Soylu: Bu hayırlı bir vakadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, II. Mahmut Dönemi’nden örnekler vererek tasfiyelerin hayırlı bir vaka olduğunu söyledi..

Soylu: Bu hayırlı bir vakadır
Soylu: Bu hayırlı bir vakadır
GİRİŞ 27.07.2014 18:50 GÜNCELLEME 27.07.2014 18:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, II. Mahmut Dönemi’nde, devleti ele geçirmeye çalışan Yeniçeriler'in tasfiye edildiğini ve bu olayın Vaka-i Hayriye olarak anıldığını hatırlatarak, "İşte bugün devlet, kendisine karşı ayağa kalkanlara, baş kaldıranlara, aynen o Yeniçeri isyanında olduğu gibi bir tasfiye sürecini başlatmıştır. Bu hayırlı bir vakadır" dedi.

Yalova'ya gelen Soylu, AK Parti il binasında, partililerle yaptığı görüşmenin ardından, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini söyleyen, "Bize uzlaşmadan bahsediyorlar. Biz onların uzlaştıkları devlet başkanlarını hep birlikte gördük. Uzlaşma sandıkta olur. Demokrasinin en büyük uzlaşması sandıktır. Onlar akılları eski Türkiye’de kaldığı için insanları ürküterek, korkutarak uzlaştıkları bir yapıyı hayal ediyorlar" dedi.

Soylu, II. Mahmut döneminde Yeniçeriler'in devleti ele geçirmeye çalıştığını, ancak padişahın Yeniçeriler'i tasfiye ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"1826 yılında bu topraklarda, II. Mahmut Dönemi’nde Yeniçeri isyanı başladı. Devleti ele geçirmeye çalıştılar. II. Mahmut büyük bir irade ortaya koyarak Yeniçeri'yi tasfiye etti. Vaka-ı Hayriye olarak, hayırlı vaka olarak, hayırlı olay olarak addedilir bu olay. Biz 17 Aralık ve 25 Aralık’ta ve Gezi olaylarında nelerle karşılaştığımızı biliyoruz. Aynı şekilde paralel yapılanma, Türkiye’nin son büyük hamlesini engellemeye çalıştı. Kendi adlarına değil birilerinin adına taşeronluk yaparak bunu yapmaya çalıştılar. Ve bu büyük millet, yüzde 45 buçuğu veren bu millet, 'Seni sonuna kadar destekliyorum' dedi. İşte bugün devlet, kendisine karşı ayağa kalkanlara, baş kaldıranlara aynen 1826’da o Yeniçeri isyanında olduğu gibi devleti ele geçirmeye çalışanlara karşı yeni bir tasfiye sürecini başlatmıştır. Bu hayırlı bir vakadır, hayırlı bir olaydır. Kimse bu bin yıllık devletin, milletin aziz geleneklerinin ve değerlerinin üzerinde yeni bir vesayet sistemi inşa edemez. Buna millet müsaade etmedi, etmez."

YORUMLAR 1
  • Osman Bicen 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlari da gorun. Polislerin sorgusunun yapıldığı 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin Hakimi Bekir Altun'un, polislerin suçlandığı Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturmasında dinleme kararını veren hakim olduğu ortaya çıktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi