TRT sınavının neden iptal edildiğini açıkladı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT sınavının neden iptal edildiğini açıkladı.

TRT sınavının neden iptal edildiğini açıkladı
TRT sınavının neden iptal edildiğini açıkladı
GİRİŞ 21.01.2011 09:24 GÜNCELLEME 21.01.2011 09:24

CHP’li Dibek’in soru önergesinin ardından TRT’nin stajyer spiker, stajyer muhabir ve yapım ve yayın görevlisi unvanlı kadrolara giriş sınavı ile personel teminine ilişkin olarak 27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavı iptal edilmişti. İptal edilen sınav 18 Aralık 2010 tarihinde yeniden yapılırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bilgi notuyla Dibek’in soru önergesini yanıtladı.

-“SORU ADEDİ DAĞILIMI VE KONULARIN YÜZDE AĞIRLIĞI UYGUNLUK ARZ ETMEDİ”-

Arınç, söz konusu sınavın iptal edilmesinin gerekçesini şöyle anlattı:

“Stajyer spiker, stajyer muhabir ve yapım ve yayın görevlisi unvanlı kadrolara giriş sınavı ile personel teminine ilişkin olarak 27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavı, sınavdaki soru adedinin dağılımının ve ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygunluk arz etmemesi sebebiyle iptal edilmiş olup, 18 Aralık 2010 Cumartesi günü, saat: 10.00-12.00 arasında yeniden sınav yapılmıştır.”

-“ŞAHİN, ARINÇ’A KURYE MUAMELESİ YAPIYOR”-

Soru önergesinde sekiz soru sorduğunu ve tek cümle ile yanıt aldığını belirten Dibek, “Önergemizde sorduğumuz, 'Aşağıdaki şıklardan hangisi milletvekili seçilme şartlarından değildir?' tarzı bir soruda hem 'üniversite mezunu olmak', hem de '30 yaşını aşmış olmak' şıkları birlikte yer almış mıdır?’ sorusu yanıtlanmamıştır” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i sorulara yanıt vermemekle suçlayan Dibek, şöyle dedi:

“Öyle görünüyor ki, İbrahim Şahin, eksik ve yanlış bilgilerle hazırladığı ‘cevapları’ altına imzasını atarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a gönderiyor. Bülent Arınç da TRT’den gelen yanıta bir üst yazı ekletip imzasını atıyor ve önergeyi veren milletvekiline gönderiyor. Bülent Arınç, kendi imzası ile milletvekiline gönderdiği yanıtta ne olduğunu bilmiyor. İbrahim Şahin, Bülent Arınç’a bir nevi kurye muamelesi yapıyor.”

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!