Obama'dan tarihi Hiroşima ziyareti

ABD Başkanı Obama, 1945 yılında ABD'nin nükleer bomba attığı kenti görevdeyken ziyaret eden ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

GİRİŞ 27.05.2016 14:50 GÜNCELLEME 27.05.2016 14:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

G7 Zirvesi için Japonya’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama aylardır beklenen Hiroşima ziyaretini gerçekleştirdi.

OBAMA TARİHE GEÇTİ

Hiroşima'ya giden Obama, ABD’nin 71 yıl önce atom bombası attığı ve 140 bin kişinin ölümüne yol açtığı Hiroşima’ya görevdeyken giden ilk ABD başkanı oldu.

ANIT MEZARA ÇELENK BIRAKTI

ABD Başkanı, II. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan atom bombası nedeniyle özür dilemeyeceğini, ancak hayatını kaybedenleri onurlandıracağını söylemişti. Obama atom bombasıyla hayatını kaybedenler adına yapılan anıt mezara çelenk bıraktı.

"HİROŞİMA'DA ÖLENLERİN RUHU BİZE KONUŞUYOR"

Barış Anıtı Parkı'na çelenk bırakan Obama’ya burada yaptığı konuşmasında "Hiroşima'da ölenlerin ruhu bize konuşuyor, içimize bakmamızı istiyor" dedi.

ABD, 200 BİN KİŞİNİN CANINA MAL OLMUŞTU

ABD, 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’yı ‘Enola Gay’ adlı bombadırman uçağından atılan ‘little boy’ (küçük çocuk) adlı atom bombasıyla vurdu. İlk anda 70 bin kişi hayatını kaybetse de sonrasında radyasyonun neden olduğu hastalıklarla beş yıl içerisinde 200 bin kişi hayatını kaybetti, on binlerce insan sakat kaldı.

YORUMLAR 24
  • Yilmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    ayaginizi denk alin yine atariz demek istemistir pis katil
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    KATİL abd.alçaklar
    Cevapla
  • Johny 7 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa bu dunyada hep americani kabaati. iste cahilligin yorumu bu
    Cevapla
  • mümtaz 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de derhal ve hızlı bir şekilde hidrojen bombası veya atom bombası üretmelidir. abd eğer suriye-rakka yı pyd ye verirse bunun devamı gelecek ve türkiyeyi de bölecektir. önce barış süreci ile dener yok olmazsa kanlı olarak denerler. bunu engellemek için türkiye caydırıcı bir yüksek savaş gücüne sahip olmalı.
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Japon soykırımı değil de ne bu yapılan??? ama şuana kadar özür bile dilemediler herşey ortadayken sonra da kalkıp bize Ermeni soykırımı yaptınız derler
    Cevapla
  • BALTAZAR 7 yıl önce Şikayet Et
    ABDnintarihiebakın geçmişine heporayaburayasaldırmıştır çükükandanbesleniyorlar budüyaya allah cclalionları onlarıkanemiciyaratmış kanolmassadoymazlarşudünyadasaldırmadıklarıyeryok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı