Başbakan Yıldırım ve Barzani'den ortak açıklama

Irak'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım ve Mesud Barzani ortak açıklama yaptı.

GİRİŞ 08.01.2017 12:41 GÜNCELLEME 08.01.2017 13:42
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Irak'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım IKBY Başkanı Mesut Barzani görüştü. görüşme sonrası Başbakan Yıldırım ve Barzani ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

15 Temmuz sonrası ziyaretiniz çok önemliydi. Gazi Meclisi'mizi ziyaret ettiniz ve Türk milletiyle dayanışmanızı gösterdiniz. FETÖ'ye karşı net bir tavır sergilediniz. Görüşmelerimiz çerçevesi iki başlık altında toplanabilir. Bunlardan birincisi terörle ortak mücadele. İkincisi ise ekonomik ve yatırım konuları.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Özellikle terör bağlamında şunları ifade etmekte fayda var. Hem DAEŞ hem PKK hem de FETÖ terör örgütü sadece Türkiye'nin meselsi değil aynı zamanda bu bölgenin de meselesidir.  Biz Suriye'de DAEŞ'e karşı Fırat Kalkanı operasyonunu sürdürüyoruz. Ortak hedefimiz bölgenin ve tüm insanlığın baş belası olan bu sapık örgütü ortadan kaldırmak. DAEŞ'e karşı uluslararası camia daha fazla destek vermelidir. 

BUNLARI YEDİĞİMİZİ ZANNETMESİNLER

PKK ile hem yurt içinde hemde bu bölgede mücadelemiz sürüyor. PKK'ın Irak'tan ülkemize gerçekleştirdiği saldırılar asla kabul edilemez. Bu konuda gereken neyse hepsi sonuna kadar yapılacak. Bu terör örgütünün batıya doğru yayılması ve Şengal bölgesine yuvalanması asla kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bu bir güvenlik meselesidir. Sadece Türkiye'nin değil sizinde güvenlik meselenizdir. Irak merkezi hükümetin de sizinde güvenlik meselenizdir. O yüzden burada ortak bir çalışmaya ihtiyaç var. Bunu Avrupa'lı ve ABD'li dostlarımıza da anlatıyoruz. Diğer yandan PYD'nin Suriye bölgesinde oldu bittiler yapmasına asla rıza gösteremeyiz. Orada yaşayan insanları yerinden yurdundan ettiler. Adını ne kadar değiştirirse değiştirsin bunların ne yaptıklarınız biliyoruz. Bunlar PKK'dan türemiş isim değiştirmiş terör örgütleri. PKK eşittir PYD eşittir YPG. Artık o kadar çok örgüt adları çıkartılıyorlar ki her saldırıdan sonra yeni bir ad duyuyoruz. Bunları yediğimizi zannetmesinler.

Diğer yandan ekonomik konularda bakanlar çalışmalarını yaptılar. Ekonomik konuları görüşmek üzere Ocak ayında bir komisyon kurulacak. Erbil'de bir iş forumu kurulacak. 

YORUMLAR 27
  • kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk abd menfaarleri için savaşan terörist askrler.peşmerge kürt halkını hakkını meşru yöntemler korumaya çalışıyor.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    k.ırak bölgesi ıraka bağlı olacağına türkiyeye bağlı olsun federatif yapıda nasıl olsa bağımsız olamayacak.
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan Binali Yildirim'i karşilayan Su Bakani aciklama yapti. İlk kez Başbakan gordum.
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    kurdistan kurdutmayacağız ırakta
    Cevapla
  • anka 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin başka işin yokmu kararları senmi veriyon abd mi
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    İsraili kurdurttunuz da niye kardeşine devlet kurmasına hadi destek bekleyen yok ama niye köstek oluyon...bence müslümanlığınızı sorgulayın...'kendi için istediğini kardeşin için istemedikçe hakkiki müslüman olamazsınız '
    Cevapla
  • YavuzSelim 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bizim yediğimizi zannetmiyorlar. Bizim dışımızdaki ülkelerde algı oluşturmak için yapıyorlar. Yoksa bizi kaale aldıklarından değil. Ama bizim de kendilerini HİÇ kaale almadığımızı artık biliyorlar. Yani REİS tüm dünyaya diyor ki, istediğinizi yapın. Biz de istediğimizi yapacağız. Çünkü REİS biliyor ki; kimin kalbinde ALLAH (korkusu-sevgisi) olursa iki cihanda da onun yardımcısı ALLAHdır. Kimin de yardımcısı ALLAH olursa düşmanlarından Korkmaz. Korkmuyoruz nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...