Azerbeycan'ın lavaş zaferi

UNESCO’da Ermenilerin kültür mirası olarak kaydedilen lavaş ekmeği, Azerbaycan’ın itirazı üzerine listelerde 24 saat bile kalamadı.

Azerbeycan'ın lavaş zaferi
Azerbeycan'ın lavaş zaferi
GİRİŞ 29.11.2014 06:22 GÜNCELLEME 29.11.2014 08:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

UNESCO Konvansiyonu uyarınca kaydedilmiş olduğu dosya ismi değiştirildi ve böylece lavaş Ermeni mutfağına has bir gıda türü olmaktan çıktı. Azerbaycan Kültür Bakanlığı, “Komitede yapılan toplantı neticesinde, bir yiyecek türünün, Ermenistan topraklarında pişse bile Ermeni halkına has sayılamayacağı sonucuna vardık” açıklaması yaptı. Azerbaycan’ın UNESCO temsilciliği, önümüzdeki yıl lavaş ekmeğinin tüm bölgenin kültür mirası olarak listeye girmesini isteyecek.

Azerbaycan ve Türkiye Kültür Bakanlıkları bir araya gelmiş ve ortak birlikte çok önemli projeler yapacaklarını belirtmişlerdi. Onlardan bir tanesi de lavaştı.

 

YORUMLAR 11
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Lavaş bizlere has bir nimet!Ne anlar ermenisi,hristiyanı,amerikanı...
    Cevapla
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kültür olarak viran düşmüşüz, sayfalarca yazsak bitmeyecek eksikler var ama biz senelerdir taktıldık kaldık baklavaya, lavaşa.
    Cevapla
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi zafer ? ? ? ? ? adamlar bizim olana sahip çıkıyor unesco önce onları onaylıyor sonra lavaşı bölge mirası olarak tanıyor bunun nesi zafer ? ? ? ? yani bizim olan şey bölge mirası oluyor, bumu zafer ? ? ? ? türkiye azerbaycan biran önce kültürel miraslarını belirleyip bu patentlerini alarak bu tür tartışmalara son versinler ! ! !
    Cevapla
  • hadi canım. 9 yıl önce Şikayet Et
    lavaş mı çok önemli proje :) Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
  • bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    tabe sizde kultur degeri denilen birsey olmadigi icin boyle konusursunuz.size kalsa hersey 1923 ten sonra basliyor..halbuki o Osmanli'nin verdigi kisa reklam arasi, film kaldigi yerden basliyacak ozaman sizin halinizi gorecegiz..
    Cevapla
  • Bravo 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gardaş azerbaycan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Putin'in 5. dönemi başladı