Erdoğan'la BDP'li vekiller arasındaki o diyalog

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilen 24. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu'na katıldı.

GİRİŞ 01.10.2013 21:53 GÜNCELLEME 01.10.2013 22:42

Erdoğan burada konuklarla bir süre sohbet etti. Erdoğan resepsiyonda BDP milletvekilleri Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ile bir süre sohbet etti.

BDP'li vekiller, yeni paketten Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki tutukluların çıkarılmasına yönelik bir beklenti olduğunu iletti. Erdoğan ise "Hayırlısı" demekle yetindi.

Başbakan ile sohbetin başlarında Sırrı Sakık, paketle ilgili hem yergi hem de övgüleri olduğunu söyledi. Hasip Kaplan ise Erdoğan'a "Bir iki konu var ileride daha rahat konuşmamız gereken bir iki konu var." diye seslendi.

Başbakan Erdoğan ise paketle ilgili bardağın dolu tarafının görülmesi gerektiğini dile getirdi. Bunun üzerine Hasip Kaplan "Mecburuz görmek zorundayız çünkü bu süreç hassas bir süreç" diye cevap verdi.

Başbakan da bunun üzerine "Arada sırada marifet iltifata tabidir" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine BDP milletvekili Kaplan, "O önemlidir yani görmediğimiz zaman yüzde 10 da dolu olsa bardak yüzde 90'ı anlatamayız. Ama şöyle bir süreç olayı var tabi. Barış oldu bu sene kimse ölmedi çocuklarımız dağdan inecek içerdekiler çıkacak. Beklenti farklı bir şey." ifadelerini kullandı.

Sırrı Sakık da hemen ardından şöyle konuştu: "İnan olun herkes nefesini tutmuş paketi bekliyor. Bu Pakette mesela terörle mücadele yasası hepimiz yaralıyız bundan dolayı. Onlarca binlerce insan içerde. Böyle bir beklenti vardı. Yerel yönetimlerle ilgili değişiklikle ilgili bir beklenti vardı."

Ardından da Erdoğan "Hayırlısı bakalım" demekle yetindi.

Başbakan Erdoğan BDP'li milletvekilleri ile sohbet ettiği sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa hanım da yanlarına geldi. Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan birbirlerini öperken, Emine Erdoğan salonun küçük olmasından yakındı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ardından eşleriyle birlikte gazetecilere poz verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler