Erdoğan'dan BBC'ye kritik açıklamalar

AB'nin Türkiye'nin vaktini çaldığını söyleyen Erdoğan 'Eğer AB kabul etmeyeceğini söylerse Türkiye rahatlar' diye konuştu.

GİRİŞ 12.07.2017 08:25 GÜNCELLEME 12.07.2017 12:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuştu. HARDtalk programında Zenab Badawi'nin soruları yanıtlayan Erdoğan, "Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durabileceğini" ifade etti. Erdoğan eğer AB Türkiye'yi üyeliğe kabul etmeyeceğini söylerse Türkiye bunu 'rahatlatıcı' bulacak' dedi.

Erdoğan tutuklu gazetecilere ilişkin soruya karşılık tutuklu olan 150 basın mensubunun sadece ikisinin sarı basın kartı olduğunu belirtti, "Lütfen dünyayı bu yalanlarla kandırmayalım" dedi.

AB zamanımızı boşa harcıyor diyen Erdoğan "Biz sözlerimizde sadık olduk. Eğer AB açık bir şekilde Türkiye'yi kabul edemeyeceğiz diyorsa bu bizim için rahatlatıcı olacaktır. B ve C planlarımızı başlatırız" ifadelerini kullandı.

Başbakanlığının ilk döneminde Türkiye’nin Avrupa Birliği liderler zirvelerinde sessiz devrim gerçekleştirmiş bir ülke olarak tanımlandığını söyleyen Erdoğan, “Şimdi aynı AB yalnızca bizi liderler zirvesine davet etmemekle kalmıyor, zamanımızı da boşa harcıyor. Şimdi durum bu” dedi.

Erdoğan, Türklerin çoğunluğunun ‘AB’ye girmek istemediğini’, AB’nin Türkiye’ye karşı tavrının samimiyetsiz olduğunu düşündüğünü savundu.

Tamamı 14 Temmuz’da BBC World News’de yayınlanacak söyleşide Erdoğan, “Tüm bunlara rağmen, biz kısa bir süre daha AB ile samimi olmaya devam edeceğiz. Bunun bize ne getireceğini göreceğiz” dedi.

YORUMLAR 25
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    AB den olumlu veya olumsuz söylemlerini bekleyeceğimize onlara kesin ve net tarih verin o tarihe kadar oldu oldu olmadı işimize bakalım vesselam
    Cevapla
  • yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    ab yalancı insanların topluluğu ülkelerin zenginliklerini çalan ülkeleri huzursuz eden zibidi takımı bu ab canları cehenneme
    Cevapla
  • türk olmak 6 yıl önce Şikayet Et
    türk olmak batı romayı doğu romayıda yıkıp yeni roma olan ab girmeye çalışmaktır. bıraklın bunlar bizi almıycaklar zaten.hyret
    Cevapla
  • cahit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar samimiyetten ne anlar. Yüzüne gülüp arkadan iş çeviren tam iki yüzlü bir siyaset oynuyor AB. Ama gün gelecek bize muhtaç olacaklar. Yaptıklarının hesabını verecekler. Biz dik duruşumuzu kaybetmeyelim. Allah her zaman doğrunun, iyinin yanında olacaktır.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    derhal referanduma sunulmalı ve milletin ab yi ve abd yi istemediği sandıkta açıklık kazanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi