Akdoğan: Demirtaş sokağa çıkamazdı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Demirtaş'ın açıklamalarının samimi olmadığını ve öyle konuşmazsa "sokağa bile çıkamazdı" dedi.

Akdoğan: Demirtaş sokağa çıkamazdı
Akdoğan: Demirtaş sokağa çıkamazdı
GİRİŞ 06.09.2015 11:46 GÜNCELLEME 06.09.2015 11:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti’nin 12 Eylül’deki büyük kongresinden önce, seçim hazırlıkları ve çözüm sürecine dair gelişmeleri Haberturk'ten Kübra Par’a değerlendirdi.

- Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya karşı açıklamalarını nasıl karşılıyorsunuz?

Bunları yapmasa sokağa çıkamaz. İnsanların tahammülü kalmadı... Keşke bu açıklamaları daha önce yapmış olsalardı. Ayrıca bu açıklamaların pratikte bir karşılığı yok, olursa anlamı olur. 

AK PARTİ'NİN LOKOMOTİF OLDUĞU GÖRÜLDÜ

- 1 Kasım seçiminden ne bekliyorsunuz? Oy oranınızda büyük bir değişiklik olur mu?

Evet, ben olacağını düşünüyorum. Geçen seçim paslaşan muhalefet bloku çözüldü. Ayrıca bölge halkı “HDP barajı geçmezse ortalık yanar” diyerek korku ve kaygıyla onlara yönelmişti. Bu yanlış anlayış da çöktü. AK Parti’nin bu süreçte lokomotif olduğu görüldü. Bunun olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. 

"ÇOK DAHA FAZLA GÜVENLİK TEDBİRİ ALACAĞIZ"

- Güneydoğu’da seçim güvenliği sağlanabilecek mi? 

Sandıkların merkezlere taşınması gibi birtakım tedbirler düşünülüyordu ama kanun değişikliği gerektiği için yapamadık. Geçen seçimde özellikle köyler üzerinde silahlı unsurların baskısı vardı. Binlerce sandıktan HDP’ye yüzde 100 oy çıktı. HDP de bundan istifade etti. Güvenlik güçleri çatışma olmasın diye temkinli hareket ediyorlardı. Örgüt bunu istismar etti. Şimdi daha fazla önlem alacağız. 

HDP'NİN BAĞIRMASI ÖRGÜTÜN BASKI KURAMAMASI YÜZÜNDEN

- Bölgedeki çatışmaların seçimi engelleme ihtimali yok mu yani? 

Kırsalda yaşanan çatışma, sandıkları etkilemez. Çatışmalar halkın olduğu alanda yaşanmıyor. Devletin alacağı tedbirler arazide daha fazla hissedilecek. 

- Ama Demirtaş “Bölgede sandık güvenliği yok, nasıl seçim yapılacak?” diyor...

HDP’nin bu kadar bağırmaya başlamasının nedeni, örgütün baskı kuramaması yüzünden telaşa kapılmaları... Geçen seçim arazide teröristler dolaşıyordu, bu sefer güvenlik güçleri dolaşacak. 

- Seçimin ertelenme ihtimali var mı?

Ben öyle bir ihtimal görmüyorum.

- “AK Parti bu seçimde terörü bahane ederek HDP’nin önünü kesecek” iddiası var.

"OYLARIMIZ YENİDEN YÜKSELECEK"

- Oylarınız neden yüzde 41’e düşmüştü?

Seçmenin hangi mesajı verdiğini en fazla anlamaya çalışan, kendini değiştiren parti AK Parti olduğu için hep en fazla oyu aldık. Bu seçimde de özeleştirimizi yapar, kendimizi yenileriz ama kamuoyu önünde “Şurada yanlış yaptık” diyerek hatalar üzerinden bir gündem oluşturmayı, kendi kendimizi hırpalamayı doğru bulmayız.

- Peki, AK Parti’nin geldiği nokta içinize siniyor mu?

AK Parti’ye haksızlık yapılıyor. Çok negatif bir yere savrulduğumuzu söylemek hata olur. 2009’da yüzde 38.5 oy aldık. Bir sonraki seçimde yüzde 30’ların altına düşeceğimiz söyleniyordu ama yüzde 47’ye çıktık. Şimdi de yüzde 41’e gerilemiş olabiliriz ama buradan müthiş bir sıçramayla çıkacağımıza inanıyorum.

YORUMLAR 4
  • yistif 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörle masaya oturulursa AKP biter.
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarla beraber olan HDP li belediye başkanlarıdır.kepçeyi verip yer kazdırıyordu bunların hepsini tutuklayın ey Siirtliler ey Vanlılar ey hakkarililer ey doğu ve güney doğu halkı bunlara neden oy verip bu kadar insan öldürttünüz bunlara oy vermeyiniz bunlar katil vatan haini onlar ölmüyorki içleri yansın vicdan kalmamış bunlarda
    Cevapla
  • diyerbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye bundan sonra oy moy yok. Oylar AKP ye
    Cevapla
  • gönüllü 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah istikametten ayırmasın! Allah şaşırtmasın! Doğru yolda yardımcınız olsun! Millet arkanızda! Kuru gürültüye pabuç bırakmayın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez