AK Partili vekil: Bunların adı batsın

Mavi Marmara gemisinde bulunan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Paralel Yapı'ya sert eleştirilerde bulundu.

AK Partili vekil: Bunların adı batsın
AK Partili vekil: Bunların adı batsın
GİRİŞ 29.05.2015 12:18 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer alan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Türkiye'de İsrail'i destekleyen grupların bulunduğunu belirterek, "Bunların başında adı batsın, 'Paralel Yapı' diye tabir edilen o cemaat var. Mavi Marmara burada bir turnusol kağıdı vazifesi görmüştür. O cemaatin gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Gazze'deki ablukayı kaldırmak için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde birçok ülkeden gelen yaklaşık 600 kişiyle Akdeniz'e açıldıklarını belirtti.

"Bizleri 'one minute' diyerek tekmelemişlerdi"

Uluslararası sularda İsrail askerlerinin gemiye saldırdığını anımsatan Korkmaz, Mavi Marmara'nın özgürlük, hürriyet ve insan onurunu temsil eden bir gemi olduğunu vurguladı.

Davos'ta başlayan sürecin aslında Mavi Marmara ile tamamlandığını dile getiren Korkmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımız, dönemin başbakanı iken Davos'ta İsrail Devlet Başkanı'na yaptığı çıkış önemsenecek, hafife alınmayacak tarihi bir çıkıştır. İsrail askerleri, Mavi Marmara'ya saldırdıklarında bizleri 'one minute' diyerek tekmelemişlerdi. 'One minute' olayı o kadar içlerine oturmuş ve dokunmuş" diye konuştu.

BUNLARIN ADI BATSIN

Türkiye'de, İsrail'i destekleyen grupların varlığından bahseden Korkmaz, şunları söyledi:

"Bunların başında adı batsın, 'Paralel Yapı' diye tabir edilen o cemaat var. Onun başındaki lideri, Mavi Marmara'ya karşı olan tavrı ve duruşuyla gerçek niyetini ortaya koymuştu. İsrail'i Akdeniz'de uluslararası sularda 'otorite' olarak tanıyan bir insandan bahsediyorsunuz. Bu nasıl seviyesiz, ahlaktan anlayıştan izandan yoksun bir zihniyettir, nasıl bir uşak zihniyettir, bunu artık Türk halkı çok iyi anladı. Bu, çok net bir şekilde ortada. Bu, onların ilişkilerinin ifadesi aynı zamanda. Bu cemaatin başında olanların nasıl bir karanlık ilişki içinde olduklarının açık bir ifadesidir. Bütün dünya kınıyor ve lanetliyor ama Pensilvanya'da salya sümük ağlamaktan başka hiçbir becerisi olmayan bir İsrail muhibbi, örgüt lideri, nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu o cemaate gönül verenlerin buradan anlaması lazım. Mavi Marmara burada bir turnusol kağıdı vazifesi görmüştür. O cemaatin gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermiştir."

"Tüm dünya, Osmanlı'nın ruhunun ölmediğini gördü"

Mavi Marmara'nın Osmanlı'nın merkezinden hareket ettiğini belirten Korkmaz, "Bu gemi, yıllardır İslam dünyası ile alakasını kestiği zannedilen toprakların çocuklarını taşıyordu. Bu mücadeleyi de bunlar veriyordu. Tüm dünya, Osmanlı'nın ruhunun ölmediğini gördü" dedi. 

Bütün uğraşlara ve baskılara rağmen bu toprakların evlatlarının halen o ruhu içlerinde taşıdıklarına işaret eden Korkmaz, "Birileri geldi, bu közlenmiş olan ruha üfledi ve onu yeniden alevlendirdi. Gördü ki ümmet, Osmanlı'nın torunları Akdeniz'in ortasında tüm mazlumlar ve ümmet için kanını, canını verebilecek ruhu ve yapıyı hala taşıyor. Bu da ümmete verilen bir mesajdı. Bu topraklar hala ölmedi, tüm bunlara ve aksine çalışmalara rağmen bu ruhu öldürmek mümkün değil. Akdeniz'in ortasında Mavi Marmara bunu da gösterdi" diye konuştu.

"Mavi Marmara artık bir sembol"

İbrahim Korkmaz, Mavi Marmara'nın artık bir sembol olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu yürüyüş Kudüs özgür olana kadar, tüm ümmet özgür olana kadar, mazlumların sırtındaki tüm emperyalistlerin yükü kalkana kadar, Allah'ın adaleti yeryüzüne hakim olana kadar Mavi Marmara ve onun şehitleri bu yürüyüşe devam edecekler inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu topraklar da bunun merkezi olmaya devam edecek. Bu topraklar ecdadından almış olduğu tarihi misyonun gereğini yerine getirecek. Kafirler istemeseler de Allah, nurunu tamamlayacak. Biz inanıyoruz ki bu diriliş, yine bu topraklardan başlayacak. Yiğidin düştüğü yerden yiğit kalkar. Bunun da meyvelerini görüyoruz elhamdülillah. Allah buna vesile olanlardan razı olsun. Allah onların ömrünü uzun etsin."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    bayağıdır ortada yoktu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?