Eker: Kimse bizden daha fazla Kürt değildir

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Valilik tarafından organize edilen iftar yemeğinde açıklamalarda bulundu.

Eker: Kimse bizden daha fazla Kürt değildir
Eker: Kimse bizden daha fazla Kürt değildir
GİRİŞ 11.08.2012 04:18 GÜNCELLEME 11.08.2012 04:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Valilik tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. Sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin de bulunduğu iftar yemeğinde konuşma yapan Eker, ‘’Kimse bu bölgede bizden daha fazla Kürt değildir’’ dedi.

Bakan arkadaşlarının bölgeyi dolaştığını belirten Eker, "Biz hükümet olarak Türkiye’nin sosyal meselelerinin çözümünde ve siyasal problemlerinin çözümünde bir çaba içerisindeyiz. 70-80 yıldır kronikleşmiş sosyal ve siyasal meseleleri çözüyoruz. Bölgemizin özellikle can yakıcı sorunu olan Kürt sorununun çözümünde büyük mesafe kat ettik. Huzur ve barışın, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözümünde, vatandaşlarımızı muhatap almak suretiyle, onların demokratik ve hak taleplerini dikkate alıp o zeminde çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün barış çabalarını baltalamayı sürdürdüğünü vurgulayan Eker, ‘’Biz muhatap olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını alırız. Bizim için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının meşru demokratik talepleri, insan haklarına dayalı istekleri, her zaman müzakereye açıktır. Cumhuriyet tarihinde atılmamış önemli adımları atmamız, bunun en iyi ve en güzel delilidir. Terörün tüm melun saldırılarına rağmen, hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz. Terör örgütünün bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz’’ diye konuştu.

Bölgenin en önemli sorununun ve yatırımın önündeki en büyük engelin bölücü terör örgütü olduğunu kaydeden Bakan Eker, "Yağma yok. Biz AK Parti hükümetiyiz. Eskiden diğer hükümetlerin yaptıkları gibi iki tane kurşun atıldığında, iki tane araç yakıldığında ortaya atıp gidenlerden değiliz. Biz burada ne pahasına olursa olsun. Bingöl’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Muş’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bitlis’e, Diyarbakır’a, Siirt’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. İstedikleri kadar araçları yaksınlar. İstedikleri kadar şantiyeleri bassınlar. İstedikleri kadar AK Parti’nin ilçe başkanlarını kaçırsınlar. Biz bu yatırımlara burada devam edeceğiz. Çünkü bu bölgede kimse bizden daha fazla Kürt değildir, kimse bizden daha fazla Zaza değildir. Kimse bizden daha fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının demokratik haklarını kullanacak özgür yurttaşı değildir. Biz bunları sonuna kadar savunacağız ve sahip çıkacağız. Hepimiz artık sesimizi yükseltmeliyiz. Bize kepenk kapatın denildiği zaman 'arkadaş ben kepenk kapatmıyorum' dememiz lazım. Bunu demediğiniz sürece o baskı, başka baskılarla devam edecek. Bu şekilde de bize yaşamı zehir etme çabası içerisinde olacaklar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    cahil kalmış toplum örnekleri veriyoruz, hele şu yorumları okudukça yolumuz çok. amerika, avrupa ve gelişmiş ülkelere bakın, bizim kadar ırkçı, mezhepçi ve ideolojik yaklaşan var mı. bu ülkelerde farklı din ve ırk yokmu.var ama neden karışıklık yok.bunu bir sorun kendinize.hala at gözlükleriyle bakmayın her olaya, yoruma, açıklamalara
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    nato kafa, nato mermer. daha hala herkes kendi diliyle mecliste konuşma yapsın diyorlar. genel kurulda laz lazca,gürcü gürcüce, arap arapça, boşnak boşnakça, çerkez çerkezce,kürt kürtçe vs vs vs konuşunca kim kimi anlayacak? kürtlerin kaç tanesi lazca biliyor da, o konuşan lazı dinleyecek, anlayacak ve cevap verecek. kürd vekili kaç kişi dinleyecek de anlayacak? bu listeyi belki de sonsuza kadar uzatmak mümkün ama bu akılsızlığa, bu cahilliğe akıl erdirmek kesinlikle mümkün değil. ben kurucu unsurum, mecliste türkçe nasıl konuşuluyorsa, ben de kürtçe konuşurum diyen zihniyet iflah da olmaz, ıslah da... kürtler kurucu unsur da lazlar, gürcüler, çerkezler, araplar, boşnaklar dış kapının mandalı mı? kürtlerin lazlar'dan (nüfuslarından başka) bir üstünlükleri mi var? kırk yılda bir meclisi ziyaret eden bir çinlinin yarım saatlik cincesinden yola çıkarak, biz de kürtçe konuşacağız diyenler hakikaten...
    Cevapla
  • ertuğrul yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin kimlik sorunu. artık şu kimlik sorununu çözelim isterseniz.bu hükümet türkmü kürtmü suriyeli arapmı filistinlimi mrymarlımı anlayalım.
    Cevapla
  • metin yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    kürtleri temsil ettiğinize dair hiç bir amare görmedik.. hani bir gün çıkıp bdp yi eleştirmeden kürtler lehine bir cümle kursanız sizin kürtlerin temsilcisi olduğuna inanırız. ama ne kürtlerin ne de türklerin temsilciliğini yapamıyorsunuz. mecliste bugüne kadar çinçe ingilizce gibi diller konuşuluyor ve anlaşılıyor ama kürtçe konuşulunca anlaşılmayacakmış,böyle bir bencillik yer yüzüne çok nadir gelir. kürtlerin bu ülkede kurucu meclisin üyeleri olduğunu yani bu ülkenin sahipleri olduğunu unutmamalısınız. kürtlerin ve diğer etnik grupların bu şekilde varlıkalrını kabul edersek sorun çözüme kavuşur. ülke zayıf bir ülke değildir diğer dilleri kaldırmayacak kadar da geri kalmamıştır. her dil rahatlıkla konuşulabilir ve eğitimi yapılabilir güçte olan bir ülkedir. böyle saçmalıklara sığınmayın zayıf olduğunuzu kabul etmiş olursunuz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    bölücülükten artık vazgeçin.. hiç bir kürd, kürtçülere kürtlüğünü ispat etmek zorunda değildir. kürtçüler kim oluyorlar ki kürtler onlara kürtlüklerini ispatlasınlar. sorun kürdlerde değil,kürtçülerde. çözülmesi gereken sorun kürtçülük(kürt faşizmi ve ırkçılığı) sorunudur. resmi dil, bütün yurttaşların bildiği,konuştuğu ve anlaştığı dil demektir. küçük bir azınlığın konuştuğu dili (ve ilerde bütün diğer azınlıkların konuştukları dilleril) resmi dil haline getirirseniz,hiç kimse kimseyi anlamaz. bakan mecliste kürsüye çıkıp konuşmasını kürtçe yapınca onu kaç milletvekili anlayacak? onu halkın kaçta kaçı anlayacak? böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? dünyanın bütün meclislerinde konuşmalar herkes anlasın diye bütün halkın anladığı,bildiği,konuştuğu dille yapılır. mehdi eker bölgesine gittiği zaman vatandaşlarla rahat rahat kürtçe de konuşuyor, türkçe de...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez