Kamuda KPSS şartı aranmıyor mu? Bakan cevap verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu kurumlarına girişte KPSS şartı aranmadığı iddialarını yalanladı.

GİRİŞ 30.09.2016 15:37 GÜNCELLEME 30.09.2016 15:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bir dizi ziyaretler için geldiği Sakarya’da İhsaniye Camii’nde Cuma namazını kılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ve beraberindeki heyet ile Karaağaç Bulvarı’nda esnaf ziyareti yaptı. Girdiği iş yerlerinde esnaf ile sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, çay ocağında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kamu kurumlarına girişte KPSS şartı aranmadığı iddialarının sorulması üzerine konuşan Müezzinoğlu, “Böyle bir iddianın sahibi kimse ona sormak lazım. Kamu alımlarındaki statüler belli. Yalnız İçişleri Bakanlığımızın emniyet teşkilatına KPSS şartı aramadan alacağını biliyoruz. Onun dışında KPSS ve mülakat sistemi var. Bu da zaten kamunun bildiği bir şey” dedi.

YORUMLAR 20
  • eray akalaın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığım bazı kelimeler okunaklı çıkmamış olabilir,umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Mülakat odasına torpil var düşüncesiyle girerseniz,bu sizin ruh halinize eminim yansıyacaktır.İşte bu ruh halinizi çözebeilen üyenin aynı zamanda o oda bulunduğunu unutmayın. Orda o kadar akıllı ve inan psikolojini anında çözen insanlar varki,orayı küçümsemeyin. Torpilvar psikoljisini üzerinden atın ,odaya öyle girin.Bakın sonuç ne oluyor.Yani o düşünceler sizin gözlerinize bile yanıyor.O kişiler onu seziyor işte.Gözler kalbin aynası derler.Gerçek ,resmi, temiz düşüncelere sahip olun,gözlerinize ister istemez yansıyacak,kazanacaksınız inşallah.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    1289 adlı kişi inşallah kazanır.Fakat çok soğunkanlı olupr,işe her şeyi bildim deyip gurur havasına geçerse bu iş olmaz.Daima alçak gönül.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım titreme layı içerde de olmuş mu,sordun mu?Belki kapıya yönelirken başlamışsa,yani psikolojikse iyi bir durum elenmemesi için.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sözlü mülakatta kıyafetinize son derece önem verin.Önünüzü ilikleyin,otur demeden oturmayın,gereksiz yere lafı uzatmaın,çünkü gereksiz söylediğin her şey yanlış anlaşılmalara yol açacak(bilgi sürecü değil,diğer sürec)bu da sizi daha fazla soru sormalarına yol açacak ve sizin elenmenize yol açabilecektir. Üyeler sizin içeri giriş tarzınızı beğenmemişse (yani bu kişinin kamuya yararlı olacağı düşüncesinde endişeye yol açacak hareketlerden kaçının)size zor ve ektsra sorular soracaklardır. Arkadaşlar gereksiz yere gülümsemeyin.Gözlerinizi aşağıya eğmekten sakının. Yani gereksiz mimik hareketlerini derhal terk edin.Mülakat bittiğinde dışarı çkarken arkanız dönük çıkmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti