Özhaseki: Yalanda onun üstüne yok

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri mitinginde yalanlarına devam ettiğini belirtti.

Özhaseki: Yalanda onun üstüne yok
Özhaseki: Yalanda onun üstüne yok
GİRİŞ 24.03.2014 18:53 GÜNCELLEME 25.03.2014 12:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun, Büyükşehir Belediyesi ve şahsıyla ilgili sürekli yalan söylediğini ve demagoji yaptığını ifade eden Başkan Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nu, yalancılıktaki mahareti nedeniyle bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabına aday gösterdi.

Özhaseki Haber7.com'a 4. dönem için aday olduğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili yeni projelerini de açıkladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri mitingindeki sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Özhaseki, "Kemal Bey Kayseri'de 3-5 bin kişi ile bir miting yapmış. Ne kadar insanı topladığı bizim için çok önemli değil; ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve şahsımla ilgili söylemiş olduğu sözler önemli. Ben Kemal Bey adına Guinness Rekorlar Kitabına başvuruda bulunmak istiyorum. Bu rekor, 'En iyi yalanı kim söyler?', 'En çok demagojiyi kim yapar?', 'En çok yalanı yüzü kızarmadan birkaç dakika içinde kim söyler?' şeklinde bir rekor. Çünkü bu konuda Kemal Bey çok mahir" dedi.

"MAHKEME KARAR VERDİ, KILIÇDAROĞLU UTANMADI"

Kılıçdaroğlu'nun birkaç yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başladığı yalanlarına kendine yakın insanlarla çıktığı televizyon programlarında devam ettiğini dile getiren başkan Özhaseki, Kayseri'ye gelen 20-30 milletvekilinin de adliyeye 300 sayfalık dilekçe vererek şov yaptığını söyledi. Özhaseki şöyle devam etti: "Gerek şahsımı, gerekse çalışma arkadaşlarımı hedef alan 100'den fazla suçlamada bulundular; ama hepsi yalan dolan ve iftira. Savcılıklar suçlamaları ellerine aldılar. Türkiye tarihinde bir ilk yapılarak, görülmüş, temyizde kesinleşmiş dava dosyası yeniden açılıp tekrar incelendi. Savcılar oybirliği ile karar verdiler. Kararda, 'Bunların hepsi yalan, hepsi iftira, siz yalan söylüyorsunuz sizi kınıyoruz' dediler ve yüzlerine çarptılar."

"200 BİN TL'YE YAKIN PARA YATTI"

Yalan ve iftiralar nedeniyle 50'ye yakın tazminat davası açtıklarını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, bunların büyük çoğunluğunu kazandıklarını söyledi. Mahkemelere 200 bin liraya yakın para yattığını da ifade eden Özhaseki, "Tazminat davalarının bir kısmı kesinleşti. Kesinleşen ve temyiz süreci tamamlanan davaların parasını çektik. O parayla da sucuk dağıttık. Bunlara itiraz hakları da yok, konuşma hakları da yok. Bazı davalardan, 'Biz öyle demek istemedik ki, araştırılsın dedik, başkanı mı hedefledik' gibi kıvırtmalarla kurtulmak istediler; ama sadece bir davadan sıyrılabildiler." diye konuştu.

YENİ BÜYÜKŞEHİRLER YASASINA TAM DESTEK

Yeni büyükşehirler yasasının son derece doğru bir yasa olduğunu söyleyen (ve bu yasanın hazırlanması konusunda destekte bulunduğu belirtilen) Mehmet Özhaseki, bu yasa ile o il sınırlarındaki tüm ilçelerin büyükşehrin kapsama alanı içine girdiğini bunun büyükşehir belediyesine külfet getireceğini kabul ettiğini söyledi. Özhaseki bu konuda da kendisisinden emin konuştu " Bu elbette külfet getirecek ama eğer büyükşehir belediye başkanı ne yapacağını biliyorsa, bu kabiliyeti varsa planlamasını yapar şehrin en ücra köşesinden itibaren hizmetlerini verir. Ama böyle bir kabiliyeti yoksa her yükün altında ezilir durur."

YENİ BAĞLANACAK İLÇELERİN PROGRAMI HAZIR

Yasa ile büyükşehre yeni bağlanan ilçelerde yapılacakları Özhaseki şöyle sıraladı: "Öncelikle su kanal, arıtmadan başlayan sonra yer üstündeki üst yapı hizmetlerini kapsayan daha sonra sosyal belediyecilik anlamında gençlik ve kadınlar merkezlerini kapsayan bir yol haritası bekliyor. Şehrin merkezinde ise üç tane prestij proje var. Birincisi 2 milyon metre karelik bir eski askeri alan içinde çok değişik fonksiyonları barındıracak bir şehir parkı haline geliyor. Meydan yeniden düzenleniyor, Valilik yıkılıyor arkasındaki mahalle yıkılıyor ve burası finans merkezine dönüşüyor. Eski sanayi bölgesinde de şehri derya dediğimiz bir deniz geliyor adeta. Bu projelerin yanı sıra da yüzlerce proje var. Özellikle 40-50yıllık yapıların bulunduğu mahallelerde depremsellik açısından dönüşüm projeleri içinde eski binaları yıkıp yeni binaların yapımı işini takip edeceğiz."

CADDELERİNDE MİNİBÜS OLMAYAN TEK ŞEHİR 

Ulaşım  ve çevre sorunlarına karşı bulduğu çözümlerle dikkati çeken Kayseri'de bir tane dahi minibüs yok. Yollarda yok denecek sayıda da ticari taksi var. Doğalgazla çalışan halk otobüslerinden minibüs sahiplerine hat verilmiş ve oluşturulan havuz sistemi ile de tüm araç sahipleri eşit şekilde gelir elde etme imkanı sunulmuş. Bununla birlikte raylı sistem hızlı bir şekilde şehirde yaygın hale getirilmeye başladı. Otobüsler de raylı sisteme entegre hale getirilmiş.  Kayseri'de, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan ve ilk döneminde 10 bin öğrenci kabul eden Abdullah Gül üniversitesi ile birlikte üniversite sayısı 4'e çıkmış ve üniversiteler şehri olma yolunda önemli adımlar atılmış. 

Kayseri'de en büyük hedef içinde 200 km'lik kayak pisti bulunan ve 5 bin gence iş kapısı doğuran 300 milyon avroluk Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi ile içerisinde 10 ayrı etkinliğin bir arada olduğu Türkiye'nin en büyük temalı parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı'nı kapsayan Kayseri'yi spor, kültür ve tarih turizmi başlığı altında buluşturmak.

GÖREV İSTEMEYİ ZUL KABUL EDİYOR 

Daha önceki seçim döneminin başında da görevi bırakmak istediğini ancak partinin talebi doğrultusunda görevi sürdürdüğünü, bu seçimde de aynı durumun yaşandığını anlatan Özhaseki, "Bu konuda ileriye doğru hesap yapmanın doğru olduğuna inanmayan bir adamım. Bir vazifeye de ben talibim diye ortaya atlamanın edep dışı olduğuna inanan bir insanım. Ben inançlarımla yaşıyorum. Kim ne yapar bilmem, Kim hangi hesabı yapar hiç umurumda bile değil. Ben inandığım gibi dümdüz yaşamaya çalışan bir adamım. Hakikaten ileriye doğru hedef yapmak İslami edepte ayıptır. İlle ben şuraya talibim diye ortaya atlamak da ayıptır. Doğru da değil. Hiç kimse bunu tasvip etmez. Bu başkalarına garip gelebilir, hoşlarına da gitmeyebilir. Ben böyle inanıyorum ve böyle davranıyorum. Yine aynı şekilde davranacağım. Ben davamın adamıyım. İstediğiniz insanı koyun sonuna kadar ben destekleyeyim diye çok net söyledim. Fakat görev verildiği zaman da bundan kaçılamaz buna da inanıyorum. İleriye doğru şehirle ilgili çok plan ve proje var. Kaldığım yerden devam ederim. Ben olmasaydım başkası gelseydi o projeleri gelen arkadaşa verirdim. Takip etmesini rica ederdim. Benimki böyle bir hayat tarzı. " dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • murat cg 10 yıl önce Şikayet Et
    ........... Geçmiş Kayseri belediye başkanlarını rahmetle anıyoruz. Mekanları, yaptıkları caddeler ve parklar gibi düz ve geniş olsun.
    Cevapla
  • 1461TRABZON 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın güney ve kuzey efediye. şimdi şöyle bir düşünün bir hükümet ver calıyor çalıyor ama hep kendine çalıyor doğrumu doğru . sizin tabırıhıze göre bu hükümet hem çalıyor hemde çalışıyor .yol su elektrik köprü hastahane v. s v.s sizin için hangısı gecerlidir . bir insan bu kadar kör olmamalı gözünü şöyle yukarı bır kaldırda bak ne göreceksın lütfen yazarsan sevinirim olurmu,,
    Cevapla
  • güney kuzey 10 yıl önce Şikayet Et
    sizde bir gram ....... insaf olsa halen sırıtarak kendinizi haklı k.k haksız görmessiniz...arkadaş jırsızlık yolsuzluk rüşvet ahlaksızlık belgelendi sen ne anlatıyırsun sayın başkan....sen hangi dünyada yaşıyorsun taaa en başından en sonuna kadar yolsuzluk ve fitnenin içindesiniz.....
    Cevapla
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer pastırma dağıtılsın:)). bu gidişle kemal bey partiyi iflas ettirecek habire tazminat davalarını kaybediyor...
    Cevapla
  • kayseriden38 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben inandığım gibi dümdüz yaşamaya çalışan bir adamım.. Sözde değil özdesin Haseki başkanım.. Seni Seviyoruz.. Kayseriye yaptığın hizmeti hiç kimse inkar edemez.. edenlerde zaten nankörler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!