DTP aday adaylarını tanıttı

Seçime girmeyeceğini daha önce açıklayan Demokrat Toplum Partisi'nin (DTP), seçimde destekleyeceği bağımsız milletvekili aday adayları basına tanıtıldı.

DTP aday adaylarını tanıttı
DTP aday adaylarını tanıttı
GİRİŞ 02.06.2007 16:22 GÜNCELLEME 02.06.2007 16:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ankara'da, Swiss Otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan DTP Başkanı Ahmet Türk, "Türkiye'nin zor bir süreç yaşadığını, bu sürecin zorlu olmasının nedeninin Türkiye'de demokrasi birliğinin bulunmaması ve gücünün oluşmamasından kaynaklandığını" öne sürdü. Türk, "Ülkeye baktığımız zaman ötekileştiren, demokrasi güçlerine eriten, halkın farklı düşüncelerinin parlamentoya yansımasını engelleyen bir mantıkla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz" dedi.


Bir demokrasi birliği oluşturmak için halka söz verdiklerini ve bunun arkasında duracaklarını anlatan Türk, "Ani bir erken seçim kararıyla itiraf etmeliyiz ki çok hazırlıksız bir şekilde yakalandık. Belki yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler hepimiz tatmin etmedi ama inanın ki en doğruyu bulmaya çalıştık" şeklinde konuştu.


"Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız" diyen Türk, "Bu ülkede barış, demokrasi, kardeşleşmek istiyoruz. Bağımsız adaylarla seçime girme kararını Ankara'yı, parlamentoyu sorunların çözüm yeri olarak bildiğimiz ve gördüğümüz için aldık. Bu ülkenin demokrasisine katkı sunmak, tabuları yıkmak için bu kararı aldık. Kürt sorununun barışçıl çözümü için çaba gösterdiğimiz, bu niyetimizi, anlayışımızı parlamentoya yansıtmak için bugün buradayız" dedi.


ADAY ADAYLARININ DURUMU


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türk, bağımsız aday adayları arasında cezaevinde tutuklu bulunan 3 kişinin de yer aldığının belirtilmesi üzerine, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız adaydır, buna engel bir durum yok. Seçim çalışmalarını arkadaşlarımız başarıyla sürdürecek. Bir arkadaşımızın cezaevinde olması yalnız kalması anlamına gelmiyor. Onu destekleyecek yürekli yüzlerce arkadaşımız var. Onun için çalışacak binlerce insanımız var. Ben inanıyorum ki bu arkadaşlarımız aday olduğunda, bizim diğer arkadaşlarımız o eksikliği hissettirmeyecektir." Türk, adaylar arasında hukuki açıdan aday olup olmayacağı sorunlu bulunanlara ilişkin bir soruya ise "Tabii tedbir aldık. YSK'nin kararından sonra bazı arkadaşlarımız, diğer arkadaşlarımızın yerini dolduracak" yanıtını verdi.


ADAY ADAYLARI


Aday adayları arasındaki, bombalanan Umut Kitabevinin sahibi Seferi Yılmaz ise "adaylığını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, "Bunu halk değerlendirecek. Halktan sormanız lazım, bana değil. Merak ediyorsunuz halkın içine girer sorarsınız" dedi. DTP'nin destekleyeceği bağımsız aday adayları arasında kapatılan DEP milletvekilleri Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak da yer alıyor. İstanbul'dan aday olacağı belirtilen Sabahat Tuncel ile Mehdi Aslan (İzmir) ve Murat Öztürk (Ağrı) halen cezaevinde tutuklu olduğu belirtildi.

YORUMLAR 18
  • ahmet güçlü 16 yıl önce Şikayet Et
    hapisteki adamın kendine faydası yok millete ne faydası olacak!??. nezamandan beri teröristler seçilmişki bunlarda seçilsin milleti salak sanıyo bunlar galiba...
    Cevapla
  • besir uluk 16 yıl önce Şikayet Et
    yahya celiksoy cevap. bak kardeş bende güneydoguluyum yok kazandıgın parayı senden alsın..yok o çok zor şartlarda kazandıgın ünv.senden alsın.sen kime ne anlatıyorsun yawww.benim köyümün yolu yok yayan dagları aşıpda gidiyorum köyüme .o yoluda benmi yoksa devletmi yapacak.istanbl da kaldırım taşları hergün degişiyor..
    Cevapla
  • isyan_atesi 16 yıl önce Şikayet Et
    başarılar dilerim. 30 milletvekili çıkaracağı kesin buna yürekten inanıyorum halkımızın iradesini mecliste görmenin zamanı artık.meydan sahipsiz kalmıyacak bunu dosta da duşmanada göstereceğiz 22 temmuzda güneş yeniden doğacak hayırlı olsun.başarılar dilerim
    Cevapla
  • müslüm höpükoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    . ben bugün buraya 2 defa yorum attim ama ikiside yayinlanmadi acep niye.bakiyorumda tüm dtp lilerin yorumlari burada var.ama benim gibi dtp nin sandiğa gömüleceğini yazanlar yok
    Cevapla
  • ugurumyavuz 16 yıl önce Şikayet Et
    başarılar!!!. DTP\'ye başarılar dilerim.Diyarbakır\'da ikamet eden biri olarak DTP\'nin en az 25 kişi ile parlamentoda temsil edileceği kanaatindeyim. Ama sadece DTP\'nin temsili. Lütfen Kürt milliyetçiliği yapan arkadaşlar kendizi Kürt halkı temsilcisi adletmeyin. Lütfen. Kaldı ki sormak lazım acaba DTP\'nin 2 milyon oy alması övünülecek bir unsur mu yoksa dövünülecek bir unusurmu bunu sormak lazım. 25 milyon Kürt var ama biz 2 milyon oy aldık diye fazla abartmamak lazım bence. Herkese Hürmetler Allah\'a emanet olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle