'En şerefli ölüm şehadet şerbetini içmektir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En şerefli ölüm vatanı, milleti için şehadet şerbetini içmektir. Şehitliğin bu dünyada karşılığı da yoktur." dedi.

'En şerefli ölüm şehadet şerbetini içmektir'
'En şerefli ölüm şehadet şerbetini içmektir'
GİRİŞ 07.09.2012 20:17 GÜNCELLEME 07.09.2012 20:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En şerefli ölüm vatanı, milleti için şehadet şerbetini içmektir. Şehitliğin bu dünyada karşılığı da yoktur." dedi.

Mayıs ayı içerisinde terör örgütü PKK tarafından Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda polis memuru Ahmet Geben ile sivil memur İsmail Sakın şehit olmuştu. Kayserili hayırseverler tarafından şehit ailelerine destek amaçlı alınan konutların anahtarları düzenlenen törenle teslim edildi. Polis Evi’nde düzenlenen törene Bakan Taner Yıldız, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, şehit Ahmet Geben’in eşi Muhterem ve kızları Esmanur ile Kardeylen, oğlu Efe Eymen, şehit İsmail Sakın’ın eşi Dilek ve oğlu Abidin Görkem ile çok sayıda polis memuru katıldı.

Emniyet Müdürü Aydın, Pınarbaşı ilindeki terör saldırısında şehit düşen Ahmet Geben ile İsmail Sakın’ın ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ifade ederek, "Hayırseverlerimiz tarafından ailelerimize bir nebze olsun destek için alınan evleri teslim ediyoruz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha buradan anıyoruz." dedi.

Vali Şerif Yılmaz, hayırseverler desteği ile alınan konutların ailelere teslim edildiğini belirterek, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andıklarını ifade etti. Yılmaz, şehit ailelerinin artık milletin kendilerinin emaneti olduğunu ifade ederek, hayırseverlere teşekkür etti.

Bakan Yıldız, konuşmasında, güvenlik güçlerinin milletin esenliğimiz ve güvenliğini sağlamak için çalıştığını belirterek, şöyle devam etti: "Ölüm hepimize hak. Ama ölümün şereflisi hepimizin istediğidir. En şereflisi ise vatanı milleti dini diyaneti için uğruna yapılan ölümdür. O da şehadet şerbetidir. Tabi her zaman yanınızdayız. Yanınızda olmayı devam edeceğiz. Bu canı gönülden ve kalpten hissettiğimizin tercümesidir. Hayırseverlerimizin de yanın da olduğu gibi. Hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Kayseri’ye yakışır bir davranışla şehit ailelerimize sahip çıktılar. İki şehit ailemize evlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah orada çocuklarıyla ağız tadıyla yaşarlar."

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, evlerin anahtarlarını şehit Ahmet Geben’in eşi Muhterem Geben ile şehit İsmail Sakın’ın eşi Dilek Sakın’a teslim etti. Tören sonunda hayırseverlerede plaket verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak