Verheugen'den çarpıcı Türkiye analizi

Eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, "Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim. Çünkü hem AB'nin hem de Türkiye'nin uzun vadeli hedefleri bu yönde. Birbirlerine ihtiyaçları olduğundan bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum." dedi.

Verheugen'den çarpıcı Türkiye analizi
Verheugen'den çarpıcı Türkiye analizi
GİRİŞ 23.03.2018 20:52 GÜNCELLEME 23.03.2018 20:53
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlenen "Avrupa Birliği Bağlamında Türk Alman İlişkileri Konferansı"na katılan Verheugen, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günter Verheugen, bir gazetecinin, "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in seçimleri kazanmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolü oldu mu?" sorusuna, "Bunun cevabının çok açık olduğunu düşünüyorum. Türkiye ve Almanya arasında gerçekleştirilen mülteciler konusundaki anlaşma olmasaydı, Merkel'in bu seçimlerde yeniden seçilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum." yanıtını verdi.

 

 

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Avrupa'nın neden sessiz kaldığı yönündeki soruyu ise Verheugen, şöyle cevapladı:

"Almanya ve Avrupa'nın Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonraki tepkisinin Türkiye tarafından bir hayal kırıklığına uğradığını düşünüyor, bu hisleri çok iyi anlıyorum. Benim de düşüncem aslında Avrupa'dan Türkiye'ye dayanışma mesajlarının iletilmesiydi. Bunun esasında doğru olan bir durum olduğunu düşünüyorum. Ama öyle bir mesaj göremedik. Türk halkının bu darbe girişimi sırasında gösterdiği tepkinin ise Türkiye'de demokratik olgunluğun göstergesi olduğunu düşünüyorum."

'TÜRKİYE BİR GÜN ÜYE OLACAK EMİNİM'

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği adaylığı konusuna da değinen Günter Verheugen, şunları kaydetti:

"AB üyelerinin çoğunluğu Türkiye'yi AB de istemiyor. Türkler de artık bu türlü perspektifin olduğuna inanıyor. Ancak bu durumun zamanla değişebileceğini düşünüyorum. Esasında bu durum çok çabuk ve hızlı şekilde de değişebilir. Malumunuz dünyadaki siyasi gelişmeler, AB güçlü olmak istiyorsa Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye konusunun hızlı ve değişik bir şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum. Aslında buna sadece inandığımı ifade etmekle kalmıyorum. Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim. Çünkü hem AB'nin hem de Türkiye'nin uzun vadeli hedefleri bu yönde. Birbirlerine ihtiyaçları olduğundan dolayı bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • tarkankartalucuran 6 yıl önce Şikayet Et
    eminimki Turkiye ab ye uye olursa Turkiye batar. vizesuz gidis gelisler yeter
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    eminim ki bizim ab ye hiç mi hiç ihtiyacımız olmayacak. abd nin ticaret savaşı milliyetçiliği daha körükleyecek. bloklar oluşur bizde yerimizi alırız.
    Cevapla
  • kesin 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin atalarınız ile bizim atalarımız sürekli savaş halindeydi siz de bizde atalarımıza hainlik yapmayız bu yüzden bunun olması imkansızdan öte ütopya dan öte
    Cevapla
  • hadiordan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan siz hırıstiyansınız sizin atalarınız haçlı idi sürekli biz Osmanlı ile savaştınız siz bu yüzden kesinlikle almazsınız haç ile hilal hep savaştı kıyamete kadar da böyle olacak Osmanlı nasıl ezdi sizi bizde ezeceğiz sizi kafirler haçlılar
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek 1 gün üye olacak… Biz 1 günlük üyelik istemiyoruz.O. 1 günde sizin olsun.Biz niyetinizi öğrenmek istiyorduk.Onuda öğrendik.Sizi gidi canavarlar sizi… ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı