Süleymaniye'de Bayram Sabahı'na müthiş yorum

1071 Malazgirt zaferinden bu zamana Türk tarihinin bütün temsilcilerinin canlandırıldığı 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' sahnesi izleyenleri ekrana kilitledi.

GİRİŞ 17.10.2011 15:30 GÜNCELLEME 17.10.2011 15:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yönetmenliğini İsmail Güneş’in yaptığı, senaryosunu ise İsmail Kılıçarslan’ın yazdığı “Bir Medeniyet Rüyası” adlı belgesel film dün akşam TRT Haber’de yayınlandı.  

2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle çekilen filmde, Türk medeniyetinin dünü, bugünü, gelecekte insanlık için ne anlam ifade ettiği, büyük Türk şairi Yahya Kema'in dizeleri üzerinden köklü, inandırıcı ve herkesi kucaklayan bir perspektifle perdeye yansıtılmış..

‘Bir Medeniyet Rüyası’nda yorumlanan Yahya Kemal’in ‘Süleymaniye’de Bayram Sabahı’ şiiri ise filmin en çarpıcı sahnesi olarak dikkat çekiyor.

1071 Malazgirt zaferinden bu yana Türk tarihinin bütün temsilcilerinin canlandırıldığı bayram namazı sahnesinde,  büyük şair Yahya Kemal’i Serdar Gökhan oynuyor. Itri’nin tekbir bestesiyle eşliğinde sunulan şiir aynı zamanda filmin final sahnesi.

Öte yandan “Bir Medeniyet Rüyası”nın Perşembe günü 22.30’da TRT Haber’de tekrar yayınlanacağı öğrenildi.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 9
  • gökhan ergenekon 12 yıl önce Şikayet Et
    kuyruk acısı. benim atalarım bozkurt başlı kılıçlarından anadolu yerlilerin kanı damlayarak buraya vatan edindiler mirza yaaaaaa vatan kazanmak nedir bilir misin? senin hiç kendi dilini konuşabildiğin bir vatanın oldu mu:D eziklikten bizi sığıntı ilan etmişsin önce kendi nesline bak bizans tarihçileri ne olduğunuzu çok güzel açıklamışlar::D
    Cevapla
  • aslan demirbilek 12 yıl önce Şikayet Et
    tabi 1071. tabi 1071 ama yine KÜRD yok sayılıyor ah şü atalarım ah...
    Cevapla
  • ihsen emmi 12 yıl önce Şikayet Et
    Yok Anadoluya siignanlar degil..... ... Osmanliya siginanlar. Hani 3000 yildir orda olmalarina ragmen iki yakasi bir araya gelemeyenler. Nicin? Cunku dertleri kendi egolari, asiretleri, mideleri, sehvetleri, artislikleri. Devlet olmalari zor. Becerecekleri en fazla inlere deliklere kacip, ordan saldirip tekrar geri deliklerine kacmak. Kucuk ve sinsi olduklari icin HEPSININ yakalanmasi da zordur. Ha, adam oldularmi, sadik oldularmi da cokca cesur ve becerikli de olabilme kabiliyetine de sahiptirler. Ama yine bir çakal onlari kandirip ihanet ederler. En iyisi bu gibilerini eyyyyce dovup terbiye etmeli. ... saka bi yana: Turkluk dusmanligini birakmaniz en cok size faydasi olacak bunu bilin.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanlarımıza karşı nefsi müdafaa halindeyiz.. Türk kompleksli nankör sığıntılara göre karmaymışız,o yüzden de tıpkı dedelerimiz gibi Türk olamazmışız. Bu cühelaca sözler ya Türkler karşısında aşağılık kompleksine sığıntı faşistlerden sadır olur. Dünyada saf ırk diye bir şey duymadım.Araplar'ın çoğu zencilerle,berberilerle,yahudilerle,Kürtlerle karıştığı halde hiç kimse onlara siz Arap değilsiniz,karmakarışık bir şeysiniz demez. Farslar,Türkler ve diğer etnik gruplarla karıştıkları halde hiç kimse onlara da pişmiş kelle gibi pis pis sırıtarak sizin dedeleriniz karmaydı demez. Rusların önemli bir kısmı Tatar'dan dönmedir,ama Ruslara da kimse siz aslında Rus değilsiniz,karmasınız demez.Bu örneklerin sonu gelmez.Tıpkı her fırsatta Türklere içlerindeki kini kusan kompleksli sığıntıların nankörlüklerinin sonu gelmeyeceği gibi.Capsızlıklarına bakmadan her fırsatta Türklere ve Türklüğe saldırmaya yeltenen bu nankör sığıntıları keşke hemşehrileri sustursalar da,biz cevap vermek zorunda kalmasak.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    İşleri güçleri kanımızı,genimizi,soyumuzu,sopumuzu kurcalamak.. Türk kompleksleri yüzünden kronik karın ağrısı çeken nankör sığıntıların çokca bulunduğu yerlerde sakın ola ki Türk'ten,Türk medeniyetinden,Türk tarihinden bahsetmeyin. Adamlar Türkle ilgili herhangi bir şey duyunca,görünce hemen ortaya fırlıyor,zıvanadan çıkan delidanalar gibi sağa sola saldırıyorlar.Bunlara sorsanız anadan doğma antiırkçılardır ama söz konusu Türkler olunca derhal soy sop faslına girerek Türklerin başına ve kanına merak salıyorlar.Bu Türk takıntılı faşoların ellerinden gelse hepimizin kafatasını ölçecek,kanlarımızı laboratuarlara sokarak kaç gram Türk kanı taşıdığımızı araştıracaklar. Ne kadar da meraklılar Türklerin kan,gen,soy ve soplarına... Bizim dedelerimiz içinde belki Türk olmayanlar da vardı,ama karma olanıyla,karma olmayanıyla hepsinin babaları dedeleri,şecereleri belliydi. Bizim dedelerimiz tarih yazdılar, nankör sığıntılar ise pişmiş kelle gibi sırıtıp Türklere karma diyerek aşağılık komplekslerini tatmin etmeye çalışıyorlar. Herkes haddini bilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü