'Yeni Parti' iddiaları için açıklama!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Hayır' blokunda yeni parti kurulacağı iddiaları için açıklama yaptı.

GİRİŞ 07.05.2017 13:51 GÜNCELLEME 07.05.2017 15:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki Üçoluklar Mesire Alanında, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve ilçe protokolüyle kahvaltıda bir araya geldi. Kurtulmuş, 16 Nisan’ın ardından “Hayır” blokunda bulunanların yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin, “Birbiriyle dünya görüşleri, siyaset algıları, Türkiye okumaları taban tabana zıt olan partilerin sadece ‘hayır’ dediler diye bir araya gelip, ortak bir çatı oluşturmalarının mümkün olmadığı aşikardır. Bu, suyu yokuşa sürmektir. Su asla tabii akışının zıttında akmaz.” dedi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’den ilçedeki projeler ve vatandaşların sorunlarına ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra yaptığı açıklamada, iki gün boyunca dedesi Numan Kurtulmuş’un memleketi Kastamonu’yu daha yakından görme imkanı bulduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kastamonu’da hem üniversite hem parti teşkilatı hem de sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel programlar yaptıklarını vurgulayarak, ilçelerin ve illerin rutin işlerinin gönül huzuru içerisinde yürütülebilmesi için birlik beraberlik halinde olunması gerektiğini ifade etti.

"UYUM YASALARI DİĞER PARTİLERLE ÇIKARILACAK"

Halk oylamasında Kastamonu ve Tosya’da son derece önemli sonuçlar elde edildiğini anlatan Kurtulmuş, uyum yasalarının diğer partilerle çıkarılacağını ve yeni sistemi hep beraber güçlü bir şekilde uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Kurtulmuş, " Referandum artık geride kaldı. Demokratik ilkeler çerçevesinde Meclis’ten geçen anayasa teklifi, millet tarafından kabul edilmiştir. Artık bu sistem bütün vatandaşlarımızın sistemidir." diye konuştu.

MERAL AKŞENER SORUSUNA YANIT

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir gazetecinin, "Meral Akşener son iki-üç gündür Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile dirsek temasına geçti. Referandum sonrasında hayır partisi çatısı altında toplanmak gibi bir çalışmaları var. Sizin değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Herhangi bir partinin iç işleriyle ilgili hiçbir şey söylemem. Milletin sözünün üstüne de bir şey söylemem. Millet, sözünü 16 Nisan’da söylemiştir. Evet diyenlerin sözlerinin kıymeti kadar hayır diyenlerin sözleri de kıymetlidir. Millet, kararını vermiştir. Nihayetinde millete Yeni bir parti kurulsun mu, şöyle mi olsun, böyle mi olsun? diye bir şey sorulmadı. Sorulan soru, 339 oyla parlamentodan geçen bu 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine evet mi hayır mı diyorsun? Dolayısıyla ortada milletimizin evet diyerek karar verdiği metin, 18 maddelik bir anayasa değişikliğidir, bu da gerçekleşmiştir."

"16 NİSAN SONUÇLARI BİR PARTİ ORTAYA ÇIKARMADI"

Numan Kurtulmuş, 16 Nisan’ı her partinin kendi açısından okuyacağını, her partinin buradaki sonuçların ne anlama geldiğini, kendi partisini ilgilendiren açıdan ne önem arz ettiğini, eksilerini, artılarını herkesin değerlendireceğini, kendisince bir strateji oluşturacağını kaydetti.

YORUMLAR 3
  • B. Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu kadar detaylı bir açıklamaya gerek yoktu kamuoyunda farklı algılanabilir. Buyursun kursunlar hayırlı olsun deseydi daha doğru olurdu gibime geliyor.
    Cevapla
  • TÜRK oglu TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    partiyi onlar kuracak sizle ilgisi yok bırakın onlar açıklasın sayın bakan telaşa gerek yok dün neydiniz bügün ne oldunuz bu ülkede herşey dün dün de kalır mantıgı ile oluyor siz daha iyi bilirsiniz saygılar
    Cevapla
  • Gurtbey 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Allah seni Esirgesin, Rabbimin ikramı sizinle olsun .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle