Türkiye'nin ormanları her geçen gün artıyor

Eroğlu, Türkiye'nin 2003'te 20,8 milyon hektar olan orman varlığı alanının geçen yılın sonunda 21,7 milyon hektara yükseldiğini bildirdi.

Türkiye'nin ormanları her geçen gün artıyor
Türkiye'nin ormanları her geçen gün artıyor
GİRİŞ 16.12.2014 21:36 GÜNCELLEME 16.12.2014 21:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

69 bin 545 elemanlarının olduğunu ve yatırımcı bakanlık olduklarını belirten Eroğlu, "Orman ve su varsa hayat var" sloganıyla gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Eroğlu, Türkiye'nin 2003'te 20,8 milyon hektar olan orman varlığının geçen yılın sonunda 21,7 milyon hektara yükseldiğini ifade ederek, dünyada orman alanları daralırken Türkiye'de orman varlığının arttığını bildirdi. 12 yılda 3 milyon 796 bin alanda ağaçlandırma ve erozyon çalışması yaptıklarını belirten Eroğlu, 2002'den bu yana 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Türkiye'yi fidan üretim ve ihracat üretim üssü yapmak istediklerini vurgulayan Eroğlu, vatandaşlar çoluğu, çocuğu ile tatil günlerinde rahatça nefes alabilsin, gidebilsin diye 123 adet şehir ormanı kurduklarını kaydetti. Eroğlu, 2010'da çıkarılan kanunla, orman teşkilatını sadece ormanlık alanlarda hizmet veren teşkilat olmaktan çıkardıklarını, teşkilatın her yerde hizmet eder hale geldiğini ifade etti.

"Biz büyük düşünüyoruz" diyen Eroğlu, 220 adet bal ormanı kurduklarını söyledi. Eroğlu, böylece 12 yıl önce dünya bal üretiminde 6. sırada olan Türkiye'nin 2. sıraya yükseldiğini, teşviklerle de birinci sıraya çıkaracaklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, 20'den fazla eylem planı hazırladıklarını ve bunları takip ettiklerini dile getirerek, bu eylem planları hakkında bilgi verdi. "Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısmımız" diyen Eroğlu, son 12 yılda onlara 10 milyar TL destek verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelede çok büyük başarılar elde ettiğini belirten Eroğlu, yangına müdahaleyi 45 dakikadan 17 dakikaya indirdiklerini, bunu 15 dakikaya kadar indireceklerini belirtti. Eroğlu, çölleşme ve erozyonla mücadele için 3 tane eylem planı hazırladıklarını kaydetti.

Bakan Eroğlu, 33 olan mili park sayısını 39'a çıkardıklarını söyledi. Dere yataklarını ıslah ettiklerini, Ergene'yi kesinlikle kurtaracaklarını, bunun sözünü verdiğine işaret eden Eroğlu, bu ayın 23'ünde Edirne'ye giderek bu konuda toplantı yapacaklarını belirtti ve milletvekillerini bu toplantıya davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • çok gezen biri 9 yıl önce Şikayet Et
    özellikle dağ köylüleri ağaç katliamı yapıyorlar. ağacın dallarını budaklarını kabuklarını yakmaya bile tenezzül etmiyorlar. 25 yıllık koca bir çam ağacı en fazla iki hafta yetiyor. gözleri dönmüş gibi eline motoru alan ağaçları kesip kurumaya bırakıyor. çürümüşse yakmıyor. ne de olsa ağaç bol(!) önlem alınsın.. dışarıdan denetim yapılsın.. çünkü ormancı ve köylü akraba...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı