Erdoğan: Yüzde 99 Müslüman eyvallah ama..

Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman, eyvallah... Ama farklı mezhep, farklı din olabilir, farklı inançlardan insanlar olabilir. Biz bunların hepsine eşit mesafedeyiz" dedi.

Erdoğan: Yüzde 99 Müslüman eyvallah ama..
Erdoğan: Yüzde 99 Müslüman eyvallah ama..
GİRİŞ 29.03.2008 21:20 GÜNCELLEME 29.03.2008 21:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Edirne İl Başkanlığı Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yarınki Türkiye'yi inşa etmek için bugünden bütün memleket meseleleri üzerinde kafa yoran, bugünden elini taşın altına koyan, siyasete yüreğini katan gençlerle iftihar ettiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin genç nüfusu, yetişmiş insan gücü ile beşeri ve ekonomik kaynaklarıyla dünyanın en dinamik birkaç ülkesinden biri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Türkiye, sizin heyecanınızla, sizin hakkınızla, ideallerinizle, insanlık sevginizle, bu ülkeye duyduğunuz güçlü aidiyetle geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Bu memleketin sadece yarınları değil, bugünleri de sizsiniz. Hiç kimse ama hiç kimse sizin Türkiye'ye yönelik hayallerinizi, hizmet aşkınızı azaltamayacaktır. Hiç kimse ama hiç kimse Türkiye aşkıyla yanan yüreklerinizdeki heyecanı söndüremeyecektir. Sizler hangi mirasa sahip olduğunuzu bildiğiniz gibi, bu kutlu mirası nasıl koruyacağınızı da biliyorsunuz.

Binbir eza ve cefayla kurulan bu Cumhuriyet size emanet edildi. Şehit kanları ile yoğrulan, gazilerin yürekleriyle elde edilen bu aziz vatan sizin omuzlarınızda sizin alın terinizle yükselecek. Bu milletin hak ettiği adaletin, merhametin, demokrasinin ve hukukun çıtasını siz yükselteceksiniz. Siz bu ülkenin bütün yaralarını saracaksınız. Siz bu ülkenin bütün vatandaşlarıyla kucaklaşacaksınız. Siz Türkiye'yi bilgi çağına kavuşturacak, ülkemizi adaletle kalkındıracaksınız. Siz Cumhuriyetimizi, demokrasimizi milletimizin iradesiyle payidar kılacaksınız."

Salondaki gençlere "Sizi yürekten kutluyorum" diye hitap eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sevgili gençler sizler ucuz sloganlara teslim olmadığınız, evrensel değerleri sahiplendiğiniz, ülkemizin her köşesini aşkla muhabbetle sevdiğiniz, bu sevgiyi siyasete taşıdığınız için sizi yürekten kutluyorum. Sizler şanslı bir nesilsiniz. Sizler tarihin kalbinde yaşıyorsunuz. Edirne'de yaşıyorsunuz. Biz burada bir muhteşem tarih yazdık. Buradan üç kıtaya adalet ve merhamet elimizi uzattık. Selimiye kadar görkemli, bir o kadar da ince bir medeniyetin çocukları olarak sahip çıktığımız bu medeniyet, öyle kolay kolay, ucuza tanımlanacak bir medeniyet değildir."

Başbakan Erdoğan daha önceki nesillerin yıllarca dar, ideolojik partilerin istismar aracı haline getirildiğini, Türkiye üzerinde yanlış hesap yapanların, Türk gençliğinin kalbine fitne tohumları ektiklerini söyledi.

Türkiye'de toplumun kutuplaşmasını isteyenlerin, kamplara bölünmesini arzulayanların, gençlerin bağlandığı değerleri, idealizmi çatışma konusu haline getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gençler, bu ülkede büyük acılar yaşandı, büyük bedeller ödendi. Ama şükürler olsun ki, artık Türk gençliği birilerinin açtığı istismar kapılarından içeri adım atmıyor. Türk gençliği ucuz sloganlara teslim olmuyor, ülke aidiyetini yaralayanların peşinden gitmiyor. Duygularını, düşüncelerini, ideallerini istismar edenlere zerre kadar prim vermiyor. Gençliğimiz milletini sahipleniyor, demokrasiyi sahipleniyor, kardeşliği ve adaleti güçlendiriyor."

Başbakan Erdoğan 1 bir aydır AK Parti'nin gençlik kongreleri dolayısıyla en çok gençlerle birlikte olduğunu ifade ederek, İstanbul, Ankara, İzmir, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Çanakkale'de gördüğü heyecanın bugün Edirne'de gördüğü heyecan kadar büyük olduğunu söyledi.

-"DÖNER BIÇAKLARIYLA DOLAŞAN BİR GENÇLİK DEĞİL"-

Salonda "Vur Vur İnlesin Deniz Baykal Dinlesin" şeklinde tempo tutulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Gençler gerekmez, zaman kaybetmeyelim. Çünkü sizler sevgi için geldiniz, vurmak için değil. AK Parti gençlik kongreleri Türkiye'nin birliğinin sembolüydü. AK Parti, gençlik kongrelerinde sevgiyi, kardeşliği haykırıyordu. Beraberliği haykırıyordu. 'Bir olalım, beraber olalım, diri olalım' diyordunuz" karşılığını verdi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Çünkü AK Parti'nin gençlik kolları hamd olsun elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik değil. AK Parti'nin gençlik kolları hamd olsun elinde satırla, kasaturayla dolaşan bir gençlik değil. Partimizin gençlik kolları hamd olsun elinde kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan bir gençliktir. Çünkü yarınların Türkiye'si ancak böyle dizayn edilir, ancak böyle planlanır. İşte sizler AK Parti olarak, AK Parti gençliği olarak kaybolan bir öz güveni siyasete geri getirdiniz ve bizler de, sizler bu öz güveni siyasete geri getirdiğiniz için çok mutluyuz.

AK Parti gençliği, AK Parti'nin birlik siyasetini benimsediği için, Türkiye'nin 81 vilayetinin 80'inde milletvekili çıkarabilerek parti olmuştur. Burası çok önemli, diğer siyasi partiler bunu niye başaramadı? 80 vilayet, bir vilayet kaldı. Şimdi onu da halledeceğiz. 81'in 81'i de olacak. Hep beraber bunu gerçekleştireceğiz. Niçin, çünkü biz 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını kardeşimiz bildik, bağrımıza bastık, hepsini kucakladık. Bizde ayrımcılık yok. Bizde diğerleri, öteki anlayışı yok. Bizde ben yok, biz varız."

-"CİĞERİMİZDİR, KARDEŞİMİZDİR"-
Başbakan Erdoğan yola çıkarken üç tane kırmızı çizgileri olduğunu açıkladıklarını belirterek, "Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız, bizde etnik milliyetçilik yok. Biz ne diyoruz, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olan 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bizim canımızdır, ciğerimizdir, kardeşimizdir" dedi.

Hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun temel felsefelerinin "yaratılanı yaratandan ötürü sevmek" olduğunu dile getiren Erdoğan, insan odaklı, "insana, halka hizmet hakka hizmettir" anlayışıyla siyaset yaptıklarını kaydetti.

Bunun farklı bir heyecan ve aşk olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunu bu şekilde ülke geneline yaydığımız için halkımız da bizi bağrına basıyor. Bakın diğer partilere Sivas'tan öteye gidemiyorlar. Biz gidiyoruz. İki haftadır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, oralardaydık" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kısa bir süre önce de Bosna-Hersek'te Arnavutluk'ta ve Bulgaristan'da bulunduklarını hatırlatarak, Bulgaristan'da Kırcaali'de soydaşlarla birlikte olduğunu söyledi. Kırcaali'de soydaşlarla kucaklaştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Onların dertleriyle dertlenirdik, dertlenmeye de devam edeceğiz ve Kırcaali ilk defa bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı görüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan bölgesel milliyetçiliğe de karşı olduklarını belirterek, Türkiye'nin batı bölgelerine Marmara'ya, Ege'ye, Akdeniz'e, buralara nasıl yaklaşıyorlarsa, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu'ya da aynı şekilde yaklaşacaklarını, 781 kilometre karenin tamamının çağdaş, modern bir Türkiye olmanın hazzını yaşayacağını kaydetti.
-MEDYAYA ELEŞTİRİ-
Erdoğan, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptıkları yatırımın 5 yılda 8,5 katrilyon lira olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ama bunu yapmazlar, bunu göstermezler, malum, medya başka şeylerle meşguller... 'Acaba aramıza nasıl bir fitne fesat sokacaklar.' Hele hele bu CHP yanlısı bir medya grubu var ki, bunu biliyorsunuz zaten. O yanlı grup da devamlı olarak, 'Acaba nasıl bu işi karıştırırız' bunun gayreti içerisinde. Biz hizmetle meşgulüz, göstersene millete, millet bu açılışları görsün, yapılan yatırımları görsün de, benim ülkemde neler oluyormuş da benim bunlardan haberim yokmuş... Göstermezler, gösterse milletin kendine öz güveni gelecek. Her şey, barajlarından tut, yollarına, hastanelerine okullarına varıncaya kadar, toplu konuta varıncaya kadar Türkiye bir değişim, dönüşüm yaşıyor ama bunu göstermezler."

Başbakan Erdoğan dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman, eyvallah... Ama farklı mezhep, farklı din olabilir, farklı inançlardan insanlar olabilir. Biz bunların hepsine eşit mesafedeyiz. Çünkü Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla laikliğin gereği olan bütün inanç guruplarına eşit mesafede olmak, onları güvence altına almak bizim temel görevimizdir. Bunu da yerine getiriyoruz. Bizim ülkemizde farklı inanç mensupları da inançlarını istedikleri gibi yaşayacaklar, istedikleri gibi inançlarının gereğini yaşayarak yerine getirecekler."

Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'de birliğin, güvenin ve istikrarın sembolü olduğunu, siyaseti gençleştiren ve umutları tazeleyen bir parti olduğunu söyledi.

Bundan 6 yıl önce ard arda yaşanan krizlerin en büyük faturasını gençlerin ödediğini belirten Başbakan Erdoğan, o dönemde "hortumlanan her bankanın" hem iflasa sürüklediğini, hem de ülkenin geleceğini, umutlarını götürdüğünü söyledi. O dönemde fesat karıştırılan her ihalenin de hem rejimi çökerttiğini, hem milletin ekmeğini küçülttüğünü, hem de adalete, siyasete, idareye güveni zedelediğini dile getiren Erdoğan, "Her gün yeni bir mafya ortaya çıkıyordu. Yıllarınızı çaldılar, Türkiye'nin yıllarını çaldılar. Ama merak etmeyin bu yılları şimdi geri alıyoruz" diye konuştu.

-"HALEP ORADAYSA, ARŞIN EDİRNE'DE"
Türkiye'nin milli gelirinin 79 senede 181 milyar dolar olduğunu, ancak 5 senede bunun üzerine 308 milyar dolar ilave ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Halep oradaysa, arşın Edirne'de" dedi.

Başbakan Erdoğan, 79 senede Türkiye'nin ihracatının 36 milyar dolar olduğunu, 5 senede de bunun üzerine 71 milyar dolar ilave ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yan gelip yatarak olmadı. Dünyayı fellik fellik dolaşarak oldu, Türkiye'yi dolaşarak oldu. Bugün dünyanın her bir yanında Türkiye'nin mamulünü görürsün. Biz bu birliğimizi, beraberliğimizi korumak için buradayız. Gece demedik, gündüz demedik, çünkü derdimiz, 'Made in Turkey' dünyanın dört bir yanına ulaşsın. Onun için tek millet dedik, onun için tek bayrak dedik, onun için tek vatan dedik, onun için tek devlet dedik. Gayretimiz budur. Hamd olsun, her şey daha iyi olacak, hiç endişe etmeyin."

Edirne'de 4 Anadolu Lisesi varken, iktidarları sırasında 4 Anadolu Lisesi daha açıldığını, ayrıca bir Bilişim Teknik Lisesi, bir ilköğretim yurdu ve bir yatılı bölge ilköğretim okulunu kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, okullara 3 bin 79 bilgisayar gönderdiklerini söyledi.

Edirne'de 2002 yılında yüzde 80 olan okullaşma oranını, 2008 yılında yüzde 98'e yükselttiklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şartlı nakit transferinde de il genelinde 5687 aileye ve 6713 öğrenciye şartlı nakit yardımı yaptıklarını bildirdi.

Sağlıkta da Edirne'de önemli adımlar attıklarını belirten Erdoğan, hükümetleri döneminde 3 adet 240 yataklı ek hastane binası, 12 yataklı Havsa entegre ilçe hastanesi, 1 adet diş polikliniği, 6 adet aile sağlık merkezi ve 1 adet sağlık ocağı inşaatını tamamladıklarını söyledi.

84 yataklı Merkez Devlet Hastanesi ek binasını bu yılın sonunda tamamlamayı planladıklarını kaydeden Erdoğan, ayrıca 400 yataklı Merkez Devlet Hastanesinin yapımının da planlandığını belirtti.

-TARİH VE MEDENİYET ŞEHRİ...
Edirne'nin bir tarih ve medeniyet şehri olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bütün vakıf eserlerinin tamamının elden geçirdik, geçiriyoruz. Büyük ihtimalle köprüleri de vakfa geçirerek, onların da vakıf vasıtasıyla restorasyonlarını gerçekleştireceğiz" dedi.

Turizm gelirinin 8.5 milyar dolardan 18.5 milyar dolara çıktığını vurgulayan Erdoğan, "Niye Edirne bundan nasibini almasın? Bu tarihi eserler niye bir çekim alanı olmasın? Biz bakarsak olacak. Bakarsak bağ olur, bakmazsak dağ olur. İşte biz bakıyoruz. İnşallah güzel olacak ve Edirne tarih kenti olarak çekim alanı haline gelecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti döneminde Edirne çiftçisine toplam 438 milyon YTL tarımsal destek, 29 milyon YTL mazot desteği, 12.3 milyon YTL kimyevi gübre desteği, 180.2 milyon YTL prim desteği, 42.2 milyon YTL hayvancılık desteği, tarımsal kalkınma kooperatiflerine de 5.9 milyon YTL kredi desteği verildiğini bildirdi.

Çakmak Barajı'nın başlama aşamasına geldiğini, Hamzadere Barajı inşaatını hükümetleri döneminde yüzde 1 seviyesinde aldıklarını ve yüzde 40 seviyesine getirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Önümüzdeki dönem hem Edirne'miz, hem Türkiye daha büyük bir hızla kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye devam edecek" dedi.

Erdoğan, Tunca Barajı konusunda da Bulgaristan seyahati sırasında Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüştüklerini kaydederek, "Bir çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum, çünkü çok ciddi anlamda bu konuları masaya yatırdık" diye konuştu.

Edirne'nin 40 yıllık içme suyu sorununu çözdüklerini anlatan Erdoğan, söz verdikleri doğal gazı da getirdiklerini ifade etti.

Kongrenin yapıldığı salonda, Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile dev bir Türk bayrağı asıldı.

Salonda, "Recep Tayyip Erdoğan, Seninleyiz Her Zaman", "Millet Ne Derse O Olur", "Sayın Başbakanım Sizi İzlemeye Devam Ediyoruz", "En Büyük İrade Milletindir", "Türkiye Kararını Verdi' pankartları yer alırken, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, "Kalbimizi de kapatabilir misiniz" pankartı açıldı.

YORUMLAR 9
  • ali çopur 16 yıl önce Şikayet Et
    . Zeki bey bir Demokrat olarak AKP nin kapatılmasını bende istemiyorum ama hırsınızı DYP den almanızı anlıyamadım ayrıca bu gibi işler AKP ye puan kazandırıyor.
    Cevapla
  • baran aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 80 olabilir. türkiyenin yüzde 80 i müslüman yüzde 20 si inançsız ataist hain darbeci yahudi hıristiyan ülkesini bölmek isteyen tabi bi de ce he pe liler iyi uykularrrr türkiye
    Cevapla
  • murat baytekin 16 yıl önce Şikayet Et
    hem müslümanım hemde karşıyım varmı böyle bişey... Evet hem müslüman olacaksın hemde sıkma baş bağlaalırını hazmedemiyorum diyeceksin.Yok öle geç onu.Hiçbir müslüman kimsenin baş bağlamasını eleştiremez.Haaa eğerki eleştiriyorsa pardon müslümanlık ona kalmamış gitsin başka yerde arasın..Artık neyi arıyorsa tabi..
    Cevapla
  • murat baytekin 16 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir müslüman ülkesine bomba atamaz.. Hiçbir müslüman danıştaya bomba atamaz.Hiçbir müslüman bombaları çöplükten topladım diyemez.Hiçbir müslüman ülke halkına darbe yapma hayali peşinde olamaz.hiçbir müslüman miili iradeye heyy sende kimsin diyemez.Hiçbir müslüman pislediği yerde namaz kılamaz.% kaç oldu bu rakam buyrun hesaplayın...
    Cevapla
  • Bekirrrr 16 yıl önce Şikayet Et
    dava metnini buyutelim. yuzde 99 musluman dedi laiklige aykırı kapatın 300 yıl siyasetten uzaklastırın yok yav en iyisi idam edin yoksa chp nasıl başa gececek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar