'2 müslüman ülke savaş noktasına geldi'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Suriye'nin Türkiye ile çatışmaktan kaçınması gerektiğini belirterek Suriye'nin Türk savaş uçağını düşürmesi le ilgili açıklama yaptı.

'2 müslüman ülke savaş noktasına geldi'
'2 müslüman ülke savaş noktasına geldi'
GİRİŞ 23.06.2012 11:36 GÜNCELLEME 23.06.2012 14:18

Türker, 'Yabancı güçler iki tarafı da tahrik etmiştir ve gereksiz yere iki Müslüman ülke savaş noktasına gelmiştir' dedi.

Türker, Akdeniz'de keşif görevi için bulunan Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Türker, Suriye meselesinin sarpa sardığını belirterek, "Muhtelif zamanlarda kendi hükümetimizi Suriye ile çatışmaya girecek durumdan kaçınması için uyardık. Şimdi ise Suriye, Türkiye ile çatışma noktasına gelmiştir. Uçağımızın Suriyeliler tarafından düşürülmüş olması artık Türkiye ile Suriye arasında keskin ayrılığı açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Bu konuda Rusya'nın Suriye'de konuşlandırdığı radar sistemlerinin etkili olup olmadığının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Türker, "Suriye, Türkiye ile çatışmaktan kaçınmalıdır. Yabancı güçler iki tarafı da tahrik etmiştir ve gereksiz yere iki Müslüman ülke savaş noktasına gelmiştir. Pilotlarımızın yaşıyor olmalarını umut ediyor, bu meseleye dikkatle yaklaşılması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi