Tekin: Kayyum ataması darbedir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyım atanmasını "darbe" olarak niteledi

Tekin: Kayyum ataması darbedir
Tekin: Kayyum ataması darbedir
GİRİŞ 11.09.2016 16:06 GÜNCELLEME 11.09.2016 16:06
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Gürsel Tekin, aralarında Hakkari ve Batman'ın da bulunduğu 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığı'nca kayyım atanmasını "darbe" olarak niteledi.

TBMM tatile girmeden hemen önce belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasını öngören yasa değişikliğinin partiler arası uzlaşma sağlanarak geri çekildiğini ancak kısa süre önce aynı doğrultuda bir KHK çıkarıldığını anımsatan Tekin, şunlar söyledi:

"Bu uygulama başta TBMM'ye darbedir. Orada müzakareler sonucu varılan anlaşmayla geri çekilen düzenleme, KHK ile yeniden gündeme getirilmiştir. Eğer terörle ilişkisi olan belediye başkanı varsa zaten İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi vardı. Yerine belediye meclisi içinden yeni bir başkan seçimi yapılabilecekken, toptancı bir bakışla bütün kurallar yok sayılarak böyle bir adım atılması kabul edilemez."

"YENİKAPI RUHUNU"KENDİLERİ UYDURDU

Gürsel Tekin, birbiri ardına çıkarılan KHK'larla ve alınan kararlarla hukukun, bütün demokratik kuralların yok sayıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'un ardından 'Yenikapı ruhu' diye birşey uydurdular. Birbiri ardına atılan adımlar zaten olmayan Yenikapı ruhunun tamemen zehirlendiğini gösteriyor. Teröre destek gerekçesiyle uygulanan KHK'lar yolsuzluk, hırsızlık yapan belediye başkanları için ne zaman uygulanacak merakla bekliyoruz. Para hareketleri ve usülsüz imar uygulamaları takip edildiğinde bütün suç şebekelerine kolaylıkla ulaşılır."

YORUMLAR 95
  • Fikret KAPLAN 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP Hiç değişmedi Türkiye ne zaman ayağa kalkmaya başlasa, İngilizlerin Türkiye içerisinde ki siyasi görevlisi CHP nin görevi bunu durdurmak, bu görevi yerine getirmek içinde yine başta ingilizler, ABD, AB Yani HAÇLI ların Türkiye de kurup yönettiği, PKK, PYD,FETÖ gibi Terör örgütleri ile iş birliği yapmaktan hiç bir zaman kaçınmamıştır. 70-80 li yıllarda da DHKP-C yi yani sol örgütleri kullanmıştr...yani yani...
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB Hükümet Baskanlari nirde ? Darbe girisiminden 58 gün geçti (15 Temmuz 2016) terörü ve darbeyi kinamanizi halen bekliyoruz ? Fransa'nın başkenti Paris'te, 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından, toplam 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılımıyla gerçekleştirilen ''teröre karsi Cumhuriyet Yürüyüşüne katilmistir '' Peki Türkiye'nin Müttefikleri nirde ?
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Paris'deki terörü kinamak için "Cumhuriyet Yürüyüşüne" katilan dünya liderleri.. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak. Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas.
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    Darbenin nasıl yapılacağını gösteriyoruz koçum.sizinkiler beceremedi.ders addetsinler
    Cevapla
  • Deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he darbeyi siz kafanıza yemişsiniz sizin bu haliniz nolacak sizinde sonunuz öyle olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez