HDP'li vekil ile Bahçeli'nin Said Nursi diyaloğu

HDP milletvekili Kadri Yıldırım'ın anayasa görüşmelerinde anlatığı Said Nursi hikayesi Devlet Bahçeli'nin ilgisini çekti.

HDP'li vekil ile Bahçeli'nin Said Nursi diyaloğu
HDP'li vekil ile Bahçeli'nin Said Nursi diyaloğu
GİRİŞ 20.01.2017 09:22 GÜNCELLEME 20.01.2017 09:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Meclis'teki yeni anayasa teklifinin ikinci turu sırasında yaşanan kavganın ardından görüşmeler devam etti.

Görüşmelerin devam ettiği anlarda Devlet Bahçeli ile HDP'li vekil Kadri Yıldırım ile şaşırtan bir diyalog yaşandı.

BAHÇELİ İLE KADRİ YILDIRIM'IN HAYDAR DİYALOĞU

Aljazeera'den Gonca Şenay'ın haberine göre,  Yıldırım, Said-i Nursi'den yola çıkarak anlattığı hikâyede devlet algısını kutsal gören "Haydar ağacı"lara, devleti yerden yere vuran "Haydo"lara ve eğriye eğri doğruya doğru diyen "Haydarlara" değiniyordu:

Said-i Nursi Doğu ve Güneydoğu’da Kürt aşiretleriyle görüşürken o sırada yine devlet ve hükûmetle ilgili bazı problemler var ve Kürt aşiretleri temsilcileri şunu söylüyor Said-i Nursi'ye: "Seyda, kimileri devlete ve hükûmete 'Haydar ağa' diyor, kimisi de 'Haydo' diyor. Ne yapalım?" O da diyor ki: "'Haydar ağa' da yanlış 'Haydo' da yanlış. Doğrusu 'Haydar'dır." Şimdi, tabii, bu bir ifrat ve tefrit meselesidir. Birkaç gündür izliyorum hatipleri, özellikle bu Ermeni meselesinde, Kürt meselesinde bugün de hatipler konuştular -Sayın Akçay konuştu, öbürleri konuştu- baktım, bunların bir kısmında sadece 'Haydo' var, bir kısmında 'Haydar ağa' var, çok azında da 'Haydar'ı gördüm."

Yıldırım’ın bu sözleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilgisini çekti.

Yıldırım’ın sözlerini bitirip yerine oturmasından sonra HDP sıralarının yanında oturan Bahçeli, Yıldırım'a dönüp onunla konuşmaya başladı.

YORUMLAR 12
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    İslâm birleştirir huzur islamdadir
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet bahceli baskanlik konusunda destekledigini acikladiginda ve idamida getirecegiz dediginde bir ruya gordum.ruyamda bir sehit cok mutluydu guluyordu.o yasadigini zannediyordu annelerin icinde oturmustu.biraz yuksek bir yerde oturuyordu yanindaydim goruyordum.yaninda da bir anne vardi.onla konusup diger annelerle konusup guluyordu.o sehitti ama sehit oldugunu bilmiyordu.yasadigini zannediyordu.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıkışınca sırf Kürt kökenli diye Said i Nursi Hazretlerine sarılanlar, sizi hep sıkıştırmak mı lazım ? Siz dosdoğru Müslüman Kürt olun sorun kökünden çözülsün. Milletçe hep beraber güle oynaya yaşayalım.
    Cevapla
  • Konya 7 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzamanın kürt meselesi hakkında 100 sene önce söyledikleri günümüzdeki sıkıntıların ilacı olduğu ortadadır
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir gelişme, Said Nursiyi inşaALLAH türk ve kürdüyle anlarız artık. Çünkü bu iki milletin reçetesini Kur'an ve Sünnetten bize sunmuştur.
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes doğuştan bir millete mensuptur. Millete mensup olmak problem değil, menfi milliyetçilik problem. Irk problem değil, ırkçılık problem.... Genel anlamda biz müslümanlar ümmet-i Muhammediye ve millet-i ibrahimiye diye anilmisiz.. saygılar...
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    İki milletiz ama tek devletiz.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    tek milletiz iki degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin'in 5. dönemi başladı
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor