Fatsa'dan yükselen tiyatro çığlığı!

Fatsa'nın BKM'si 3 Şubat'ta Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatro Salonu'nda 'Çok mu abarttık 2' adlı tiyatro gösterisiyle Ordulular ile buluşacak.

Fatsa'dan yükselen tiyatro çığlığı!
Fatsa'dan yükselen tiyatro çığlığı!
GİRİŞ 30.01.2014 11:16 GÜNCELLEME 30.01.2014 11:50

Ordu Fatsa'da 2009 yılından beri tiyatro çalışmalarını sürdüren Fatsa Mega Gençlik Tiyatrosu, yeni gösterileri ile seyircileriyle buluşmaya devam ediyor. Küçük bir kentte zor şartlarda tiyato yapmaya çalışan grubun en büyük eksiği desteksizlik olduğunu belirten tiyatro grubunun yazarı ve yönetmeni Semra Şimşek, 'Birgün hayalim Gürsel Birsel ile aynı sahnede olmak' dedi.

FATSA'DA BİR GRUP TİYATRO AŞIĞI GENÇLER!

Fatsa Mega Gençlik Tiyatrosu bu yıl ''Çok mu abarrrtık 2'' adlı tiyatro oyunuyla 6 Aralık Cuma akşamı Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda galasını yaptı. Galada salonu hınca hınç doldurdu. Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Semra Şimşek, "Yıllardan beri Fatsa'da tiyatro için adeta savaş veriyorum. Şükrolsun ki Fatsa gibi küçük bir şehirde tiyatroyu gençlerimize ve halka sevdirmeyi başarma aşamasındayız. Benim tiyatrom desteksiz bir tiyatro ve esnafların desteğiyle dekor kostüm afiş gibi eksiklerimizde bize yardımcı oluyorlar. Fatsa'ya yapılan yeni kültür sarayımızda da oyunlarımızı sergileme fırsatı tanıyorlar. Ama artık Fatsa'da ve bölgede daha güzel işler yapmam için desteğe ihtiyacım var. Oyunlarımı genelde ben yazıyorum ve yönetiyorum. İnsana dair güncel yaşanmışlıkları abartarak hem güldürüp hem düşündürüyoruz. Ülkemizde tiyatronun nereye geldiği belli. Diziler, filmler, tiyatroyu gerisinde bıraktı ve tiyatrodan yetişmişler bile artık TV'ye yöneldiler. Bu yıl tiyatro perdemizi ''Çok mu abarttık 2" adlı oyunumla açtık. 5 ayrı skeçten oluşan oyunumuzu seyircinin yoğun ilgisi üstüne 2 defa sergiledik ve şu anda bölgede turneye çıkmış bulunmaktayız. 3 Şubat'ta Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda sonra Korgan, Çatalpınar, Kumru, Aybastı gibi çevre ilçelerde sergileyeceğiz. Oyuncularım genelde öğrenci, esnaf, ev hanımından oluşuyor. Oyunlarım genelde skeç halinde olduğundan bize Fatsa'nın BKM'si diyorlar.

Şimdilik büyükşehirlerde sahneye çıkma fırsatımız olmadı. Neden bir gün İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde tiyatroseverlerin karşısına çıkmayalaım ki. Tek eksiğimiz desteksizlik!'' dedi.

Fatsa Mega Gençlik Tiyatrosu'nun yönetmen ve yazarı Semra Şimşek, normal hayatında radyoculuk yapıyor ve ileride tek hayali bir gün Gülse Birsel'le oynamak olduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti