Bakan Eroğlu tek tek açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sulanabilecek zirai alanlarının yüzde 73,3’ünü sulamaya açtıklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu tek tek açıkladı
Bakan Eroğlu tek tek açıkladı
GİRİŞ 11.02.2016 11:52 GÜNCELLEME 11.02.2016 11:52

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkemizde halen ekonomik olarak sulanabilecek zirai alanlarının yüzde 73,3’ü olan 62 milyon 300 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını ifade ederek, 2019’a kadar 10 milyon dekar araziyi daha sulamaya açmayı hedeflediklerini belirtti.

Ülkede tüketilen suyun yüzde 70’in üzerinde sulama maksatlı kullanıldığının altını çizen Bakan Eroğlu “Sulama yaz mevsiminde yani suyun daha kıt olduğu dönemlerde yapılıyor. Bu yüzden suyun daha bol olduğu mevsimlerde suyu depolayarak yaz mevsiminde kullanmamız gerekiyor. Gelecekte en önemli sektörün gıda arzı ve güvenliği olacağını da düşünürsek ülke olarak baraj ve göletleri yaparak suyu depolamamız ve zirai alanları sulamamız lazım. Türkiye için bu bir elzemdir” değerlendirmesinde bulundu.

SULANABİLİR ARAZİLERİN YÜZDE 73,3’Ü SUYA KAVUŞTU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ülkedeki sulanabilir arazilerin tamamını suya kavuşturmak için seferber olduklarını vurgulayan Eroğlu “Son yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla 2015 yılı itibarıyla sulanan alan miktarını 62 milyon 300 bin dekara yükseltti. Ülkemizde toplam sulanabilecek alanın 85 milyon dekar olduğu düşünülürse şu an sulanabilir alanların yüzde 73,3’ü suya kavuşmuş durumda” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE 10,9 MİLYAR LİRA İLAVE GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

2016 yılında yapacakları sulama yatırımları ile 2 milyon dekar zirai alana daha su sağlayacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu “2019 yılına kadar ise 10 milyon dekar araziyi sulamaya açmayı ve toplam sulanabilir arazilerimizin 72 milyon 300 bin dekarını sulamayı hedefliyoruz” dedi.

2019 yılına kadar sulama ya açılacak 10 milyon dekar arazi ile çiftçilere 10,9 milyar lira ilave gelir artışı sağlayacaklarını kaydeden Veysel Eroğlu “Sulamadan önce ve sonrası üretim değerlerinde çok fazla oynama oluyor. Sulamadan sonra üretim değeri 6 kat artıyor” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...