduyu şeklinde takip ediyoruz. Gelişmelere bütünüyle hakim durumdayız.

İŞTE BÜLENT ARINÇ'IN TANSİYON DÜŞÜRECEK MESAJLARI:

"POLİS SON 5 GÜNDÜR SAĞDUYU DAVRANMIŞTIR"

-Polisin güç kullanımında zaman zaman aşırıya kaçması bir tepki uyandırmıştır. Ancak son 5 günde polis son derece hassas konumdadır, polisimiz sağduyu davranmıştır.

-Kışkırtmacıların karşısında polisimiz, yasalardaki görevlerini yerine getirmiştir.

"CUMHURİYET BU FARKLILIKLARLA KURULMUŞTUR"

-Kuşkusuz dünyadaki tüm toplumlarda olduğu gibi bizde de tabii farklılıklar var. Ancak Meclis tüm bu farklılıkları gözeterek açılmış, Cumhuriyet bu farklılıklarla kurulmuştur. Türkiye'nin en büyük zenginliği farklılıkları hoş görü içerisinde birarada tutuyor olmasıdır.

"HER KESİMİ KUCAKLAMAYA ÇALIŞTIK"

-90 yılda Türkiye'yi bu noktaya taşıyan da yine bu hoşgörüdür. Hükümet olarak bu hoşgörüye dayalı olarak hareket edip, her kesimi kucaklamaya çalıştık.

"BİZE OY VERMEYENLERİ KUCAKLAŞMAYA ÇALIŞTIK"

-İnsanların yaşam tarzları bizim için son derece önemlidir. Yaşam tarzımız nedeniyle ağır baskılar yaşamış insanlar olarak, büyük bir duyarlılık içinde olduk.

-Biz iktidar olarak, bize oy vermeyenleri anlamaya çalıştık. Kendi hassasiyetlerimiz yerine, ortak noktada buluşmayı vazife edindik.

"HERKES BİZİ TAKDİR ETMEK ZORUNDA DEĞİL"

-Toplumla inatlaşacak bir anlayışın içinde olmadık ve olamayız. Herkes bizi takdir etmek zorunda değil ancak biz onların da görüşlerine açığız.

-Meşru tepki gösterenler olayların bitmesini istiyor. Çevre duyarlılığını istismar edenler özellikle Ankara'da büyük hasar verdi. 

"GÖSTERİLERİ HASSASÇA OKUYACAĞIZ"

-Bu olaylardan sonra Türkiye ekonomisi büyük yara aldı. Gösterileri doğru okumak için hassasız. Özeleştirilerimiz her zaman yapmaya hazırız, merak etmeyin!

-Uluslararası basının olağandışı ilgisiyle Türkiye hedefte...

MHP VE BDP'YE TEŞEKKÜR, CHP'YE ELEŞTİRİ

-MHP ve BDP'nin tavrını takdir ediyoruz. CHP'nin kışkırtıcı tavırları vardır. Kılıçdaroğlu, olayların yatışmasını sağlayacak bir dilin oluşmasını bekliyoruz. Anamuhalefet partisi üzerine düşeni yapacaktır. 

- Vatandaşlarımız ve medyadadan sağduyu ve sabır bekliyoruz. 

-Senaryoları boşa çıkaracak güce sahibiz. Haklı tepki koyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

-Ağaçların oradan sökülmemesi üzerine vicdani bir çevre duyarlılığı ile yola çıkan olayların geldiği noktayı görmek, akıl sağlığı olan herkesin düşünmesi gereken konudur.

"TALEPLER HAKLI VE MAKULDU"

-Gezi Parkı eylemine başlayanlar makul ve haklı tepkilerini ortaya koydular. Ancak daha sonra olayın geldiği nokta farklı bir yerdi.

-Şiddetin dili ile konuşulmaya başlandığında haklı talepler geride kaldı. Ankara'da kaldırım taşlarını sökmek, otobüslere saldırmak suretiyle ağır hasar meydana gelmiştir. Esnaf da olaylardan etkilenmiştir.

"BİZ HERKESİN HÜKÜMETİYİZ"

-Herkesin emeği ile oluşan varlıkların, kamu malının bu şekilde zarar görmesi bu ülkedeki herkese yapılmış bir haksızlıktır.

-Biz herkesin hükümetiyiz. Sandıktan çıkan sonuçları doğru okumak için ne kadar hassas davrandıysak bugün de öyleyiz. Özeleştirimizi yaparız, kimsenin şüphesi olmasın.

110 POLİS ARACI TAHRİP EDİLMİŞTİR

-110 polis aracı tahrip edilmiştir, 207 sivil araç yakılmıştır. Ambulanslar taşlanmaktadır. Sivil vatandaşlara karşı aşırı tepkiler gösterilmektedir. Bir takım kamu binalarına karşı, kendi özel evlerine karşı aşırı tepkiler haksız gayri meşru bir takım olaylar meydana getirilmeye çalışılmaktadır.

-Çevreci duyarlılığı istismar eden bazı gruplar Ankara'da kaldırım taşlarını sökmek, kamu binalarına zarar vermek suretiyle ağır hasar meydana getirmektedir.

-Bu olaylardan Türkiye ekonomisinin, altın yıl yaşama iddiasında bulunan turizmin yara aldığını da altını çizerek ifade etmek istiyorum.

"AK PARTİ ZARAR GÖRMÜYOR ZARAR GÖREN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR"

-Zarar gören varlıklar Ak Parti'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının varlıklarıdır. Çözüm sürecinde silahlar susmuşken, ekonominin önünde sınırsız bir ufuk açılmışken kazanımlarımızın hedef alınması düşündürücüdür.

POLİSE ELEŞTİRİ

-Aşırı güç gösterimiyle olay çığırından çıkmıştır. Kamu görevlisinin yanlışı olabilirz, soruşturma açarız. Polislerin bu ülkenin yabancısı değildir. Şehit ya da gazi olduklarında üzülüyoruz.

"POLİSE KARŞI DAHA SAYGILI OLALIM"

-Bu olaylarda polisler pasif durumdadır ve eylemciler karşısında sadece bekliyor. Eğer canları tehlikeye girdiğinde biber gazı kullanıyorlar. Onlara karşı da biraz anlayışlı olmak lazım. Devlet Memurları içerisinde görevlerini en zor yerine getirenler polislerdir. Ağır görev yapan polise karşı daha anlayışlı olalım. Polisler talimatları harfiyyen yerine getiriyor. 

"ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ AMA..."

-Üslup herkes için çok önemli. Türkiye'ye karşı kullanacağımız üslup kucaklayıcı olmalı... Kullanılacak üslubun ayrıştırıcı olmaması lazım... Ancak üsluba takılıp olayları meşru göstermek yanlıştır. 

"ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR"

Haklı tepki gösterene şiddet uyerine ikna gerekliydi. Demokratik tüm tepkiler demokrasi çerçevesinde olmalıdır. Şiddet dilini kullanırsanız kimse sizi anlamaz. Şiddetle bir yere varamazsanız. Yasadışı yollarla demokratik tepki olmaz. Özür, eğer haklı gerekçeler varsa bir erdemdir. 

BÜLENT ARINÇ KİMLERDEN ÖZÜR DİLEDİ? 

-Demokratik tepkilere tahammül edecek bir hükümetiz. Gelinen noktada illegal örgütlerin tatmin olmasıdır. Çevre duyarlılığı sonucu şiddet görenlerden özür dilerim... 

-Türkiye'deki olayların onlarcası diğer ülkelerde de oluyor. Sokak olaylarına pabuç bırakacak değiliz. Dış basında çok dezenformasyon var. türk basınının duyarlılığı göstermelidir. Bazı ülkeler, ekonomik kayba uğramamızdan memnun... İktidara tepki doğaldır, görmezden gelmiyoruz. Olaylar bazı merkezlerden yönlendirliyor.

27 MAYIS HATIRLATMASI

-Tahrik amacıyla yalan haber kirliği yaşatılıyor. 27 Mayıs öncesi olduğu gibi rezil yalanları bin türlüsü internetten yayınlanıyor. 

"REFERANDUM YAPILMASINI DESTEKLERİM"

-Topçu Kışlası ile ilgili mahkeme kararına göre her şey olabilir. Belediye Başkanı ve Meclisi'nün tüm vatandaşlarla ortak karar almak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin referandum yapmasını bile desteklerim.

ARINÇ ZARARI AÇIKLADI

-Şu ana kadar maddi zarar 70 milyonun üzerinedir. 

OLAYLARDAN DERS ÇIKARTTIK

- Hükümet olarak olaylardan ders çıkarttık.

-11 İllegal örgüt olayları kışkırtıyor.

 

*****

ARINÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Görüşmeden çıkan Bülent Arınç ilk olarak şu açıklamayı yapmıştı: 

- Düşüncelerimizi paylaştık. Cumhurbaşkanı'na çok teşkkür ediyorum.

- Sayın Cumhurbaşkanı ile olumlu bir görüşme yaptık, talimatları aldık. 

- Şu anda Sayın Bahçeli'nin grup konuşması var onu da etkilemek istemiyorum ve saat 12:00'de açıklama yapacağım.

-Türkiye'nin son günlerde yaşadığı olaylarla ilgi yapabileceklerimizi kendileri bize söyledi. Cumhurbaşkanının devletin işlemesiyle ilgili sorumluluk var.

-Devlette nezaket dili vardır. Talimat almak emirlerini almak kullanılan bir lisandır. Bunları başka maksatlarla düşünmemek gerekir.

-Cumhurbaşkanı tüm kurumlarını düşüncelerini iletebilir. Ama emir kelimesinden saygıdan başka bir anlam taşımayın lütfen.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir oyunki. birileri öyle bir oyun oynadıki akıllarınca Erdoğan bu oyundan.kötün adam asabi adam toplumu ayrıştıran adam olarak ,kendileride ikna yöntemini kullanan toplumun endişelerine önem veren cici adamlar olarak çıktı bakalım bu oyun başladığı gibi bitmeyebilir.çünkü Allah arkasından iş çevrilenlerle baraberdir.
    Cevapla
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Dün Sayın Gül,bugün Sayın Arınç,bir haftadır Sayın Bahçeli yaptıkları açıklamalarla Devlet Adamlığına yaraşır tavır göstermişlerdir.Ayrıca benzer açıklamalar yapan diğer birçok kişi de vardır ki onlara da teşekkürler. Özür dilemek erdemdir.Yanlışı görmek ve hatayı kabul etmek herkesin harcı değildir.Keşke daha ilk günden bu tür açıklamalar yapılsaydı. Sayın Arınç özür dilemekle küçülmedi,aksine nefret ettiğim bir kişi olmasına rağmen kendisine teşekkür etmemi sağladı. İnşallah Sayın Gül,Arınç ve Bahçelinin gösterdiği olgunluğu,diğerleri de gösterir ve haklı taleple başlayıp Suriye provasına dönen bu olaylar biter.
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 10 yıl önce Şikayet Et
    Güven tazelemek için seçim şart . Artık bundan sonra hükümet halktan destek almak güven tazelemek için seçime gitmeli. Çünkü 2011 den sonra çok şey değişti. %50 destek yok.
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    SN.ERDOĞAN BU PROFİLLE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL ETTİRMEYİ BIRAKIN; CUMHURBAŞKANLIĞINI BİLE ZORA SOKTU!. Gereksiz bir öfke ve lüzümundan fazla müdaheleci bir halet-i ruhiye içinde! Koskoca BAŞBAKANIN yoğun temopsuna rağmen BELEDİYE İŞLERİYLE BU KADAR MEŞGUL OLMASI BENCE GEREKSİZ!
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ASKINA POLIS DAHA NE YAPSIN............. SAYIN ARINC POLISIMIZI PASIFIZE EDERSENIZ (zaten dis ve ic bozguncularin oyunlarindan bir parcada bu) Polis kendisini pasif gördügü an ISTE o zaman ALARM EN YÜKSEKTE demektir. POLISIMIZI SEVIYORUM... CANLARI PAHASINA DEVLETI ve MILLETI KORUYAN BU COCUKLARI MILLET BAGRINA BASAR.. BÖYLECE O SEREFSIZLERIN yaptiklari yanlarian KAR mi KALACAK. SAYIN ARINC ???? COK GÜZEL SÖYLÜYORSUNUZ ama BÜYÜK KITLE SADECE SABREDIYOR ve LA HAVLE VELA KUVVETE ILLA BILLAHIL ALIYIL AZIM DIYOR...... UNUTMAYINIZ..............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...